رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره مرجع احراز رابطه کارگری و کارفرمایی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۶۰۱۸۳۳
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۵۵۶۰۱۸۳۳
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۶/۲۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهانتقالی
گروه رأیاداری
موضوعمرجع احراز رابطه کارگری و کارفرمایی
قاضیعلی عزیزی
محمدرضا دلاوری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره مرجع احراز رابطه کارگری و کارفرمایی: احراز رابطه کارگری و کارفرمایی در صلاحیت هیأتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار بوده و سازمان تأمین اجتماعی ملزم به تبعیت از آرای صادره از سوی این مراجع میباشد.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه به موجب ماده ۱۴۸ قانون کار، کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون مزبور مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند و با توجه به اینکه مطابق مادتین ۲ و ۳ قانون کار احراز رابطه کارگری و کارفرمایی بین اشخاص در صلاحیت هیاتهای تشخیص و حل اختلاف قرار داده شده است و آرای صادره از سوی هیات های مزبور برای سازمان تامین اجتماعی معتبر و لازم الاجراء می باشد و رای وحدت رویه شماره ۲۹-۳۰ مورخ ۸۶/۶/۲۱ هیات محترم عمومی دیوان عدالت اداری مشعر بر همین معناست و با عنایت به وظایف و مسئولیت های اصولی سازمان تامین اجتماعی در باب تعمیم و گسترش انواع بیمه های اجتماعی و استقرار نظام هماهنگ متناسب با برنامه های تامین اجتماعی و شمول قانون تامین اجتماعی به افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می کنند و همچنین شمول مقررات قانون تامین اجتماعی در باب کارکنان مشمول از بدو ورود به خدمت است و با التفات به اینکه مزایای مقرر در ماده ۳ قانون تأمین اجتماعی از توابع رابطه اشتغال می باشد که با احراز رابطه کارگری و کارفرمایی توسط هیأت های صدر الذکر حق بهره مندی از مزایای تأمین اجتماعی به طور تبعی برای کارگر و افراد تحت تکفل وی با رعایت شرائط مقرر در قانون ایجاد می گردد. با عنایت به اینکه قانونگذار مطابق ماده ۳۶ قانون مذکور کارفرما را مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه شده به سازمان تامین اجتماعی احصاء نموده و تاخیر در پرداخت یا عدم پرداخت آن از سوی کارفرما را رافع مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه شده ندانسته است. علی هذا با عنایت به مراتب فوق و با توجه به آمره بودن قانون و باتوجه به رای شماره ... مورخ... هیأت تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شیراز اشتغال مرحوم م.ر.م از تاریخ .... لغایت .... در کارگاه شرکت بسپار صنعت پارس اشتغال داشته علیهذا با وصف اشتغال نامبرده طی مدت یاد شده و با احتساب این مدت در سنوات پرداخت حق بیمه متوفی شرائط مقرر در بند ۳ ماده ۸۰ قانون تأمین اجتماعی نیز تحقق می یابد. لذا عدم دریافت حق بیمه و عدم احتساب مدت مزبور جزو سنوات بیمه پردازی خلاف مقررات محسوب، ضمن رد دفاعیات مشتکی عنه با وصف مراتب خواسته موجه تشخیص و مستندا به رای فوق الذکر هیات تشخیص اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان شیراز و رأی وحدت رویه شماره ۸۵۳-۸۷/۱۲/۱۱ هیأت محترم عمومی دیوان عدالت اداری با رعایت بند الف ماده 4 قانون تامین اجتماعی و ماده ۱۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به ورود شکایت دائر بر الزام تامین اجتماعی طرف شکایت به دریافت حق بیمه ایام مذکور و احتساب مدت مزبور جزو سابقه بیمه پردازی مرحوم و برقراری مستمری بازماندگان صادر و اعلام می گردد . رای صادره وفق ماده ۶۵ قانون اخیرالذکر ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رئیس شعبه ۳۶ دیوان عدالت اداری - طباطبائی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

نظر به اینکه اعتراضات تجدیدنظرخواه به کیفیتی نیست که اساس استنباط شعبه بدوی را مخدوش نماید و یا سبب تزلزل و نتیجتا نقض رای معترض به شود و از آنجایی که دادنامه مورد اعتراض منطبق با موازین قانونی صادر شده است و از جهت رعایت اصول و قواعد دادرسی نیز عاری از اشکال و ایراد می باشد. لذا با رد تقاضای تجدیدنظرخواهی با استناد به ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رای معترض به عینا تایید و استوار می گردد. رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه ششم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

دلاوری - عزیزی

مواد مرتبط