رای دادگاه درباره مفهوم تقلیل حبس در مقام تخفیف (دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۲۹۰)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۲۲۲۳۰۱۲۹۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۹/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعمفهوم تقلیل حبس در مقام تخفیف
قاضیاحمدی
جعفری شهنی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره مفهوم تقلیل حبس در مقام تخفیف: مفهوم تقلیل حبس مندرج در بند الف ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ با وحدت ملاک از بند ت این ماده، اعم از تقلیل و تبدیل است.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام آقای ع.ع. ۲۴ ساله، آزاد به قید کفالت دائر بر تهدید با چاقو نسبت به شاکیه خانم ف. ک.ز. همسر متهم با توجه به محتویات پرونده و تحقیقات انجام شده و نظر به شکایت شاکیه، گزارش مرجع انتظامی، اظهارات شهود و سایر قرائن و امارات موجود در پرونده بزهکاری ایشان را محرز دانسته و مستندا به ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) حکم بر محکومیت وی به تحمل یکسال حبس تعزیری و ۷۰ ضربه شلاق تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی صادر و اعلام می گردد. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت بیست روز از ابلاغ قابل تجدید نظر خواهی در محاکم تجدید نظر استان تهران می باشد.

جعفر فرهمند فر- رئیس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان رباط کریم

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ح. الف.ش. به وکالت از آقای علی ع. نسبت به دادنامه شماره ۷۰۰۶۳۵-۹۴ مورخ ۹۴/۴/۲۲ در پرونده کلاسه ۱۰۱۱۴۷-۹۳ صادره از شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو رباط کریم ، که به موجب آن آقای ع.ع. به اتهام تهدید با چاقو موضوع شکایت خانم ف. ک.ز. و با احراز بزهکاری و به استناد ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات به یک سال حبس تعزیری و ۷۰ ضربه شلاق محکوم شده است ، نظربه اینکه تجدیدنظرخواه در محدوده تجدیدنظرخواهی ایراد و دفاع موثری که از جهات شکلی و یا ماهیتی مندرج در ماده ۴۳۴ قانون آئین دادرسی کیفری باشد، اقامه ننموده و از نظر این دادگاه ایضا دادنامه تجدیدنظرخواسته منطبق با موازین قانونی و دلائل موجود در پرونده اصدار یافته و ایرادی که موجب نقض باشد ، مشهود نیست الا اینکه تجدیدنظرخواه در این مرحله نسبت به آقای علی ع. اعلام گذشت نموده است و از سوی دیگر موکل تجدیدنظرخواه فاقد سابقه کیفری است لهذا مستحق تخفیف درمجازات است و به استناد بند الف ماده ۳۷ قانون مجازات اسلامی مصوب ۹۲ و با اخذ وحدت ملاک بند ت این ماده از حیث معنای تقلیل که به معنای تبدیل مجازات نیز می باشد و عدم ممنوعیت تبدیل مجازات در بند الف این ماده و بند الف و ث ماده ۳۸ قانون مذکور ، و با دو درجه تخفیف ، حبس مندرج در دادنامه به پرداخت نه میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت و شلاق مندرج در دادنامه را نیز با دو درجه تخفیف به پرداخت یک میلیون ریال جزای نقدی در حق دولت تخفیف و تبدیل می نماید و در نهایت به استناد ماده ۴۵۹ قانون آیین دادرسی کیفری ضمن رد تجدیدنظرخواهی تجدید نظرخواه ، دادنامه تجدیدنظرخواسته را با تخفیف مجازات به شرح مذکور تائید می نماید . رای صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۲۳ دادگاه تجدیدنظراستان تهران - مستشار شعبه

صادق جعفری شهنی- محمد احمدی