رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره جنون ادواری و برخورداری از حقوق وظیفه مورث

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۸۰۰۰۵۵
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۸۰۰۰۵۵
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۱/۱۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۸ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعجنون ادواری و برخورداری از حقوق وظیفه مورث
قاضیغلامعلی آریافر
سید کاظم موسوی
گودرزی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره جنون ادواری و برخورداری از حقوق وظیفه مورث: صرف صدور حکم حجر به علت جنون ادواری، از جهات اثبات علیل بودن و عدم توانایی انجام کار نیست و در نتیجه موجب برخورداری محجور از حقوق وظیفه مستخدم متوفی نمیگردد.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

با عنایت به اینکه طبق بند ج ماده ۸۶ قانون استخدام کشوری، فرزندان و نوادگان علیل یا ناقص العضو مستخدم متوفی که مادام العمر قادر به انجام کار نباشند از وراث قانونی می باشند و بند ط ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی ماده ۱۰۲ قانون استخدام کشوری، گواهی کمیسیون پزشکی مربوط یا پزشکی قانونی دایر بر تایید علیل بودن یا ناقص العضو بودن فرزندان و نوادگان و شوهر مستخدم متوفی را حسب مورد برای برقراری حقوق وظیفه وراث ضروری دانسته است و گواهی های مذکور ارائه نگردیده و صرف صدور حکم حجر به جهت جنون ادواری از موجبات اثبات علیل بودن یا ناقص العضو بودن نیست، بنابراین شکایت غیر موجه تشخیص داده می شود و با استناد به ماده ۱۰ قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. این رای ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.

رییس شعبه ۲۴ دیوان عدالت اداری - گودرزی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

تجدیدنظرخواه متولد ۱۳۵۶ بوده که پدرش در تاریخ ۶۵/۹/۸ فوت و به عنوان یکی از ورثه، از حقوق وظیفه بهره مند، که با رسیدن به سن تکلیف و رشد قانونی، قطع و صرفا مادرش از حقوق وظیفه برخوردار می گردد. مادر وی که همسر متوفی بوده در تاریخ ۹۰/۱/۳۰ فوت نموده و نامبرده به موجب دادنامه ۱۰۵۳-۹۰/۱۱/۲۶ شعبه ۴۹ دادگاه عمومی تهران، از سال ۱۳۸۱ محجور شناخته می شود. نظر بر اینکه ملازمه ای بین حجر و عدم توانایی انجام کار وجود ندارد، بنابراین الزام قانونی بر اجابت خواسته وجود ندارد، بنابراین از سوی تجدیدنظرخواه ایرادی موثر به طوری که اساس رأی معترض عنه را مخدوش نماید ابراز نشده و در رسیدگی به پرونده و صدور رأی، اقدام مغایر موازی قانونی که موجبات فسخ رأی بدوی را فراهم آورد مشهود نیست. لذا به استناد ماده فوق الذکر، ضمن رد تجدیدنظرخواهی، دادنامه شماره ۱۱۴-۹۳/۲/۶ تأیید می گردد. رأی صادره قطعی است.

مستشاران شعبه هشتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

موسوی - آریافر