رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تجدیدنظرخواهی از قرار اعاده دادرسی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۲۱۰۰
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۲۱۰۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۱/۱۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعتجدیدنظرخواهی از قرار اعاده دادرسی
قاضیامینی
محمدرضا دلاوری
رحیم باقری زیاری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تجدیدنظرخواهی از قرار اعاده دادرسی: قرار رد یا قبولی اعاده دادرسی صادر شده در دیوان عدالت اداری، قابل تجدیدنظرخواهی نیست.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

در خصوص شکایت شاکی علیه سازمان کار و امور اجتماعی...، مبنی بر اعاده دادرسی نسبت به دادنامه معترض عنه، نظر به اینکه شاکی دلیل و مدرک موجه و قانونی جهت پذیرش اعاده دادرسی ارائه و ابراز ننموده است، فلذا مستندا به ماده ۱۰۲ قانون دیوان عدالت اداری و ماده ۴۲۶ قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور حقوقی، قرار رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره به استناد مواد ۱۰ و ۶۵ از قانون یادشده ظرف مدت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در شعب دیوان عدالت اداری است.

رئیس شعبه ۱۹ دیوان عدالت اداری

امینی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه در اعاده دادرسی، رسیدگی در شعبه صادرکننده رأی قطعی به دو قسمت تقسیم می شود: اول رسیدگی به جهت اعاده دادرسی و دوم رسیدگی ماهیتی، که در قسمت اول، شعبه با بررسی دلایل متقاضی اعاده دادرسی، قرار قبولی اعاده دادرسی یا رد اعاده دادرسی صادر می نماید و در صورت صدور قرار اعاده دادرسی، موضوع تمام شده است و قسمت دوم، یعنی رسیدگی ماهیتی توسط شعبه صادرکننده رأی پیش نمی آید و در صورت صدور قرار قبولی، شعبه مکلف به رسیدگی در ماهیت دعوا به ترتیبی که در فصل سوم قانون دیوان عدالت اداری مقرر گردیده می باشد و پس از صدور رأی در ماهیت، اعم از اینکه قرار صادر گردد یا حکم، این رأی طبق ماده ۶۵ قانون دیوان، قابل تجدید نظر خواهد بود. زیرا پس از رسیدگی ماهوی صادر شده است. ولی در خصوص قرار اعاده دادرسی که قبل از رسیدگی ماهوی صادر می شود، نمی توان قائل به امکان تجدیدنظرخواهی از آن باشیم، چراکه در خصوص تجدید‏نظر‏خواهی از قرار رد یا قبول اعاده دادرسی، قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، ساکت بوده و طبق ماده ۱۲۲ این قانون، در موارد سکوت، معیار و شاخص جهت اتخاذ تصمیم، مقررات قانون آئین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ است که در مقررات این قانون در موارد ۴۲۶ الی ۴۴۱ که در ارتباط با اعاده دادرسی وضع گردیده، نصی بر قابلیت تجدیدنظر از قرار رد یا قبولی اعاده دادرسی وجود ندارد و در ماده ۳۳۲ قانون مذکور نیز که قرارهای قابل اعتراض را در مواقعی که اصل دعوا قابل تجدید‏نظر‏خواهی بر‏شمرده است، اشاره ای به قابل تجدیدنظرخواهی بودن قرار رد یا قبول اعاده دادرسی نشده است، بنابراین بنا به جهات فوق، قرار رد یا قبولی اعاده دادرسی از ناحیه هیچ یک از طرفین پرونده قابل اعتراض نمی باشد و بر همین اساس قرار رد تجدید‏نظر‏خواهی صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

رییس شعبه پنجم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری - مستشار شعبه

باقری زیاری - دلاوری