رای دادگاه درباره درخواست ابطال رأی داور با وجود سلب حق اعتراض (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۱۰۰۰۳۲۷)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۱۰۰۰۳۲۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۳/۱۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعدرخواست ابطال رأی داور با وجود سلب حق اعتراض
قاضیموسی وند
حسینخانی
امی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره درخواست ابطال رأی داور با وجود سلب حق اعتراض: اگر طرفین حق اعتراض به رأی داوری را از خود سلب کرده باشند، محکوم علیه باز می تواند ابطال رأی داور را درخواست کند

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی آقای م.الف. به وکالت از شرکت ف. و آقای م.ی. به طرفیت شرکت ص.چ. به مدیر عاملی م.ص. به خواسته صدور حکم به ابطال رأی داوری شماره ۱/د/۹۰ مورخ ۲۰/۳/۹۰ صادره از سوی آقای ع.ب. با احتساب کلیه خسارات قانونی و دادرسی و صدور دستور موقت مبنی بر جلوگیری از اجرای رأی داوری تا تعیین تکلیف نهایی توجها به جمیع اوراق و محتویات پرونده، اظهارات وکلای طرفین در جلسه دادگاه و به شرح لایحه تقدیمی (وکیل خوانده) و نظر به اینکه به موجب قرارداد داوری مورخه ۲۳/۷/۸۹ فی مابین طرفین مشارالیهما رأی داور را قاطع اختلافات قرار داد و هرگونه اعتراض به آن را از خود سلب و ساقط نموده اند، بنابراین اعتراض و تقاضای بطلان بعدی وجاهت قانونی ندارد و مستفاد از ماده ۳۳۳ قانون آیین دادرسی مدنی هم که می تواند مشمول رأی داوری هم باشد اینست که طرفین اگر حق تجدیدنظرخواهی خود را با توافق کتبی ساقط کرده باشند تجدیدنظرخواهی آنان مسموع نخواهد بود، علی هذا دادگاه بنابه مراتب مرقوم دعوی خواهان ها را قابل استماع ندانسته، قرار رد دعوی مشارالیهما را صادر و اعلام می نماید. رأی صادره ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۹۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران موسی وند

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای م.ی. با وکالت آقای ح.الف. به طرفیت شرکت ص.چ. نسبت به دادنامه شماره ۳۲۹ ۶/۵/۹۰ از شعبه ۱۹۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران می باشد، به موجب دادنامه موصوف خواسته تجدیدنظرخواه مبنی بر جلوگیری از اجرای رأی داور و ابطال آن غیرموجه تشخیص و قرار رد دعوی صادر گردیده است، اینک در این مرحله از رسیدگی، تجدیدنظرخواه، مدعی است که هرچند اصحاب دعوی حق اعتراض به رأی داور را از خود سلب نموده اند، ولی با این وصف باز حق اعتراض دارند و استناد دادگاه بدوی به ماده ۳۳۳ قانون آیین دادرسی مدنی، قانونی نیست، این هیئت دادرسان در این مرحله از رسیدگی پس از مطالعه پرونده و دقت نظر در مفاد لوایح تقدیمی، دادنامه اصداری را شایسته تأیید نمی داند زیرا؛ اولا مورد دعوی، اعتراض به رأیی است که از سوی داور صادر شده است و منصرف از موضوع ماده ۳۳۳ قانون یاد شده می باشد زیرا موضوع ماده استنادی ناظر به آرایی است که از دادگاه صادر شده باشد. ثانیا ذی نفع به استناد یکی از مواد ماده ۴۸۹ قانون آیین دادرسی مدنی چنانچه حق اعتراض به رأی داور را از خود سلب نموده باشد، با توجه به صراحت ماده ۴۹۰ قانون یاد شده می تواند حکم به بطلان رأی داور را بخواهد، از این رو به استناد ماده ۳۵۹ و۳۵۳ قانون آیین دادرسی مدنی، ضمن تجدیدنظرخواهی، دادنامه معترض عنه نقض و پرونده جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه نخستین ارسال می گردد. این رأی قطعی است .

مستشاران شعبه ۱۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

حسین خانی امی