رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تأثیر سنوات ارفاقی در حقوق بازنشستگی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۶۰۰۰۸۰۸
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۶۰۰۰۸۰۸
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۳/۲۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۱۰ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعتأثیر سنوات ارفاقی در حقوق بازنشستگی
قاضیمحمدرضا دلاوری
حجت سبزواری نژاد
چاووشی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تأثیر سنوات ارفاقی در حقوق بازنشستگی: از آنجایی که در ایام سنوات ارفاقی، حقوق اشتغال پرداخت نمی شود تا مبنای تعیین مستمری قرار گیرد، بنابراین مستمری بازنشستگی باید بر اساس دو سال خدمت واقعی، و نه دو سال آخر سنوات ارفاقی محاسبه گردد.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

درخصوص شکایت آقای م. ف. به طرفیت سازمان تأمین اجتماعی خمین به خواسته الزام خوانده به اصلاح حکم مستمری ... براساس مابه التفاوت سنوات ارفاقی و پرداخت معوقات ناشی از اصلاح مستمری از ۱۳۸۸/۹/۱ با توجه به تبصره ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی که مقرر داشته ملاک تعیین حقوق بازنشستگی، متوسط مجموع حقوق و دستمزدی است که حق بیمه گردیده است و شاکی نیز از سنوات ارفاقی طبق قانون بازنشستگی پیش از موعد استفاده کرده و بابت آن، حق بیمه به سازمان پرداخت شده است و سازمان به دلیل عدم انجام کار و اشتغال، حق بیمه سنوات ارفاقی را در مستمری لحاظ ننموده است که این عمل فاقد وجاهت قانونی است. علیهذا با توجه به مراتب و دفاعیات غیرمؤثر خوانده، شکایت نامبرده، وارد تشخیص و حکم به ورود شکایت صادر و اعلام می گردد. این رأی به استناد ماده ۷ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵/۹/۲۵ قطعی است.

رئیس شعبه ۱۲ دیوان عدالت اداری - چاوشی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

شماره دادنامه : ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۶۰۰۰۸۰۸

تاریخ : ۱۳۹۴/۰۳/۲۴

رأی دبوان

نظر به این که مطابق ماده ۹ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل در خانواده ها و سایر کارکنان مصوب ۱۳۷۹ مبنای حقوق بازنشستگی یا وظیفه مستخدمان مشمول را عبارت از معدل تمامی حقوق و مزایای دریافتی آنان در ۲ سال آخر خدمت را ملاک کسور بازنشستگی دانسته و در ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، میزان مستمری بازنشستگی تابعی از متوسط مزد یا حقوق شناخته شده است و به موجب بند ۵ ماده ۲ قانون مذکور، مزد یا حقوق شامل هر گونه وجه یا مزایای نقدی و غیر نقدی مستمر که در قبال کار به بیمه شده داده می شود و در ایامی که سنوات ارفاقی در اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد مصوبه ۱۳۸۶ حقوق اشتغال پرداخت نمی شود تا مبنای تعیین میزان مستمری قرار گیرد و به موجب قانون مذکور صرفا به سنوات خدمت مستخدم حداکثر ۵ سال اضافه می شود که در میزان مستمری مورد محاسبه قرار گیرد و تأثیری در تعیین میانگین دستمزد دو سال آخر خدمت واقعی نداشته. با توجه به مفاد آراء شماره ۶۷۴ مورخ ۱۳۹۱/۱۰/۴ و ۳ – ۲۶۱ مورخ ۱۳۹۲/۴/۲۴ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری که ملاک تعیین مستمری بازنشستگی دو سال آخر سنوات واقعی که بر اساس آن بیمه شده حقوق و دستمزد دریافت و حق بیمه را پرداخت نموده ملاک و معیار دانسته است، با اجازه حاصله از ماده ۷۹ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ ضمن نقض دادنامه شماره ۲۸۶۸ مورخ ۱۳۹۰/۱۲/۲۸ شعبه ۱۲ سابق دیوان عدالت اداری، حکم به رد شکایت شاکی صادر و اعلام می دارد. رأی صادره قطعی است.


رئیس و مستشار شعبه ۱۰ تجدید نظر دیوان عدالت اداری

سبزواری نژاد - دلاوری