رای دادگاه درباره محرومیت از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس، به عنوان مصداقی از ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی (دادنامه شماره )

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۰۴/۰۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمحرومیت از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس، به عنوان مصداقی از ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی
قاضیرسول منوچهری
هدایت اله جوادی
بهزاد سعادت زاده

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره محرومیت از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس، به عنوان مصداقی از ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی: دادگاه در جرایم عمدی تعزیری میتواند به استناد مادۀ ۱۹ قانون مجازات اسلامی مجازات تکمیلی صادر نماید. محرومیت مجرم از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس، میتواند یکی از مصادیق این امر باشد.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام ۱-ر. فرزند. الف. با وکالت الف. ۲-ح. فرزند س. ۳- و. فرزند الف. هر دو با وکالت خانم ک. بر مشارکت در سرقت ۱۴ پالت دوده موضوع شکایت الف. و الف. تحت عنوان مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت ت. با وکالت ب. به این شرح که متهمین فوق به ترتیب در سمت نگهبان، راننده حمل مواد اولیه مورد نیاز کارخانه و راننده لیفتراک انبار شرکت در شرکت مشغول به کار بوده اند و مبادرت به سرقت ۱۴ پالت دوده از شرکت نموده و با کمال جسارت به وسیله تریلی به رانندگی ح. و بار زدن اموال به وسیله لیفتراک به رانندگی و. و هماهنگی نگهبان آقای ر. مبادرت به سرقت می کنند که النهایه با کشف موضوع اموال به شرکت مسترد می گردد با توجه به محتویات پرونده پیشنهاد سرقت از سوی ح. که از سال ۱۳۵۳تا ۱۳۷۵ به طور رسمی و از سال ۱۳۷۵ به بعد با توافق در شرکت فعالیت داشته به متهمین دیگر صورت می گیرد ملاحظه می گردد متهمین صراحتا به اتهام انتسابی اقرار داشته و وجود اموال در تصرف ایشان نیز اقاریر ایشان را تأیید نموده و هیچ دفاعی به جز اظهار ندامت نداشته اند و حجیم شدن پرونده تنها به دلیل تحقیق درمیزان اموال مسروقه می باشد که النهایه کیفرخواست صادره فقط به میزان فوق محقق می گردد فلذا دادگاه اتهام انتسابی را به شرح فوق محرز دانسته و مستندا به ماده ۶۵۶ قانون مجازات اسلامی ر. و. ب. را به تحمل هر کدام دو سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و لیکن ح. را با توجه به این که نامبرده مدت بیش از سی سال کارگر شرکت فوق بوده و از طرفی مشوق و محرک اصلی سرقت بوده است به تحمل سه سال حبس و هفتاد و چهار ضربه شلاق و همچنین با اختیار حاصل از مادتین ۱۹و۲۰ قانون مجازات اسلامی نامبرده را از حق استفاده از مرخصی در طول ایام تحمل حبس محروم و به مدت پنج سال به شهرستان سلسله تبعید می نماید. رأی صادره ظرف بیست روز پس از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

دادرس شعبه ۱۱۸۰ دادگاه عمومی جزایی تهران - منوچهری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

شرکت. ت. (سهامی عام) نسبت به دادنامه ۲۰۰۰۲۸۶ مورخ ۶/۴/۹۱ صادره از شعبه ۱۱۸۰ دادگاه عمومی جزائی تهران از حیث عدم صدور حکم نسبت به سایر موارد مسروقه اعلامی به شرح منعکس در پرونده امر و آقای ر. با وکالت آقای الف. از حیث محکومیت غیرقطعی خویش به تحمل دو سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و نیز آقای ح. به وکالت خانم ک. از حیث محکومیت غیرقطعی خویش به تحمل سه سال حبس تعزیری و هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری و منع استفاده از مرخصی در طول ایام حبس و اقامت پنج ساله اجباری در شهرستان سلسله و آقای و. با وکالت خانم ک. از حیث محکومیت غیرقطعی خویش به تحمل دو سال حبس تعزیری و هشتاد و چهارضربه شلاق تعزیری همگی از بابت مشارکت در ارتکاب سرقت چهارده پالت دوده از شرکت ت. تجدیدنظرخواهی نموده اند با توجه به مفاد لوایح تقدیم شده از سوی تجدیدنظرخواهان ها و محتویات پرونده امر و دادنامه معترض عنه اولا عنایتا به اینکه به غیر از مسئله سرقت دوده به میزان چهارده پالت حکمی از سوی مرجع بدوی صادر نشده است تا محکمه تجدیدنظر براساس مفهوم ماده ۲۴۱ از قانون آیین دادرسی کیفری تکلیف به رسیدگی داشته باشد، لذا صرف نظر از اینکه در خصوص سایر موارد ادعا قبلا به تاریخ ۲/۸/۸۹ از سوی دادسرا به منع پیگرد اظهارنظر شده است تجدیدنظرخواهی شرکت مذکور را مردود اعلام می-دارد. ثانیا نظر به اینکه از سوی تجدیدنظرخواهان و وکلاء آنان در مورد محکومیت محصله دلائل لازمه کافیه بر قابلیت نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته ارائه نگردیده است، فلذا با مردود دانستن ادعا و اعمال ماده تبصره ۲ ماده ۲۲ از قانون اصلاح قانون تشکیل محاکم عمومی و انقلاب به جهت عائله مندی و فقدان سوابق کیفری موثر مجازات های حبس تعزیری معینه را به نصف مدت و محرومیت از مرخصی را به نصف مدت در مورد آقای ح. تقلیل داده و الزام به اقامت اجباری معینه در دادنامه را حذف و با این اوصاف دادنامه معترض عنه را با رد تجدیدنظرخواهی به استناد بند الف از ماده ۲۵۷ از قانون آیین دادرسی کیفری تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران - مستشاردادگاه

جوادی - سعادت زاده