رای دادگاه درباره درخواست طلاق به دلیل مفارقت جسمانی (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۵۴۴)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۵۴۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۹/۱۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعدرخواست طلاق به دلیل مفارقت جسمانی
قاضیپنداشته پور
حسین مرادی هرندی
روحانی مریان

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره درخواست طلاق به دلیل مفارقت جسمانی: مفارقت جسمانی بعد از صدور حکم الزام به تمکین و تجویز ازدواج مجدد زوج، از موجبات طلاق توسط زوجه نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست خانم ف.ر. با وکالت آقای م.م. به طرفیت آقای ع.س. با وکالت آقای ح.ج. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به سند ازدواج شماره ... رابطه زوجیت دائم محرز بوده و با توجه به اظهارات زوجه به این شرح که زوجه ادعا نموده مدت سه سال است که زوج، مفارقت جسمانی داشته و امکان ادامه زندگی مشترک با زوج برای او ممکن نمی باشد، ضمنا زوجه ادعا نموده که همسرش نسبت به اعمال و رفتار وی بدبین است به طوریکه این بدبینی موجب بروز مشکل و سختی برای او شده است و زوجه را از زوج متنفر ساخته و حاضر گردیده نیمی از مهریه خود را نیز در قبال طلاق بذل نماید. علی هذا دادگاه با توجه به محتویات پرونده و لحاظ شهادت شهود در دادگاه و نیز اظهارات طرفین پرونده و تحقق مفارقت جسمانی آنان از یکدیگر که حکایت از وجود اختلاف شدید بین آنان دارد و نیز لحاظ نظریه پزشکی قانونی با توجه به اینکه سعی و تلاش دادگاه و داوران در اصلاح ذات البین مؤثر نبوده، به دلیل تخلف زوج از شرایط ضمن عقد و تحقق شرط طلاق و اینکه دوام زوجیت موجب عسر وحرج زوجه بوده، دادگاه به استناد مواد ۱۱۳۰ -۱۱۲۹- ۱۱۱۹ قانون مدنی و مواد ۳۳-۲۹-۲۸-۲۷ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۰۱، حکم به الزام زوج به طلاق صادر و اعلام می نماید. زوجه می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و بذل نیمی از مهریه و قبول بذل از طرف زوج با استفاده از وکالت ضمن عقد، خود را به طلاق خلعی مطلقه نماید. در خصوص نفقه و مهریه و اجرت المثل و جهیزیه و حضانت فرزندان و ملاقات فرزندان در این پرونده ادعایی مطرح نشده است و نسبت به حقوق خود مستقلا اقدام می نماید. مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی است. در صورت عدم حضور زوج در دفترخانه یا امتناع وی ازاجرای صیغه طلاق، سردفتر به نمایندگی صیغه طلاق را جاری و ثبت می نماید. رأی دادگاه غیابی، ظرف بیست روز قابل واخواهی می باشد.

رئیس شعبه ۲۳۴ دادگاه عمومی خانواده تهران

پنداشته پور

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظر خواهی آقای ح.ج. به وکالت از آقای ع.س. به طرفیت آقای م.م. به وکالت از خانم ف. ر. نسبت به دادنامه شماره ۸۸۰ مورخه ۱۳۹۳/۶/۱۰ شعبه محترم ۲۳۴ دادگاه عمومی حقوقی تهران در پرونده کلاسه ۴۳۲ مبنی بر صدور حکم طلاق به درخواست زوجه، با توجه به مجموع محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن، مفاد لایحه تجدیدنظرخواهی و لوایح دفاعیه طرفین، مدلول دادنامه تجدیدنظرخواسته، رأی صادر شده دادگاه بدوی براساس مستندات موجود در پرونده صادر نگردیده و تجدیدنظرخواهی وارد تشخیص داده می شود. زیرا تنها دلیلی که جهت طلاق بدان اشاره شده است، مفارقت جسمانی به مدت سه سال است و بذل نیمی از مهریه توسط زوجه به زوج می باشد؛ در حالیکه مطابق دادنامه شماره ۰۴۲۴ مورخ ۱۳۹۰/۳/۲۲ صادر شده از شعبه ۲۳۷ دادگاه عمومی تهران، زوجه ملزم به تمکین از زوج گردیده است که این رأی مطابق دادنامه شماره ۱۶۰۸ مورخ ۱۳۹۰/۸/۲۳ صادر شده از شعبه ۲۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد تأیید قرار گرفته و به قطعیت رسیده است و براساس دادنامه شماره ۰۰۲۵ مورخ ۱۳۹۱/۱/۱۶ صادر شده از شعبه ۲۳۷ دادگاه عمومی حقوقی تهران، اجازه ازدواج مجدد و اختیار همسر دوم برای یک نوبت به زوج داده شده است. بنابراین دادنامه های صادر شده، سبب مفارقت زوج تشخیص داده نشده است که این امر دلیلی جهت طلاق محسوب شود. لذا این دادگاه با عنایت به مراتب یاد شده، ضمن قبول دادخواست تجدیدنظرخواهی، رأی صادر شده دادگاه بدوی را با استناد به ماده ۳۵۸ و ۳۶۸ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، نقض و با استناد به ماده ۱۲۵۷ قانون مدنی حکم به رد دعوی طلاق به درخواست زوجه صادر و اعلام می کند. این رأی ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ، قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور خواهد بود.

رئیس و مستشار شعبه ۲۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران

مرادی هرندی - روحانی