رای دادگاه درباره مطالبه توأمان وجه التزام و اجرت المثل (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۱۳۰۰۸۰۰)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۱۳۰۰۸۰۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۶/۱۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعمطالبه توأمان وجه التزام و اجرت المثل
قاضیرجبی
سید ابوالفضل حجازی فر
قاضی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مطالبه توأمان وجه التزام و اجرت المثل: اگر در قرارداد فروش منزل، برای عدم تحویل پارکینگ و انباری، وجه التزام تعیین شده باشد، خریدار، صرفا، مستحقِ دریافت وجه التزام است و نمی تواند علاوه بر آن، اجرت المثل ایام تصرف را نیز مطالبه کند.

رأی دادگاه بدوی

آقای م.گ. به طرفیت آقای ح.ع. دادخواستی مبنی بر رسیدگی و صدور حکم به الزام خوانده به پرداخت روزانه مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال بابت تأخیر در انجام تعهدات موضوع مبایعه نامه شماره ۳۲۷۸۸۸۳ مورخ ۱۸/۱۱/۹۰ از تاریخ ۳۱/۲/۹۱ تا زمان صدور اجرای حکم با کسر مبلغ مربوط به ۱۵۰ روز آن و نیز صدور حکم به الزام خوانده به پرداخت اجرت المثل یک قطعه پارکینگ مورد معامله از تاریخ ۳۱/۲/۹۱ لغایت صدور و اجرای حکم با جلب نظر کارشناس به انضمام کلیه خسارات قانونی و قراردادی اعم از هزینه های دادرسی و غیره و نیز تحویل پارکینگ و انباری تقدیم کرده که در تاریخ ۶/۱۱/۹۳ به این شعبه ارجاع شده است. در شرح دادخواست بیان شده خواهان به موجب مبایعه نامه شماره ۳۲۷۸۸۸۳ و متمم آن به شماره ۹۴۶۲۴۹ هردو مورخ ۱۸/۱۱/۹۰ شش دانگ یک واحد آپارتمان به شماره پلاک ثبتی ۲۵۵۴/۶۷۳۶ واقع در بخش ۲ ثبتی تهران به انضمام یک قطعه پارکینگ به شماره ۲ و یک قطعه انباری به شماره ۳/۱ به مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۳۰۰/۱ ریال خریداری نموده و بخشی از آن را پرداخت کرده اما مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۲۷۰ ریال باقی مانده که مقرر بوده در تاریخ ۳۱/۲/۹۱ همزمان با تنظیم سند رسمی در دفترخانه ... تهران پرداخت و آپارتمان به انضمام پارکینگ و انباری تحویل گردد طبق بند ۷-۶ مبایعه نامه نیز مقرر گردیده در صورت تأخیر و امتناع خوانده روزانه مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال به عنوان خسارت تأخیر تأدیه قراردادی پرداخت گردد. در مقابل خوانده در مقام دفاع اظهار داشته در زمان تنظیم مبایعه نامه سهوا کلمه مزاحم برای توصیف پارکینگ قید نشده بااین حال پارکینگ مندرج در قرارداد را خریداری کرده آماده انتقال به خواهان می باشد. اینک دادگاه اعتقاد دارد اولا: خوانده دلیلی بر انتقال سند مالکیت نداده بنابراین مستحق پرداخت خسارت تأخیر قراردادی می باشد. ثانیا: خواهان در دادخواست تقدیمی مدعی شده پارکینگ به وی منتقل نشده است و دلیلی نیز بر تحویل پارکینگ اقامه نشده. ثالثا: خواهان طبق قرارداد در صورت عدم تحویل پارکینگ و انباری صرفا مستحق دریافت وجه التزام (خسارت قرارداد) است لذا امکان مطالبه خسارت قراردادی و نیز اجرت المثل همزمان وجود ندارد با این اوصاف به استناد مواد ۱۹۷، ۱۹۸ و۵۱۹ قانون آیین دادرسی مدنی ۱-در خصوص مطالبه خسارت قراردادی روزانه حکم به الزام خوانده به پرداخت روزانه ۰۰۰/۰۰۰/۱ ریال بابت تأخیر در انجام تعهدات از تاریخ ۳۱/۲/۹۱ تا زمان اجرای حکم با کسر مبلغ مربوط به ۱۵۰ روز و نیز تحویل انباری و پارکینگ موضوع مبایعه نامه استنادی صدرالذکر به خواهان به انضمام هزینه دادرسی صادر و اعلام می گردد. ۲-در خصوص مطالبه اجرت المثل به شرح استدلال فوق حکم به بی حقی خواهان صادر و اعلام می گردد. این رأی حضوری و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض نزد محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۴۲ دادگاه عمومی حقوقی تهران رجبی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی م.گ. به طرفیت ح.ع. نسبت به دادنامه شماره ۷۶-۶/۳/۹۳ صادره از شعبه ۴۲ دادگاه عمومی حقوقی تهران که به موجب آن در خصوص دعوی مطالبه اجرت المثل ایام تصرف یکباب پارکینگ حکم بی حقی صادر گشته است وارد نمی باشد زیرا دادنامه تجدیدنظر خواسته بر اساس محتویات پرونده و دلایل و مدارک ابرازی صحیحا و مطابق مقررات قانونی و خالی از هرگونه اشکال صادرشده و تجدیدنظرخواه در این مرحله از رسیدگی دلیل یا مدرک قانع کننده و محکمه پسندی که نقض و بی اعتباری دادنامه معترض عنه را ایجاب نماید ابراز ننموده و لایحه اعتراضیه متضمن جهت موجه نیست و تجدیدنظرخواهی با هیچ یک از شقوق ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی مطابقت ندارد لذا دادگاه ادعای تجدیدنظرخواه را وارد و محمول بر صحت تشخیص نداده و دادنامه مورد اعتراض را منطبق با مقررات و اصول دادرسی می داند مستندا به ماده ۳۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی ضمن ردّ درخواست تجدیدنظرخواهی دادنامه تجدیدنظر خواسته را عینا تأیید می نماید رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۱۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

حجازی فر قاضی

مواد مرتبط