رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره فوق العاده هم ترازی دارندگان فوق لیسانس و دکتری

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۵۶۰۲۱۷۲
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۹۰۵۶۰۲۱۷۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۱/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعفوق العاده هم ترازی دارندگان فوق لیسانس و دکتری
قاضیپیریایی
غلامرضا مولابیگی
محمدناصر فرجی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره فوق العاده هم ترازی دارندگان فوق لیسانس و دکتری: پرداخت فوقالعاده هم ترازی به دارندگان مدرک فوق لیسانس و دکتری، از تاریخ اخذ مدرک بوده و تعمیم آن به پیش از تاریخ مذکور، فاقد وجاهت قانونی است.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

به صراحت ماده هشتم از قانون نظام هماهنگ پرداخت مصوب ۱۳۷۰، حقوق و فوق العاده شغل دارندگان مدرک تحصیلی دکتری و فوق لیسانس و مدارک هم تراز از لحاظ استخدامی که در مراکز و یا واحدهای آموزشی مطالعاتی و تحقیقاتی مشغول به کار هستند، نباید از هشتاد درصد مجموع حقوق و فوق العاده شغل کارکنان مشابه در قانون اعضای هیئت علمی دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی عالی کم تر باشد. دستورالعمل اجرایی ماده ۸ همان قانون و آیین نامه اجرای آن، به تفصیل شرایط و ضوابط را برشمردند. بند ششم از ماده ۵ دستورالعمل موصوف بیان کرده است که مستخدمین دارای مدرک تحصیلی فوق لیسانس با حداقل ۱۲ سال تجربه قابل قبول که در گروه ۱۲ تخصیص یافته اند هم تراز استادیار می باشند. بند الف بخشنامه شماره ۱۸۰۲/۴۲-۲۲/۰۴/۱۳۷۳ سازمان امور اداری و استخدامی نیز مؤید همین موضوع است. آرای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به ویژه آرای شماره ۴۶۴-۲۲/۰۹/۱۳۸۳ و ۲۷۳-۲۴/۰۴/۱۳۸۶ نیز بر همین امر دلالت دارند. تا حدی که مدارک ابرازی شاکی نشان می دهد نام برده دارای استحقاق برخورداری از مزایای مذکور می باشد. طرف شکایت نیز دفاع مؤثری به عمل نیاورده است، بنابراین شعبه با احراز شرایط قانونی، حکم به ورود شکایت شاکی و الزام طرف شکایت به اعمال قانونی و ضوابط از پیش گفته شده در حق شاکی را صادر و اعلام می نماید. رأی صادره مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ، قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رئیس شعبه ۵۰ دیوان عدالت اداری

پیریایی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه ماده ۸ قانون نظام هماهنگ پرداخت، دلالت بر پرداخت فوق العاده هم ترازی نسبت به دارندگان مدرک فوق لیسانس و دکتری که در مشاغل آموزشی و تحقیقاتی اشتغال داشته دارد و ملاک پرداخت فوق العاده مذکور، داشتن مدرک فوق لیسانس و دکتری است و با عنایت به این که محاسبه سوابق، قبل از اخذ مدرک تحصیلی فوق لیسانس و دکتری در پرداخت فوق العاده مذکور حتی در مواردی که به موجب دستورالعمل یا آیین نامه ای تجویز شده است، برخلاف ماده ۸ قانون نظام هماهنگ است، زیرا حکم ماده مذکور هیچ دلالتی بر احتساب سابقه خدمت با مدرک پایین تر از فوق لیسانس در پرداخت هم ترازی یادشده ندارد و با اخذ مدرک فوق لیسانس استحقاق دریافت فوق العاده هم ترازی برای مستخدم فراهم می گردد، بنابراین با استناد به اصل ۱۷۰ قانون اساسی که قضات را از اعمال مقررات خلاف قانونی ممنوع کرده است، ضمن پذیرش تجدیدنظرخواهی و نقض رأی معترض عنه، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

مستشاران شعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

فرجی - مولابیگی