رای دادگاه درباره درج میزان بذل در حکم دادگاه در مورد طلاق خلع (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۲۲۰۲۰۱۱۲۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۲۲۰۲۰۱۱۲۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۰۶/۲۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعدرج میزان بذل در حکم دادگاه در مورد طلاق خلع
قاضیحیدری
حسینی اراکی
ارژنگی
مؤتمن

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره درج میزان بذل در حکم دادگاه در مورد طلاق خلع: در گواهی عدم امکان سازشی که دادگاه در پی درخواست زوجه مبنی بر طلاق خلع صادر میکند، باید میزان بذل در رأی دادگاه مشخص شود وگرنه از موارد نقض بوده و جهت رفع ابهام به دادگاه بدوی عودت میشود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست خانم (م. م.) فرزند (غ.) با وکالت آقای (م. م.) به طرفیت آقای (س. ب.) فرزند (الف.) با وکالت (م.) و (ن. ب.) به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش جهت طلاق با توجه به مدارک ارائه شده، رابطه زوجیت بین طرفین محرز و مسلّم است. زوجه به بند (ب) شروط ضمن عقد مندرج در سند ازدواج مبنی بر وکالت زوج به زوجه در طلاق و تحقق شروط بند ۷ تمسک نموده است دادگاه با توجه به جامع محتویات پرونده و اظهارات وکیل خواهان و اظهارات وکیل خوانده و مدارک ارائه شده و نظریه پزشک قانونی و سایر قراین و امارات موجود وکالت زوجه از زوج در طلاق خود را به لحاظ احراز شرایط مندرج در بند ۷ مندرج در سند نکاحیه محقق می داند و لذا دعوی خواهان را وارد دانسته و در اجرای ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق در جهت ایجاد صلح و سازش بین زوجین و ترغیب آنها به ادامه زندگی مشترک سعی نموده و با عدم توفیق قرار ارجاع به داوری صادر و اعلام نمود که مساعی داوران منتخب نیز مفید واقع نشد، دادگاه با توجه به مراتب و مستندا به ماده واحده فوق الذکر و ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی و تحقق شرط ضمن عقد گواهی عدم امکان سازش بین زوجین را صادر و اعلام می نماید. زوجه می تواند به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق مراجعه و پس از اجرای صیغه طلاق با اعمال وکالت حاصل از طریق تحقق شرط ضمن عقد نسبت به ثبت رسمی آن اقدام نماید و اسناد و دفاتر مربوطه را اصالتا و نیز به وکالت از شوهرش امضاء نماید. نوع طلاق با توجه به بذل هر میزان از مهریه به انتخاب زوجه خلع است و درخصوص سایر امور مالی زوجه در صورت ادعا می تواند دادخواست جداگانه بدهد و درخصوص حضانت فرزند مشترک و حق ملاقات با وی درخصوص فرزند دختر ۱۱ ساله خارج از حضانت است و حق انتخاب با خودش می باشد و درخصوص فرزند دختر ۴ ساله حضانت با مادر است و ملاقات پدر با وی هر دوهفته ۲۴ ساعت تعیین می گردد؛ نفقه فرزندان در هرحال بر عهدۀ پدر می باشد. اعتبار اجرایی این رأی، تا سه ماه پس از قطعیت آن است. این رأی حضوری و ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ، قابل اعتراض و رسیدگی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران و سپس ظرف ۲۰ روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

رئیس شعبۀ ۲۶۳ دادگاه خانواده تهران - حیدری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

درخصوص تجدیدنظر خواهی آقای (س. ب.) با وکالت آقای (م. ب) از دادنامه شماره ۹۱۰۶۳۳ مورخه ۳۱/۴/۱۳۹۱ شعبۀ محترم ۲۶۳ دادگاه خانواده، موضوع دادخواست تقدیمی خانم (م. م.) به خواسته صدور حکم طلاق که حکم طلاق به شرح دادنامه تصدیرگردیده ملاحظه می شود که دادگاه محترم نخستین نوع طلاق را خلعی نوبت اول ولی بذل مهریه را به هر میزان که زوجه به انتخاب اعلام می نماید، عنوان نموده در صورتی که تکلیف قانونی دادگاه معین نمودن میزان بذل مهریه در طلاق خلعی است، لذا پرونده از این حیث دارای ابهام و پرونده در استناد به مواد ۲ و ۴ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۱۱۴۶ قانونی مدنی به دادگاه محترم نخستین، جهت رفع ابهام عودت می گردد.

رئیس شعبۀ۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشاران دادگاه

حسینی اراکی - ارژنگی - مؤتمن