رای دادگاه درباره نگه داری مشروبات الکلی توسط اقلیت های دینی (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۹۰۰۰۶۷)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۳۹۰۰۰۶۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۱/۳۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای کیفری
موضوعنگه داری مشروبات الکلی توسط اقلیت های دینی
قاضیشهباز صحرائیان
شفیعی خورشیدی
احمد موسی پور

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره نگه داری مشروبات الکلی توسط اقلیت های دینی: صرف نگهداری مشروبات الکلی توسط اقلیت های دینی مجرمانه نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص اتهام ش.الف. فرزند و. مبنی بر ساخت و فروش و نگه داری مشروبات الکلی به شرح مندرج در پرونده با عنایت به جمیع محتویات پرونده و کیفرخواست صادره از سوی دادسرای ناحیه ۲۱ تهران و توجه به اظهارات نامبرده در جریان دادرسی و در جلسه دادگاه و هم چنین اقاریر وی پیرامون ساخت و نگه داری مشروبات دست ساز (حدود ۲۲۰ لیتر) و هم چنین دفاعیات بلاوجه نامبرده پیرامون توزیع مشروبات به سبب دلایل، قرائن و امارات متقن و موجد حصول علم و یقین از جمله گزارش اولیه مردمی (اهالی محلی) و مفاد تحقیقات انجام شده توسط ضابطین (صفحه ۱۱ پرونده) و مقادیر زیاد مشروبات مکشوفه بزهکاری نامبرده در حد ارتکاب جرم واحد (تهیه و توزیع مشروبات الکلی) نزد دادگاه محرز و مسلم است، فلذا به استناد ماده ۷۰۲ قانون تعزیرات (کتاب پنجم) و لحاظ مواد ۳۷ و ۳۸ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ از باب تخفیف به سبب فقد سابقه قبلی وی و ابراز ندامت و پشیمانی با لحاظ یک درجه تخفیف حکم محکومیت نامبرده به تحمل نود و یک روز حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی به انضمام تحمل سی (۳۰) ضربه شلاق تعزیری و هم چنین پرداخت مبلغ هشتاد میلیون ریال (۰۰۰/۰۰۰/۸۰ ریال) جزای نقدی در حق صندوق دولت صادر و اعلام می گردد. مشروبات مکشوفه نیز معدوم شود. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظر در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۸۸ دادگاه عمومی جزایی تهران صحرائیان

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای ش.الف. فرزند و. از دادنامه شماره ۱۳۰۵ مورخ ۲۷/۱۱/۹۲ صادره از شعبه ۱۰۸۸ دادگاه عمومی جزایی تهران که تجدیدنظرخوانده از حیث اتهام ساخت و فروش مشروبات الکلی داخلی به تحمل ۹۱ روز حبس و ۳۰ ضربه شلاق تعزیری و ۰۰۰/۰۰۰/۸۰ ریال جزای نقدی و معدوم نمودن مشروبات الکلی محکوم شده است. پس از صدور حکم به رأی دادگاه اعتراض و اعلام داشته: مقدار مشروب حدود ۱۲ لیتر بوده و برای مصرف شخصی است تقاضای رسیدگی و تجدیدنظر را دارم که دادگاه با ملاحظه سابقه و محتویات پرونده و گزارش مأمورین حکایت از ۲۲۰ لیتر مشروب داشته که این مقدار عرفا نگه داری برای مصرف شخصی نیست اما نامبرده منکر آن است و تحقیقات و گزارش ها حکایت از فروش داشته اما باید گفت خریدار فروشنده چه کسی است و در پرونده خریداری اعلام گزارش نگردیده است و گزارش توسط اهالی محل اعلام شده گرچه ۲۲۰ لیتر کشف شده به نظر می رسد خرید و فروش صورت نگرفته باشد ممکن است قصد فروش داشته باشد اما اقداماتی برای فروش صورت نگرفته و صرف نگه داری برای اقلیت های دینی هم جرم نمی باشد هر چند گزارش حکایت از خرید و فروش دارد اما از نظر منطق حقوقی هر فروشی نیازمند خریداری می باشد که در مانحن فیه وجود ندارد. و النهایه دادگاه با پذیرش اعتراض و به استناد جز ۴ از بند ب ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری ضمن نقض دادنامه معترض عنه به علت فقدان وصف مجرمانه توسط تجدیدنظرخواه و از جهت اقلیت دینی بودن و غیرقابل مجرمانه دانستن ضمن نقض دادنامه به استناد اصل ۳۷ قانون اساسی رأی بر برائت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ۳۹ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

شفیعی خورشیدی موسی پور