رای دادگاه درباره رابطه دعوی طلاق و تمکین (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۱۷۱)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۱۷۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۷/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعرابطه دعوی طلاق و تمکین
قاضیحسین مرادی هرندی
روحانی مریان
پنداشته پور

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره رابطه دعوی طلاق و تمکین: طرح دعوی طلاق و صدور حکم دادگاه در این رابطه از موجبات عدم تمکین زوجه نخواهد بود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست خانم ز.ب. با وکالت خانم ف.و. به طرفیت آقای ع.ح. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به سند ازدواج شماره .... رابطه زوجیت دائم محرز بوده و با توجه به اظهارات زوجه به این شرح: که زوجه ادعا می نماید همسرش دارای سوءرفتار و معاشرت بوده و او را مورد ضرب و جرح عمدی قرار داده است که زوج محکوم به پرداخت دیه نیز شده و حکم آن قطعی گردیده است و دعوی الزام به تمکین از سوی زوج نیز مردود اعلام شده است علی‬هذا دادگاه با توجه به محتویات پرونده و لحاظ اظهارات طرفین در دادگاه و مستندات ارائه شده از سوی خواهان که همگی از وجود سوابق اختلاف بین زوجین دارد و با توجه به اینکه سعی و تلاش دادگاه و داوران در اصلاح ذات‬البین مؤثر نبوده دلیل تخلف زوج از شرایط ضمن عقد و تحقق شرط طلاق و اینکه دوام زوجیت موجب عسر وحرج زوجه بوده دادگاه به استناد مواد ۱۱۳۰ -۱۱۲۹- ۱۱۱۹ قانون مدنی و مواد ۳۳-۲۹-۲۸-۲۷ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱/۱۲/۱ حکم به الزام زوج به طلاق صادر و اعلام می نماید زوجه می تواند با مراجعه به یکی از دفاتر رسمی طلاق و بذل هر میزان از مهریه به دلخواه و قبول بذل از طرف زوج با استفاده از وکالت ضمن عقد خود را به طلاق خلعی مطلقه نماید. در خصوص نفقه و مهریه و اجرت‬ المثل و جهیزیه و حضانت فرزندان و ملاقات فرزندان در این پرونده ادعایی مطرح نشده است و نسبت به حقوق خود مستقلا اقدام می‬ نماید. مدت اعتبار حکم طلاق شش ماه از تاریخ ابلاغ رأی فرجامی است در صورت عدم حضور زوج در دفترخانه یا امتناع وی از اجرای صیغه طلاق سردفتر به نمایندگی صیغه طلاق راجاری و ثبت می نماید. رأی دادگاه حضوری ظرف بیست روز قابل تجدیدنظر‬خواهی می‬ باشد.

رئیس شعبه ۲۳۴ دادگاه عمومی خانواده تهران– پنداشته پور

رأی دادگاه

در خصوص دعوی آقای ع.ح. به طرفیت خانم ز.ب. با وکالت خانم ف.و. و به خواست الزام به تمکین از سوی زوجه باتوجه به محتویات پرونده و لحاظ اظهارات وکیل زوجه در جلسه مورخ ۱۳۹۳/۸/۲۸ و اینکه با توجه صدور حکم طلاق و در واقع پذیرش ادعای زوجه مبنی بر عدم امکان سازش و نیز با توجه و عنایت به اینکه رسیدگی به هر دو پرونده طلاق و الزام به تمکین به صورت توأم و همزمان انجام پذیرفته است و علی‬ الظاهر الزام زوجه به تمکین با فرض پذیرش ادعای وی مبنی بر عدم امکان سازش و صدور حکم طلاق با یکدیگر به نظر این دادگاه متعارض به نظر می رسد و از طرفی زوج نیز در جلسه دادگاه حضور نیافته و مخالفتی و دفاعی در این جلسه به عمل نیاورده است علی‬هذا دادگاه در وصف مذکور و موجود در پرونده دعوی خواهان را غیر وارد تشخیص و مستندا به مواد ۱۹۷ قانون آئین دادرسی مدنی و ۱۲۵۷ قانون مدنی حکم بر بی‬حقی زوج در دعوی مطروحه علیه زوجه مبنی بر الزام به تمکین صادر و اعلام می نماید رأی صادره ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۲۳۴ دادگاه عمومی حقوقی تهران - پنداشته پور

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظر‬خواهی آقای ع.ح. به‬ طرفیت ز.ب. نسبت به دادنامه شماره ۷۸۴ مورخ ۱۳۹۳/۵/۲۶ شعبه ۲۳۴ دادگاه عمومی حقوقی تهران در پرونده کلاسه ۵۶۷ مبنی بر صدور حکم قرار رد دعوی الزام به تمکین با توجه به مجموع محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن مفاد لایحه تجدیدنظر‬خواهی و لوایح دفاعیه طرفین مدلول دادنامه تجدیدنظر نظر خواسته رأی صادر شده دادگاه بدوی بر اساس مستندات موجود در پرونده صادر نگردیده و تجدیدنظر‬خواهی وارد تشخیص داده می شود زیرا طرح دعوی طلاق و صدور حکم دادگاه در این رابطه از موجبات عدم تمکین زوجه نخواهد بود و و وفق ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی زن باید در منزلی که شوهر تعیین می کند سکنی نماید مگر آنکه اختیار تعیین منزل به زن داده باشد و با عنایت به اینکه دادگاه بدوی با این استدلال مبادرت به صدور قرار رد دعوی نموده است لذا این دادگاه با نقض قرار موصوف به استناد ماده ۳۵۲ قانون این دادرسی دادگاه‬های عمومی و انقلاب در امور مدنی پرونده را جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی ارسال می کند این رأی قطعی است.

رئیس و مستشار شعبه ۲۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

مرادی هرندی – روحانی