رای دادگاه درباره مشاجره لفظی در کلانتری (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۲۰۰۴۶۶)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۲۰۰۴۶۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۴/۱۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمشاجره لفظی در کلانتری
قاضییحیی خردمند
خلیل حیات مقدم
مرادی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مشاجره لفظی در کلانتری: صرف اعتراض، توهین و یا مشاجره لفظی در کلانتری یا ایستگاه نیروی انتظامی از مصادیق اخلال در نظم عمومی نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقایان الف.، ۲۷ ساله و الف.ظ ۲۸ ساله و ی.، متولد ۱۳۶۰ و م.، ۲۳ ساله همگی با نام خانوادگی م. فرزندان الف.، دایر بر تمرد نسبت به مأمورین و اخلال در نظم عمومی با ایجاد هیاهو و توهین نسبت به آقای الف.ب.؛ با توجه به محتویات پرونده و شکایت شکات خصوصی و گزارش مرجع انتظامی و تحقیقات معموله و اظهارات مأمور کلانتری ۱۳۱ شهرری و کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ری و دفاعیات بلاوجه متهمان و عدم حضور متهم ردیف دوم (آقای الف.م.) در جلسه رسیدگی دادگاه و سایر قرائن و امارات مستنبط از پرونده جرمشان محرز و عملشان منطبق است با مواد ۶۰۸ و ۶۱۸ و ۴۷ و بند سه ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ علی هذا دادگاه مستندا به مواد مرقوم و رعایت بند ۲ ماده سه قانون وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین با اصلاحیه اخیر ریاست محترم قوه قضائیه هر یک از متهمان موصوف را به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی تعزیری بابت تمرد به مأمورین انتظامی در حق دولت جمهوری اسلامی ایران و تحمل تعداد سی و پنج ضربه شلاق تعزیری بابت توهین و تحمل مدت شش ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی و تعداد چهل ضربه شلاق تعزیری بابت اخلال در نظم عمومی محکوم می نماید. رأی صادره نسبت به متهمان ردیف های اول و سوم و چهارم (آقایان الف. و ی. و م.م.) حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است و اما نسبت به آقای الف.م. غیابی بوده و ظرف مدت ده روز از تاریخ ابلاغ قابل واخواهی در این دادگاه سپس ظرف مدت بیست روز از آن تاریخ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه ۱۰۵ دادگاه عمومی جزایی شهرستان ری خردمند


در خصوص واخواهی آقای الف.م. با وکالت آقای الف.ع. و خانم الف.ی. به طرفیت آقایان الف.ب. و س.الف. به خواسته اعتراض و واخواهی نسبت به دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۵۱۹۰۰۷۱۵ صادره از ناحیه این دادگاه در پرونده کلاسه ۹۲۰۳۲۶ با توجه به محتویات پرونده و این که رأی صادره مبتنی بر اشتباه قانونی یا شرعی یا خلاف واقع نبوده و از حیث صلاحیت نیز ایراد و اشکالی بر آن متصور نبوده و دلیل و مدرکی که متضمن ایراد و اعتراض مؤثری که فسخ دادنامه را ایجاب نماید از ناحیه واخواه در این مرحله از رسیدگی ابراز و اقامه نگردیده و رأی صادره از حیث رعایت تشریفات دادرسی نیز خالی از اشکال قانونی است، لذا دادگاه ضمن رد دعوی واخواهی واخواه دادنامه معترض عنه را عینا تأیید و استوار می نماید. رأی صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه ۱۰۵ دادگاه عمومی جزایی شهرستان ری خردمند

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای الف.ع. و خانم الف.ی. به وکالت از آقایان الف. - ی. - الف. و م. همگی با نام خانوادگی م. نسبت به دادنامه های شماره ۹۲۰۷۱۵ مورخ ۰۲/۰۹/۱۳۹۲ و ۹۲۰۷۹۶ مورخ ۱۱/۱۰/۹۲ صادره از شعبه ۱۰۵ دادگاه عمومی جزایی شهرستان شهرری که به موجب آن حکم به محکومیت هریک از تجدیدنظرخواهان (الف. - ی. - الف. و م. همگی با نام خانوادگی م.) به پرداخت مبلغ پنج میلیون ریال جزای نقدی به اتهام تمرد نسبت به مأمورین انتظامی شش ماه حبس و۴۰ ضربه شلاق تعزیری از بابت اتهام اخلال در نظم عمومی و تحمل ۳۵ ضربه شلاق به اتهام توهین به شاکی خصوصی الف.ب. صادر گردیده است؛ اولا: نظر به این که احد از مأمورین انتظامی جهت اجرای حکم حقوقی صادره از شورای حل اختلاف با موضوع استرداد جهیزیه به محل استقرار جهیزیه مربوط به دختر شاکی (الف.ب.) مراجعه نموده و پس از باز نمودن قفل محل توسط قفل ساز جهیزیه را تحویل محکوم له نموده اند و تا این مرحله هیچ گونه حمله یا مقاومتی نسبت به مأمور انتظامی به عمل نیامده استأ لذا اعتراضات پس از اجرای حکم از مصادیق بزه مذکور در ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی نمی باشد. ثانیا: در مورد اتهام اخلال در نظم عمومی نظر به این که محتویات پرونده چنین دلالت دارد که متهمین در ایستگاه نیروی انتظامی نسبت به شاکی توهین نموده و با هم دیگر مشاجره لفظی داشته اند و این گونه اقدامات از مصادیق اخلال در نظم عمومی نمی باشد زیرا اخلال در نظم عمومی زمانی اتفاق می افتد که فرد یا افرادی با اعمال و رفتار خلاف قانون امنیت و آرامشی را که جامعه از آن برخوردار است به هم زده باشند و صرف اعتراض یا توهین و یا مشاجره لفظی در کلانتری یا ایستگاه نیروی انتظامی از مصادیق اخلال در نظم نمی باشد. ثالثا: در مورد اتهام توهین نیز نظر به این که شاکی خصوصی به موجب رضایت نامه رسمی شماره ۴۴۴۲۵ مورخ ۲۵/۱۲/۱۳۹۲ تنظیمی در دفترخانه اسناد رسمی شماره ۱۳ شهرری از شکایت خود به طور منجز و بدون قید و شرط گذشت نموده است، لذا این دادگاه مستند به بند ب ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و ماده ۲۲ قانون تشکیل دادگاه های عمومی و انقلاب دادنامه های ذکر شده را نقض و در مورد اتهامات اخلال در نظم عمومی و تمرد مستند به بند الف ماده ۱۷۷ قانون مقدم الذکر حکم برائت متهمین را صادر و در مورد اتهام توهین مستند به ماده ۶ قانون مذکور(آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری) به لحاظ گذشت شاکی خصوصی و قابل گذشت بودن موضوع قرار موقوفی تعقیب صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

حیات مقدم مرادی