رای دادگاه درباره مصادیق عسر و حرج زوجه (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۰۰۰۵۵۲)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۰۰۰۵۵۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۴/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعمصادیق عسر و حرج زوجه
قاضیحسین علیخانی
محرمعلی بیگدلی
عبدالغفار آل حبیب

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مصادیق عسر و حرج زوجه: در دعوای طلاق به درخواست زوجه، تعداد سنوات مفارقه عملی و تکثر دعاوی متقابل زوجین علیه هم و بذل کل مهریه در ازای طلاق از امارات انشقاق شدید زوجین و از مصادیق عسر و حرج محسوب می شود.

رأی دادگاه بدوی

درخصوص دادخواست ط.ع. با وکالت م.ل. به طرفیت ح.ح.ی. به خواسته صدور حکم طلاق با توجه به محتویات پرونده ملاحظه می گردد طرفین تبعه افغانستان می باشند زوجه تقاضای طلاق نموده است و علت آن را عسر و حرج اعلام داشته و لکن زوج مخالف طلاق می باشد و داور وی نیز نظر به ادامه زندگی داده است و طلاق از حقوق مختصه زوج می باشد و دلیلی که عسر و حرج را ثابت نماید ارائه نگردیده است لذا دادگاه خواسته خواهان مسموع ندانسته، حکم به رد خواسته خواهان صادر و اعلام می نماید. رأی صادره حضوری است و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی است.

دادرس شعبه ۲ دادگاه عمومی حقوقی کهریزک علیخانی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ط.ع. با وکالت آقای م.ل. به طرفیت آقای ح.ح.ی. نسبت به دادنامه شماره ۶۵۶ مورخه ۱۱/۷/۹۱ صادره از شعبه دوم دادگاه عمومی بخش کهریزک که به موجب آن در رابطه با دعوی تجدیدنظرخواه به خواسته طلاق حکم به رد صادر شده است با توجه به محتویات پرونده به نظر دادگاه اعتراض تجدیدنظرخواه وارد است و دادنامه مطابق موازین قانونی و شرعی صادر نشده است زیرا عسر و حرج زوجه بنا به جهات ذیل ثابت است اولا عقد فی مابین از سال ۸۲ منعقد شده و خود تجدیدنظرخوانده در جلسه دادگاه مورخه ۱۳/۲/۹۰ اظهار داشت یک هفته با هم بودیم و هنوز عروسی نکردیم و در نتیجه قریب ده سال زوجین جدا از یکدیگر زندگی می کند. ثانیا تجدیدنظرخواه در سال ۸۴ دعوی فسخ نکاح را مطرح کرده و در سال ۸۵ دعوی طلاق به حکایت صفحات ۱۶ و ۱۷ پرونده و تجدیدنظرخوانده دعوی ازدواج مجدد طرح نموده در سال ۸۸ دعوی تمکین مطرح نموده در سال ۸۷ به حکایت صفحات ۲۰ و ۲۱ پرونده، که همه اینها مثبت اختلاف شدید بین زوجین می باشد در سال های بعد از عقد. ثالثا گواهی که از سوی دفتر آیت ا... محقق صادر شده به حکایت صفحه ۲۲ پرونده خود بیانگر و اثبات کننده همین اختلاف و انشقاق زوجین است در سال های بعد از عقد. رابعا داور تجدیدنظرخواه که پدرش می باشد در صفحه ۶۲ پرونده اعلام کرده زوجه به خاطر کراهت شدیده ای که از زندگی مشترک با تجدیدنظرخوانده دارد تمام مهریه و حق و حقوق خود را در قبال طلاق بذل می نماید و لذا دادگاه با توجه به مراتب فوق مستندا به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن نقض دادنامه مارالذکر مستندا به مواد ۱۱۳۰ و ۱۱۴۵ و ۱۱۴۶ قانون مدنی حکم به اجبار زوج به طلاق زوجه از نوع خلع صادر و اعلام می نماید. بدیهی است با استناد مواد ۳۱ و ۲۳ و تبصره آن از قانون حمایت خانواده ارائه گواهی پزشک در مورد وجود جنین و یا عدم آن از سوی زوجه برای ثبت طلاق در دفترخانه الزامی است و اجرای صیغه طلاق منوط است به انقضای مهلت فرجام خواهی و پس از اجرای مفاد ماده ۲۳ قانون مذکور از سوی دفترخانه دادگاه به سردفتر نمایندگی اجرای صیغه طلاق را در صورت امتناع زوج اعطا می نماید. رأی صادره پس از ابلاغ به مدت ۲۰ روز قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

رئیس شعبه ۳۰ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

بیگدلی آل حبیب

مواد مرتبط