رای دادگاه درباره رابطه عدم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و تبرع (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۲۱۹۰)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۲۱۹۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۲/۱۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعرابطه عدم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و تبرع
قاضیسید داود معنوی
مدنی کرمانی
سمیعی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره رابطه عدم مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت و تبرع: - از آنجا که عرف جامعه ما نمی پذیرد زوجه جهت دریافت مزد در منزل همسرش کار کند، همچنین این امر با شأن زن مسلمان ایرانی نیز سازگاری ندارد؛ لذا جهت مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت، باید صدور دستور از ناحیه زوج مبنی بر انجام امور منزل، اثبات شود.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی خانم س.الف. به طرفیت آقای م.د. به خواسته مطالبه اجرت المثل ایام زندگی مشترک و هزینه دادرسی، بدین توضیح که وکیل خواهان اعلام کرده موکلش بدون داشتن قصد تبرع امور منزل را انجام داده و بدین لحاظ تقاضای دریافت اجرت المثل دارد دادگاه با ملاحظه مجموع محتویات پرونده نظر به احراز رابطه زوجیت دائم بین خواهان و خوانده بر دلالت سند ازدواج ... مورخه ۱۳۸۶/۱۰/۱۴ دفتر ۴۷۴ تهران و توجها به اینکه تعلق اجرت المثل به زوجه مستلزم تحقق چند شرط از جمله این شروط دستور صریح و یا ضمنی شوهر جهت انجام امور منزل است که در مانحن فیه با توجه به انکار زوج مبنی بر صدور دستور صریح یا ضمنی در این خصوص و فقد هرگونه ادله در اثبات صدور دستور از ناحیه زوج (صرف نظر از اینکه عرف جامعه ما این موضوع که زوجه جهت دریافت مزد در منزل شوهرش کار کند را نمی پذیرد و با شأن زن مسلمان ایرانی نیز سازگاری ندارد) دعوی وکیل خواهان را وارد ندانسته مستندا به مفهوم مخالف ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی مدنی و ماده ۱۹۷ از همان قانون حکم بر بی حقی خواهان صادر و اعلام می نماید، رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۲۷۳ دادگاه عمومی خانواده تهران - سمیعی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی خانم س.الف. به طرفیت آقای م.د. نسبت به رأی موضوع دادنامه شماره۱۵۹۲- ۱۳۹۳/۹/۲۹ صادره از شعبه ۲۷۳ دادگاه عمومی خانواده که بر صدور حکم رد دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته مطالبه اجرت المثل ایام زندگی، اشعار دارد وارد نیست زیرا رأی تجدیدنظرخواسته موافق موازین قانونی و با رعایت اصول و قواعد دادرسی صادر گردیده و ایراد اساسی متوجه آن نمی باشد تجدیدنظرخواه نیز در این مرحله مطلب قابل توجهی عنوان نکرده لذا به استناد ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی رأی تجدیدنظرخواسته تأیید می گردد این رأی قطعی است.

رئیس و مستشار شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

معنوی- مدنی کرمانی