رای دادگاه درباره خودداری از ترک منزل دیگری (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۸۰۱)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۰۸۰۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۶/۱۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعخودداری از ترک منزل دیگری
قاضیمنصوری
جعفری شهنی
خلجی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره خودداری از ترک منزل دیگری: چنانچه کسی با اذن مالک وارد منزل وی شود و با اخطار مالک بیرون نرود، رفتار او مصداق بزه ممانعت از حق است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام خانم ف.غ. مبنی بر ممانعت از حق کیفرخواست مورخه ۲۷/۰۷/۹۲، شکایت شاکی و اسناد و مدارک و تحقیقات انجام شده نظر به عدم احراز مالکیت شاکی نسبت به ملک متنازع فیه و این که اسناد ارائه شده کفایت بر مالکیت مشارالیه وفق ماده ۲۲ قانون ثبت ننموده و از طرفی تصرفات متهمه ماذون از مالک و متصرف اولیه بوده بزهکاری متهم در میزان قواعد قضایی محرز نبوده، لهذا به استناد ماده ۱۷۷ از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری رأی بر برائت متهم صادر و اعلام می دارد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز از ابلاغ قابل پژوهش در محاکم استان می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۴۹ دادگاه عمومی جزایی تهران خلجی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ه.خ. به وکالت از آقای م.ن. نسبت به دادنامه شماره ۴۰۰۸۲۰-۹۲ مورخ ۲۷/۰۸/۱۳۹۲ در پرونده کلاسه ۵۰۰۶۲۸-۹۲ صادره از شعبه ۱۰۴۹ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن خانم ف.غ. از اتهام ممانعت از حق موضوع شکایت تجدیدنظرخواه و با استدلال مندرج در دادنامه تبرئه شده است؛ با این توضیح تجدیدنظرخواه اظهار می دارد که موکل در زمان حیات نامادری خویش به جهت سال خوردگی و بیماری جهت رسیدگی و مراقبت های ویژه به نامادری اش به یکی از شرکت های فعال با موضوع شرکت (ن.) با مدیریت خانم م. انعقاد قرارداد می نماید و آن شرکت یکی ازکارگران خود به نام خانم ف.غ. را جهت انجام موضوع قرارداد به منزل کارفرما (موکل) اعزام و با گذشت مدتی و رسیدگی به امور این رابطه استمرار می یابد تا این که بیمار به خانه سالمندان منتقل و النهایه فوت می نماید و متعاقب آن با توجه به این که سببی جهت حضور پرستار باقی نمی ماند موکل با ارسال اظهارنامه رسمی از کارگر می خواهد با توجه به فوت نامادری اش به نام خانم ک.ص. محل را ترک نماید ولی هم چنان منزل را تصرف و از ورود موکل ممانعت می نماید. حال نظر به مفاد لایحه تجدیدنظرخواه و توجها به اسناد و قراردادهای ابرازی که در نهایت دلالت بر رابطه کارگری و کارفرمایی و به خدمت گرفتن خانم ف.غ. به عنوان کارگر جهت نگه داری و مراقبت خانم ص. از سوی آقای س.ن. دارد و توجها به تحقیقات این دادگاه و عنایتا به این که دفاعیات خانم غ. و وکیل مدافع وی آقای ح.ش. در تصرف عدوانی ملک پس از فوت خانم ص. و ممانعت از تردد آقای م.ن. در ملک موصوف فاقد توجیه شرعی و قانونی است زیرا اگرچه با اذن آقای م.ن. خانم غ. جهت مراقبت و نگه داری بیماری سالخورده وارد ملک موصوف شده است ولی پس از مرگ بیمار و با وصف صدور و ابلاغ اظهارنامه صفحه ۵۷ به تاریخ ۲۹/۰۷/۹۱ مشارالیها حق تصرف بر ملک غیر را نداشت و پاسخ اظهارنامه خانم غ. در صفحه ۷۹ پرونده دلالت بر ارتکاب جرم موضوع ماده ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی علاوه بر جرم موضوع ماده ۶۹۰ این قانون از حیث ممانعت از حق دارد، لهذا دادگاه با توجه به مراتب دادنامه تجدیدنظرخواسته را مخدوش تشخیص داده و با احراز بزهکاری خانم ف.غ. و به استناد بند ۴ قسمت ب ماده ۲۵۷ از قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده ۲۱۱ و ۱۱۳۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ و ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ ضمن نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته خانم ف.غ. را به اتهام ممانعت از حق علاوه بر رفع ممانعت از حق وی را به شش ماه حبس تعزیری محکوم می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی