رای دادگاه درباره واگذاری حضانت کودک توسط مادر (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۵۲۴)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۲۴۰۱۵۲۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۹/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعواگذاری حضانت کودک توسط مادر
قاضیحسین مرادی هرندی
روحانی مریان
قاسمعلی رستم زاده

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره واگذاری حضانت کودک توسط مادر: تکلیف مقرر در قانون مدنی در رابطه با حضانت کودک توسط مادر تا هفت سالگی، قابل اسقاط توسط مادر نبوده و واگذاری حضانت از سوی او پذیرفته نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دادخواست خانم س.ن. به طرفیت آقای الف.ع. دائر به واگذاری حضانت فرزند مشترک به نام الف. متولد ۱۳۹۱/۱/۲۷، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و ملاحظه شناسنامه خواهان، ضمن احراز رابطه بنوت فی مابین خواهان و طفل، نظر به اینکه دختر بچه کمتر از ۳ سال سن دارد و با توجه به رابطه عاطفی فی مابین مادر و فرزند و نظر به اینکه خوانده در خارج از منزل اشتغال دارد و نگهداری فرزند کمتر از ۳ سال، فرزند را با مشکلات روحی و اخلاقی مواجه می کند و لذا با در نظرگرفتن رعایت مصلحت طفل، خواسته خواهان را مردود اعلام، مستندا به ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی و تبصره ذیل آن، حکم به بطلان دعوی خواهان صادر و اعلام می دارد. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ، در دادگاه محترم تجدید نظر تهران قابل تجدید نظر خواهی می باشد.

دادرس شعبه ۲۴۹ دادگاه عمومی حقوقی تهران

رستم زاده

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدید نظر خواهی س.ن. به طرفیت الف.ع. نسبت به دادنامه شماره ۰۱۰۳ مورخ ۱۳۹۳/۷/۱۶ شعبه ۲۴۹ دادگاه عمومی تهران در پرونده کلاسه ۰۹۳۳ مبنی بر صدور حکم به بطلان واگذاری حضانت فرزند مشترک به پدر، وارد نمی باشد. زیرا با توجه به محتویات پرونده و امعان نظر در اوراق و مندرجات آن، مفاد لایحه تجدید نظر خواهی و لوایح دفاعیه طرفین، مدلول دادنامه تجدید نظر خواسته، رأی صادر شده دادگاه بدوی بر اساس مستندات موجود در پرونده، خصوصا تکلیف مقرر در ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی که تا هفت سالگی قابل اسقاط توسط مادر نمی باشد، صادر گردیده است و با عنایت به اینکه تجدید نظر خواه ایراد و اعتراض موجهی که موجبات نقض دادنامه اعتراض شده را فراهم آورد ابراز ننموده است، لذا این دادگاه با عنایت به مراتب مذکور، ضمن رد دادخواست تجدید نظر خواهی، رأی صادر شده دادگاه بدوی را با استناد به مواد ۳۵۸ و ۳۶۵ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، تأیید می نماید. این رأی قطعی است. لازم به توضیح است زوجه می تواند در مورد نفقه فرزند مشترک به شرح دادخواست جداگانه دیگر علیه پدر فرزند مشترک، در دادگاه اقدام نماید.

رئیس و مستشار شعبه ۲۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران

مرادی هرندی - روحانی