رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره قانون حاکم بر شرکت مخابرات پس از خصوصی سازی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۲۷۹۳
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۵۰۲۷۹۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۱۱/۰۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعقانون حاکم بر شرکت مخابرات پس از خصوصی سازی
قاضیعلیقلی فرح پور
محمدرضا دلاوری
احمد عزیزی

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره قانون حاکم بر شرکت مخابرات پس از خصوصی سازی: شرکت مخابرات پس از واگذاری به بخش خصوصی (۱۳۸۸/۸/۱۸) تابع قانون کار می باشد.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

نظربه اینکه مطابق مواد ۳۴ و ۳۵ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری صدوردستور موقت مبنی بر توقف اجرای آراء تصمیمات و اقدامات و یا الزام به انجام وظیفه منوط به احراز ورود خسارت که در آینده جبران آن غیرممکن یا متعسراست می باشد و چون دلایل و مستندات ارائه شده دلالت بر ورود خسارت به نحوی که جبران آن غیرممکن یا متعسر باشد ندارد و فوریت امر نیز احراز نمی گردد. لذا موجبی برای صدور دستور موقت وجود ندارد. قرار رد دستور موقت صادر و اعلام میگردد. قرار صادره قطعی است.

رییس شعبه ۱۱ دیوان عدالت اداری

عزیزی


رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداریبا عنایت به محتویات پرونده نظر باینکه شرکت مخابرات از ۱۳۸۸/۸/۱۸ به بخش خصوصی واگذار گردیده و در زمان حاکمیت قانون استخدام کشوری مطالبات کارگر شاکی مطرح بوده و بموجب ماده ۱۸۸ قانون کار بلحاظ وجود رابطه استخدامی خاص مشمول قانون کار نبوده و در اجرای ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری پس از خصوصی شدن شرکت مخابرات تابع قانون کار گردیده و بر اساس آخرین حکم کارگزینی اقدام به تصفیه ذخیره مرخصی استحقاقی کارگر شاکی در زمان خصوصی شدن، نموده و شرکت بر اساس قواعد حاکم بر خصوصی سازی مطابق با آخرین حکم کارگزینی محاسبه و پرداخت می نماید. لذا در قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون کار نمی تواند نسبت به مطالبات کارگر شاکی حاکمیت داشته باشد. بنا بمراتب فوق شکایت را وارد تشخیص و حکم به نقض رأی معترض عنه و رسیدگی مجدد و رعایت موارد مذکور صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان می باشد.

رئیس شعبه ۱۱ دیوان عدالت اداری

عزیزی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت ادارینظر به اینکه اعتراضات تجدیدنظرخواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض به شود و از آنجایی که دادنامه مورد اعتراض منطبق با موازین قانونی صادر شده است و از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایراد می باشد، لذا با رد تقاضای تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض به عینا تایید واستوار می گردد. رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

علیقلی فرح پور - محمدرضا دلاوری

فهرست


شعبه بدوی دیوان عدالت اداری شعبه بدوی دیوان عدالت اداری شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نقد رأی


رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

با عنایت به محتویات پرونده نظر باینکه شرکت مخابرات از ۱۳۸۸/۸/۱۸ به بخش خصوصی واگذار گردیده و در زمان حاکمیت قانون استخدام کشوری مطالبات کارگر شاکی مطرح بوده و بموجب ماده ۱۸۸ قانون کار بلحاظ وجود رابطه استخدامی خاص مشمول قانون کار نبوده و در اجرای ماده ۲۱ قانون مدیریت خدمات کشوری پس از خصوصی شدن شرکت مخابرات تابع قانون کار گردیده و بر اساس آخرین حکم کارگزینی اقدام به تصفیه ذخیره مرخصی استحقاقی کارگر شاکی در زمان خصوصی شدن، نموده و شرکت بر اساس قواعد حاکم بر خصوصی سازی مطابق با آخرین حکم کارگزینی محاسبه و پرداخت می نماید. لذا در قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون کار نمی تواند نسبت به مطالبات کارگر شاکی حاکمیت داشته باشد. بنا بمراتب فوق شکایت را وارد تشخیص و حکم به نقض رأی معترض عنه و رسیدگی مجدد و رعایت موارد مذکور صادر و اعلام می گردد. رأی صادره ظرف مدت ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در شعب تجدیدنظر دیوان می باشد.

رئیس شعبه ۱۱ دیوان عدالت اداری

عزیزی


رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه اعتراضات تجدیدنظرخواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض به شود و از آنجایی که دادنامه مورد اعتراض منطبق با موازین قانونی صادر شده است و از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایراد می باشد، لذا با رد تقاضای تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض به عینا تایید واستوار می گردد. رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ۵ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

علیقلی فرح پور - محمدرضا دلاوری