رای دادگاه درباره حدود اختیارات مدیر ساختمان (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۰۳۰۰۳۴۲)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۰۳۰۰۳۴۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۳/۱۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعحدود اختیارات مدیر ساختمان
قاضیکرمی
خشنودی
امیری

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره حدود اختیارات مدیر ساختمان: بر اساس قانون تملک آپارتمان ها، حدود اختیارات هیئت مدیره ساختمان صرفا در خصوص اداره و نحوه استفاده از ساختمان است و مدیران ساختمان اختیاری در خصوص ورود در میزان مالکیت مالکین مشاعی و طرح دعوی برای کاستن یا افزودن میزان مالکیت اختصاصی و مشاعی مالکین ساختمان ندارند.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی الف. با مدیریت آقای م.ع. با وکالت آقای و.ر. به طرفیت آقایان ۱- س.م. ۲- م.ح. ۳- ع.ک. ۴- ورثه مرحوم الف.الف. ۵- س. به خواسته صدور حکم مبنی بر اصلاح صورت مجلس تفکیکی قطعه شماره ۲۲۸۸ پلاک ثبتی ۳۰۶۲۰ مفروز از ۲۷۰۷۰ فرعی مجزی شده از ۷۴ اصلی واقع در بخش ۱۱ تهران نسبت به بند اول از صفحه ۱۵ صورت مجلس مذکور و محکومیت خواندگان به پرداخت خسارات دادرسی بدین شرح که خواندگان مبادرت به ساخت مجتمع تجاری و فروش تمامی واحدهای اداری و تجاری آن به اعضای انجمن نموده اند و قراردادهای فروش قبل از تنظیم صورت مجلس تفکیکی صورت پذیرفته است و بر مبنای گواهی ساختمان ۵/۵۹۹ مترمربع تأسیسات در طبقه زیر زمین مجتمع بوده است که در زمان تنظیم صورت مجلس تفکیکی محل وقوع کلیه تأسیسات و خطوط انتقال آب و برق و فاضلاب از بخش مشاعات منفک و تحت عنوان انباری واحد اختصاصی تعریف و در حصه سازندگان قرارگرفته است و چون بر مبنای گواهی ساختمان قسمت عمده طبقه زیر زمین تحت عنوان تأسیسات تعریف شده و محلی که به عنوان انباری تعریف شده محل عبور لوله های آب و فاضلاب و برق می باشد که جزء اشتراکی ساختمان است درحالی که در صورت مجلس تفکیکی به عنوان انباری اختصاصی خواندگان تعریف شده است لذا خواهان تقاضای صدور حکم به شرح خواسته را نموده است این دادگاه صرف نظر از ماهیت موضوع و با توجه به اینکه اولا بر اساس قانون تملک آپارتمان ها حدود اختیارات هیئت مدیره و مدیران ساختمان صرفا در خصوص اداره و نحوه استفاده از ساختمان می باشد و مدیران ساختمان اختیاری در خصوص ورود در میزان مالکیت مالکین مشاعی و طرح دعوی برای کاستن یا افزودن میزان مالکیت اختصاصی و مشاعی مالکین بر ساختمان ندارند ثانیا آنچه فی الواقع موضوع خواسته خواهان می باشد برخلاف آنچه که در ستون خواسته خواهان قیدشده است ابطال صورت مجلس تفکیکی می باشد زیرا خواهان مدعی است که بر اساس صورت مجلس تفکیکی مالکیتی برای خواندگان به صورت اختصاصی ایجادشده است که این مالکیت اختصاصی مورد ایراد خواهان می باشد و فی الواقع تقاضای ابطال این مالکیت را نموده اند که این موضوع جزء خواسته خواهان نمی باشد ثالثا با توجه به اینکه راجع به صورت مجلس تفکیکی در حقوق مالکین ساختمان مؤثر می باشد و لازم است که درصورتی که ادعایی راجع به آن مطرح می باشد کلیه مالکین مشاعی به عنوان اصحاب دعوی دخالت داشته باشند لذا بنا به مراتب فوق الذکر این دادگاه دعوی خواهان را به کیفیت مطروحه فاقد قابلیت استماع تشخیص و مستندا به ماده ۱۰ مکرر قانون تملک آپارتمان های و تبصره های آن و ماده 22 قانون ثبت اسناد و املاک و ماده ۲ قانون آیین دادرسی مدنی قرار عدم استماع دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید رأی صادره حضوری محسوب و ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۷ دادگاه عمومی حقوقی تهران کرمی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای و.ر به وکالت از انجمن مالکین مجتمع تجاری الف. به طرفیت تجدیدنظر خواندگان نسبت به دادنامه شماره ۱۰۴۰ مورخه ۱۲/۱۲/۹۲ صادره از شعبه ۱۰۷ محاکم عمومی تهران که به موجب آن در خصوص دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته اصلاح صورت مجلس تفکیکی قطعه شماره ۲۳۸۸ پلاک ثبتی ۳۰۶۲۰ قرار عدم استماع دعوا صادر گردیده است با عنایت به اینکه اصلاح مورد ادعا ملازمه با خروج قسمت یادشده از مالکیت اختصاصی مالکین آن دارد فلذا انطباقی با جهات درخواست تجدیدنظر مندرج در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی ندارد و دادنامه یادشده با محتویات پرونده و رعایت مقررات و اصول و قواعد دادرسی و موازین قانونی صادرشده و در این مرحله از رسیدگی دلیل جدیدی که مستلزم نقض دادنامه مذکور باشد اقامه نشده لذا با ردّ اعتراض دادنامه تجدیدنظر خواسته را طبق ماده ۳۵۳ قانون مرقوم تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

خشنودی امیری

مواد مرتبط