رای دادگاه درباره محکومیت به کمتر از یک ماه حبس (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۵۲۵)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۵۲۵
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۱۱/۱۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمحکومیت به کمتر از یک ماه حبس
قاضیمنصوری
غفاری
جعفری شهنی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره محکومیت به کمتر از یک ماه حبس: تعیین مجازات حبس کمتر از یک ماه، فاقد وجاهت قانونی است.

رأی دادگاه بدوی

به موجب کیفرخواست شماره ۲۳۰۰۲۹۶۸-۲۳/۷/۹۲ صادر شده از دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۲۱ تهران س.م. فرزند ع.، ۲۴ ساله، شغل آزاد و اهل و ساکن تهران و مجرد و مسلمان و فاقد سابقه کیفری و آزاد با صدور قرار کفالت متهم است به حمل و دادگاه های مشروب الکلی. دادگاه با عنایت به محتویات پرونده و گزارش مرجع انتظامی از کشف چهار لیتر مشروب الکلی از متهم و با توجه به تحقیقات به عمل آمده و اظهارات کاشف مشروب ولی متهم با وصف ابلاغ قانونی در جلسه دادگاه حاضر نشده است، لذا بزهکاری وی را محرز دانسته و به استناد ماده ۷۰۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۷۵ و مواد ۱۹و ۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و با اختیارات حاصله از بند ث ماده ۳۸ قانون یاد شده به جهت فقد سابقه کیفری و وضع خاص وی و با رعایت تبصره ماده ۲۹۵ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ۲۷ قانون مجازات اسلامی مذکور، نامبرده را با دو درجه تخفیف به تحمل یک ماه حبس و چهل ضربه شلاق تعزیری و پرداخت شش میلیون ریال بابت پنج برابر ارزش تجاری مشروبات الکلی مکشوفه از متهم در حق صندوق دولت محکوم می کند و مشروبات الکلی مکشوفه نیز معدوم گردد. این رأی غیابی است و ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل واخواهی در این شعبه و سپس ظرف بیست روز قابل اعتراض در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۸۹ دادگاه عمومی جزایی تهران غفاری

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح.گ. به وکالت از آقای م.ج. نسبت به دادنامه شماره ۱۲۰۰-۹۲ مورخ ۱۴/۱۰/۹۲ در پرونده کلاسه ۰۰۰۶۳-۹۲ ناظر به دادنامه غیابی ۴۰۰۹۸۱ مورخ ۲۰/۸/۹۱ صادره از شعبه ۱۰۸۹ دادگاه عمومی جزایی تهران که به موجب آن آقای م.ج. به اتهام حمل و دادگاه های مشروبات الکلی و با احراز بزهکاری و به استناد مواد قانونی و با دو درجه تخفیف به یک ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق و پرداخت شش میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت محکوم شده است. نظر به این که تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع مؤثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده ۲۴۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری باشد، اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلایل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد، مشهود نیست الا این که اولا مجازات حبس کمتر از سه ماه هم چون قانون سابق ممنوع است (بند ۲ ماده ۳ قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و رأی وحدت رویه شماره ۶۴۲ مورخ ۹/۹//۱۳۷۸ هیئت عمومی دیوان عالی کشور) بنابراین تعیین مجازات حبس کمتر از ۹۱ روز برای متهم مخالف نظر مقنن و روح قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ می باشد زیرا قانون گذار در ماده ۶۵ مقرر نموده است که در جرایم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آن ها سه ماه حبس است به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند و حتی در ماده ۶۶ این قانون نیز به صورت آمرانه مقرر نموده جرایمی که مجازات قانونی آن ها ۹۱ روز تا شش ماه حبس باشد، در صورتی که مرتکب فاقد سابقه کیفری موضوع بندهای الف و ب باشد، لزوما به جای حبس، می بایستی مجازات جایگزین حبس تعیین گردد. بنابراین در جرم موضوع پرونده که مجازات حبس آن شش ماه تا یک سال است طبق ماده ۶۷ قانون مجازات اسلامی دادگاه در تعیین مجازات حبس و یا مجازات جایگزین حبس مخیر و مختار است اما اگر مجازات حبس را مورد حکم قرار داد، قانونا نمی تواند به مجازات حبس کمتر از ۹۱ روز اصدار حکم نماید، لهذا دادگاه به استناد ماده ۲۵۰ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و با لحاظ مواد ۶۷ و بند ب ماده ۸۶ از قانون مجازات اسلامی، مجازات حبس مندرج در دادنامه را به پرداخت هجده میلیون ریال اصلاح می نماید و در نهایت ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدیدنظرخواه، دادنامه تجدیدنظرخواسته را با اصلاح مذکور تأیید می نماید. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

منصوری جعفری شهنی