رای دادگاه درباره حکم به محرومیت از مرخصی از زندان (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۶۹۷۰۰۳۰۸)
شماره دادنامه | ۹۲۰۹۹۷۰۲۶۹۷۰۰۳۰۸ |
---|---|
تاریخ دادنامه | ۱۳۹۲/۰۵/۱۴ |
نوع رأی | رأی شعبه |
نوع مرجع | دادگاه تجدیدنظر استان |
گروه رأی | رای کیفری |
موضوع | حکم به محرومیت از مرخصی از زندان |
قاضی | رسول منوچهری ناصری نژاد محمدعلی زاده اشکلک |
چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره حکم به محرومیت از مرخصی از زندان: حکم به محرومیت از مرخصی از زندان، به دلیل فقد نص قانونی توجیه قانونی نداشته و نادرست است.
رأی دادگاه بدوی
در خصوص اتهام ۱- ف.ح. فرزند ع. دارای شش فقره سوء سابقه سرقت ۲- ع.ع. فرزند ج. بدون سابقه کیفری ۳- ر.الف. مجهول المکان مبنی بر مشارکت در یک فقره سرقت خودرو و پنج فقره سرقت لوازم داخل خودرو موضوع شکایت ۱- ح.ق.۲- م.ع. ۳-م.م. ۴- م.ن. ۵-م.الف. ۶-م.ک.؛ دادگاه با توجه به دستگیری متهمین ردیف اول و دوم سوار بر خودرو پراید مسروقه از تحت تصرف ایشان و اقاریر صریح و قرائن و امارات مؤید اقاریر ایشان و هم چنین با توجه به سوابق متعدد کیفری متهم ردیف اول اتهامات انتسابی را محرز و مسلم دانسته و مستندا به مواد ۶۵۶-۱۹-۲۰-۶۶۷ قانون مجازات اسلامی هر یک از متهمین فوق را به تحمل سه سال حبس و ۷۰ ضربه شلاق تعزیری محکوم نموده و متهم ردیف اول و سوم را به لحاظ سوابق متعدد ردیف اول و متواری بودن ردیف سوم از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس و هم چنین اقامت در دو استان البرز و تهران محروم و به مدت ده سال متهم ردیف اول را به خورموج و متهم ردیف دوم را به ایذه تبعید می نماید و هم چنین متهمین فوق را به نحو مشارکت و تضامن به مسترد نمودن چهل هزار تومان در حق م.الف. سیصد و پنجاه هزار تومان و یک جعبه ابزار در حق م.ک. یک دستگاه ضبط خودرو در حق م.م. ضبط خودرو و ریموت درب پارکینگ در حق م.ع. یک عدد ریموت در حق م.ن. محکوم می نماید و نسبت به مسترد شدن خودرو مسروقه نیز با توجه به استرداد آن به مالک آن اقای ح.ق. دادگاه با تکلیفی مواجه نیست. رأی صادره ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
دادرس شعبه ۱۱۷۴ دادگاه عمومی جزایی تهران منوچهری
رأی دادگاه تجدیدنظر استان
به موجب قسمتی از دادنامه شماره ۴۰۱۳۰۹ مورخ ۲۷/۱۰/۱۳۹۱ دادگاه عمومی جزایی شعبه محترم ۱۱۷۴ تهران در موارد ذیل رأی صادر شده است :
الف) آقای ف.ح. فرزند ع. به دلیل شرکت در یک فقره سرقت اتومبیل و شرکت در پنج فقره سرقت لوازم از داخل خودروها به استناد مواد ۶۵۶ ، ۱۹، ۲۰ و ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی به تحمل سه سال حبس و ۷۰ ضربه شلاق و محرومیت از مرخصی در طول ایام حبس و محرومیت از اقامت در دو استان البرز و تهران و اقامت اجباری به مدت ده (۱۰) سال در شهر خورموج و به رد مال به صورت تضامنی محکوم شده است .
ب) آقای ع.ع. فرزند ج. به دلیل شرکت در یک فقره سرقت اتومبیل و شرکت در پنج فقره سرقت لوازم از داخل خودروها به استناد مواد ۶۵۶، ۱۹، ۲۰ و ۶۶۷ قانون مجازات اسلامی به تحمل سه سال حبس و ۷۰ ضربه شلاق و ده سال اقامت اجباری در شهر ایذه و به رد مال به صورت تضامنی محکوم شده است .
محکوم علیهما اعتراض نموده و رسیدگی مرحله تجدیدنظر را خواستار شده اند. ضمنا آقای ع.الف. به وکالت از محکوم علیه آقای ع.ع. لایحه ای ابراز نموده اند .
این دادگاه با مطالعه تمام اوراق پرونده اعتراض تجدیدنظرخواهان را وارد تشخیص نمی دهد زیرا اساس دادنامه بدوی یعنی احراز مجرمیت تجدیدنظرخواهان با اوضاع و احوال منعکس در پرونده از قبیل اقرار صریح آن ها در جلسه رسیدگی دادگاه محترم بدوی (برگ های ۱۵۲ و۱۵۳ پرونده) سازگار است و مغایر مقررات به نظر نمی-رسد. النهایه اولا: مستندات دادنامه بدوی هیچ یک مجوز صدور حکم به محرومیت از مرخصی در طول مدت کیفر حبس را به دادگاه محترم بدوی نداده اند بنابراین محرومیت از مرخصی در طول مدت کیفر حبس به دلیل فقد نص قانونی از دادنامه بدوی حذف می شود. ثانیا: صدور حکم به رد مال به صورت تضامنی نیازمند نص است و همان طور که می دانیم در خصوص جرم سرقت چنین ترتیبی از سوی قانون گذار مقرر نگردیده است علی هذا شیوه تضامنی بودن رد مال از دادنامه بدوی حذف می شود. ثالثا: محرومیت از اقامت در استان های البرز و تهران به لحاظ اینکه فاقد مدت هستند به دلیل مغایرت با صراحت ماده ۲۰ قانون مجازات اسلامی از دادنامه بدوی حذف می شود. رابعا: نظر به اینکه دلیل اصلی جواز صدور حکم محکومیت تجدیدنظرخواهان اقرار صریح آن ها در جلسه دادرسی بوده است و چنانچه این دلیل را نادیده بگیریم اساس محکومیت تجدیدنظرخواهان متزلزل خواهد شد، به عقیده این دادگاه اعمال تشدید مجازات نسبت به چنین بزهکارانی که با اقرار خود زمینه ساز صدور حکم محکومیت می گردند، صحیح نیست. بر این اساس کیفر اقامت اجباری معینه در خصوص تجدیدنظرخواهان از دادنامه بدوی حذف و به استناد تبصره ۲ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب مجازات حبس تجدیدنظرخواهان از سه سال به تحمل هجده ماه حبس تغییر می یابد و با اصلاحات و تغییرات به عمل آمده به استناد تبصره ۴ ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب رأی بر تأیید دادنامه معترض-عنه در نتیجه صادر می گردد. این رأی قطعی است.
رئیس شعبه ۶۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه
علی زاده اشکلک ناصری نژاد