رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره ذخیره سازی مرخصی زایمان

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۶۰۲۵۱۹
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۶۰۲۵۱۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۸/۱۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهانتقالی
گروه رأیاداری
موضوعذخیره سازی مرخصی زایمان
قاضیعلی عزیزی
حسن مهدوی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره ذخیره سازی مرخصی زایمان: مرخصی زایمان یا استعلاجی ذخیره نمی شود و مطالبه وجه آن هم وجاهت قانونی ندارد.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

در خصوص شکایت خانم ط. ص. با توجه به اوراق پرونده و مستندات ابرازی و نظر به ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده با هدف رفع محدودیت در قوانین سابق و تشویق و ترغیب به ازدیاد جمعیت کشور و به موجب تبصره ۲ قانون مذکور و مصوبه شماره ۹۲۰۹۱ ت ۴۶۵۲۷ ۱۳۹۲/۰۴/۱۹ هیأت وزیران که در آن مرخصی زایمان به ۹ ماه با پرداخت حقوق و مزایا افزایش یافت و طبق مقررات و قوانین سابق، پرداخت حقوق و فوق العاده در دوره ۶ ماهه مرخصی زایمان نسبت به شاغلین غیر کارمند رسمی دولت به عهده سازمان تأمین اجتماعی بود و در دوره ۳ ماهه افزایش مرخصی زایمان نیز همانند دوره ۶ ماهه به عهده سازمان موصوف است، بنابراین و با احراز شرایط شاکیه حکم به ورود شکایت و پرداخت حقوق و مزایای مربوط به دوره ۳ ماهه مذکور در حق نامبرده صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظر در شعب تجدید نظر دیوان عدالت اداری است.

رئیس شعبه ۴۹ دیوان عدالت اداری - شجاع

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده مصوب ۹۲ و مرخصی زایمان تا سن نه ماهگی نوزاد به منظور مراقبت از فرزند بوده تا در این دوران بیشتر مورد حمایت مادر قرار گیرد و با شرایطی که تاریخ تولد نوزاد ۹۲/۷/۱۰ است و دادخواست ۹۴/۰۲/۰۵ تسلیم دیوان شده و نوزاد بیش از نه ماه سن دارد، زمان بهره مندی از مرخصی مذکور منتفی گردیده است و برطبق ماده ۸۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و آئین نامه مرخصی ها فقط مرخصی استحقاقی در هر سال برای مدت ۱۵ روز قابل ذخیره می باشد و مرخصی زایمان یا استعلاجی ذخیره نمی شود و مطالبه وجه آن هم وجاهت قانونی ندارد. بنابراین تجدید نظرخواهی موجه است. لذا با استناد ماده ۷۱ قانون تشکیلات ضمن نقض دادنامه شعبه بدوی حکم به رد شکایت شاکی صادر می گردد. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ششم تجدید نظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه

مهدوی عزیزی