رای دادگاه درباره واگذاری دائمی حق حضانت (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۲۱۶۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۲۱۶۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۲/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعواگذاری دائمی حق حضانت
قاضیسید داود معنوی
مدنی کرمانی
محسن خدائی

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره واگذاری دائمی حق حضانت: ضمانت تا هفت سالگی با مادر است و پس از آن در صورت اختلاف با دادگاه است. بنابراین امر حضانت از جمله حقوق و تکالیف والدین است و به طور دائم قابل واگذاری نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی خانم س.ب. به طرفیت آقای د.ب. به خواسته حضانت دائم فرزند مشترک پسر به نام ک. متولد ۱۳۹۲/۳/۵، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و استماع اظهارات طرفین دعوی ضمن احراز رابطه مادری خواهان با فرزند مشترک توجها تصویر توافق نامه مورخ ۱۳۸۸/۱/۲۸ که حضانت دائم فرزند مشترک به خواهان واگذار گردیده و در طی تصویر دادنامه شماره ۴۰۱ صادره از شعبه ۲۶۲ دادگاه خانواده تهران به موافقت خوانده به شرایط مندرج در سند عادی مذکور اشاره گردیده و همچنین به موجب تصویر سند رسمی وکالت نامه شماره ...- ۱۳۸۹/۴/۶ صادره از دفتر اسناد رسمی شماره... تهران راجع به اهدای وکالت به زوجه در جهت تقاضای صدور گواهی عدم امکان سازش قبول یا رد سرپرستی فرزند نیز به خواهان واگذار گردیده لهذا دادگاه دعوی خواهان را وارد تشخیص داده مستندا به ماده اصلاحی ۱۱۶۹ قانون مدنی حکم به واگذاری حضانت دائم فرزند مشترک مذکور به خواهان صادر و اعلام می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۲۶۴ دادگاه عمومی خانواده تهران - خدایی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی آقای د.ب. به طرفیت خانم س.ب. نسبت به دادنامه شماره ۱۵۹۶- ۱۳۹۳/۱۰/۲۴ صادره از شعبه ۲۶۴ دادگاه عمومی خانواده تهران که بر تفویض حضانت دائم فرزند مشترک پسر به نام ک. متولد ۱۳۹۲/۳/۵ به مادر اشعار دارد به نظر وارد است زیرا امر حضانت ازجمله حقوق و تکالیف والدین است و قابل واگذاری به طور دائم نمی باشد لذا با نقض دادنامه حکم به رد دعوی خواهان دایر بر اعطای حضانت دائم صادر و اعلام می دارد بدیهی است وفق مواد ۱۱۶۹ قانون مدنی حضانت فرزند مشترک با مادر است و پس از آن در صورت اختلاف با دادگاه است لذا در مانحن فیه بدون نیاز به اخذ حکم از دادگاه حضانت تا سن ۷ سالگی با مادر خواهد بود، این رأی قطعی است.

رئیس و مستشار شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

معنوی- مدنی کرمانی