رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تأثیر تأخیر یا عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما بر مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۱۷۲۱
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۱۷۲۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۵/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهانتقالی
گروه رأیاداری
موضوعتأثیر تأخیر یا عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما بر مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی
قاضیمحمدرضا دلاوری
علیقلی فرح پور

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تأثیر تأخیر یا عدم پرداخت حق بیمه توسط کارفرما بر مسئولیت سازمان تأمین اجتماعی: امتناع از پرداخت حق بیمه کارگران و یا تاخیر و تعلل در تادیه آن توسط کارفرما رافع مسئولیت سازمان تامین اجتماعی در باب وصول حق بیمه قانونی مدت خدمت شاکیان از کارفرما و احتساب آن مدت جزو سوابق خدمت بیمه شاکیان نیست.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

هر چند برابر مواد ۳۶ و ۳۹ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به صندوق سازمان تأمین اجتماعی می باشد. لکن ذیل ماده ۳۶ این قانون و نیز حکم مقرر در آرای هیأت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره های ۲۲۹-۸۳/۶/۱۵ و ۸۶/۱۰/۲۵ , ۳۲۴-۱۳۸۷/۵/۱۳ و ۴۰۸-۱۳۸۷/۶/۳ مفید مسئولیت و تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در قبال بیمه شده بوده و امتناع کارفرما از پرداخت حق بیمه مورد اشاره و تأخیر و تعلل در تأدیه آن به صندوق تأمین اجتماعی رافع مسئولیت این سازمان در باب وصول حق بیمه قانونی مدت خدمت خواهان از کارفرما و احتساب آن مدت جزء سوابق خدمت بیمه ای خواهان نمی باشد. بنابراین با عنایت به مدارک شاکی که دلالت بر اشتغال وی در اداره خوانده ردیف اول در ایام ادعایی را دارد استحقاق ایشان در برخورداری از حقوق مورد ادعا محرز تشخیص در نتیجه با استناد به مقررات فوق الذکر و ماده ۱۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ حکم به ورود شکایت و الزام خواندگان به اجابت خواسته خواهان صادر و اعلام می شود. این رأی ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.

رئیس شعبه ۴۴ دیوان عدالت اداری - یاورزاده

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه اعتراضات تجدیدنظرخواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض به شود و از آنجایی که دادنامه مورداعتراض منطبق با موازین قانونی صادر شده است و از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایراد می باشد. لذا با رد تقاضای تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض به عینا تایید و استوار می گردد. رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

فرحپور - دلاوری