رای دادگاه درباره مصداق جهات تخفیف در مجازات بزه منازعه (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۲۴۸۰۰۸۷۵)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۲۴۸۰۰۸۷۵
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۹/۲۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمصداق جهات تخفیف در مجازات بزه منازعه
قاضیطالبی بدرآبادی
میراحمدی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مصداق جهات تخفیف در مجازات بزه منازعه: در بزه منازعه، طرفینی بودن اختلاف و درگیری و همچنین تحریک طرفینی مشارکت کنندگان، از جهات تخفیف محسوب می شود.

رأی دادگاه بدوی

درخصوص اتهام ۱- الف. ر. ۲- علی س.ق. ۳- الف. ن. دایر بر مشارکت در ایراد ضرب و جرح عمدی نسبت به م. پ.ش. و شرکت در نزاع جمعی منتهی به جرح ۴- م. پ.ش. ۵- م. پ.ش. متهم به مشارکت در نزاع جمعی منتهی به جرح و مشارکت در جرح عمدی با چاقو به ع.س.ق. با عنایت به محتوای اوراق پرونده از جمله شکایت شکات خصوصی و محتوای اظهارات متهمان در مرجع انتظامی و دادسرا که دلالت بر مشارکت آنان در نزاع دارد ، گزارش و تحقیقات ضابطین و گواهی پزشکی قانونی وقوع بزه های انتسابی از سوی متهمان محرز و مسلم است لذا مستندا به ماده ۶۱۵ و تبصره ۱ ماده ۶۱۴ و مواد ۱۷ - ۴۴۸ - ۷۰۹ - ۷۱۰ - ۵۵۹ قانون مجازات اسلامی حکم بر محکومیت تمامی متهمان به تحمل شش ماه حبس تعزیری بابت ارتکاب بزه شرکت در نزاع جمعی منتهی به جرح و شش ماه حبس تعزیری بابت ارتکاب بزه جرح با چاقو نسبت به م. پ.ش. و م. پ.ش. و پرداخت دو و نیم درصد دیه کامل بابت ارش تخریب کامل غده پاروئید که طی عمل جراحی خارج گردیده است و سه درصد دیه کامل بابت جراحت متلاحمه سمت چپ صورت ۲- نیم درصد دیه کامل بابت ارش آسیب غضروف لاله گوش و دو درصد دیه کامل بابت جراحت دامیه محل موصوف ۳- سه درصد دیه کامل بابت ارش آسیب خفیف عصب صورت در حق ع.س.ق. از سوی دو متهم اخیر به نحو تساوی و پرداخت ۱- دو مورد نیم درصد دیه کامل بابت جراحات حارصه ساعد راست ۲- نیم درصد دیه کامل بابت جراحت حارصه کنار داخل آرنج راست از سوی متهمان اول تا سوم در حق م. پ.ش. صادر و اعلام می نماید . لیکن با عنایت به جوان بودن متهمان و پیش بینی اصلاح آنان و با در نظر گرفتن نحوه عملکرد و میزان تأثیر در شکل گیری آن مستندا به مواد ۱۸ ، ۴۰ ، ۵۲ ، ۵۴ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲ شش ماه از از یکسال حبس متهمان ردیف چهارم و پنجم و تمامی ایام حبس متهمان ردیف اول تا سوم را به مدت سه سال معلق نماید و هرگاه محکومان از تاریخ صدور رای تا پایان مدت تعلیق مرتکب یکی از جرائم عمدی موجب حد ، قصاص ، دیه یا تعزیر تا درجه هفت شوند پس از قطعیت حکم علاوه بر مجازات جرم اخیر مجازات معلق نیز درباره آنان اجرا خواهد شد . رأی دادگاه به جز در مورد م. پ.ش. غیابی و ظرف ۲۰ روز قابل واخواهی در این مرجع و پس از آن ظرف بیست روز قابل تجدید نظر در دادگاههای محترم تجدید نظر استان تهران است. در مورد م. پ.ش. حضوری است.

مسعود عبدالهی نیسیانی- رئیس شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ دادگستری ورامین

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدید نظر خواهی آقای م. پ.ش. نسبت به دادنامه شماره ۰۰۶۶۸ مورخ ۹۴/۵/۲۹ صادره از شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری دو ورامین که به موجب آن نامبرده به اتهام شرکت در نزاع دسته جمعی به تحمل شش ماه حبس تعزیری و تعلیق الباقی و تادیه بقدر السهم خود محکوم گردیده است ملاحظه میگردد تجدید نظر خواه باتفاق برادر وپدر خود در وقت تعیین شده بمنظور دادرسی در دادگاه حضور یافته وهر یک به دفاع از خود پرداخته وعلت در گیری را تشریح نمودند وملاحظه می گردد سایر افراد حضور ندارند دادگاه با ملاحظه جمیع جوانب امر بجهت اینکه جمیع جوانب امر بجهت اینکه نزاع جمعی و مرئی ومنظر مردم انجام گرفته واز وسیله سلاح سرد استفاده شده اجمالا" اعتراض را وارد ندانسته زیرا دلیل کافی برای نقض دادنامه اقامه نگردید و دادنامه صادره فاقد ایراد واعتراض واشکال است علیهذا با رد تجدید نظر خواهی والنهایه بجهت اینکه اختلاف و در گیری از ناحیه دو طرف بوده و هر دو محرک یکدیگر بودند مستحق تخفیف مجازات تشخیص بااستناد به ماده ۴۵۹ قانون آئین دادرسی کیفری محکومیت به حبس تجدید نظر خواه و م. پ.ش. را به جزای نقدی هر یک به پرداخت ۵ میلیون ریال تخفیفا" تبدیل مینماید و با استناد به بند الف ماده ۴۵۵ قانون ائین دادرسی کیفری دادنامه تجدید نظر خواسته را تائید می گردد ، رای صادره قطعی است.

ریس شعبه ۴۸ دادگاه تجدیدنظر استان تهران-مستشار دادگاه

سید محمد میر احمدی-جلال طالبی