رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره حدود اختیار وکلای متعدد

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۰۸۹۰۰۳۳۴
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۰۸۹۰۰۳۳۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۸/۰۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۵ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعحدود اختیار وکلای متعدد
قاضیاحمدکریم زاده
علی معینی

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره حدود اختیار وکلای متعدد: در فرض تعدد وکلا، در صورتی که موکل به هریک به صورت جداگانه، در تاریخهای متفاوت و بدون قید مجتمعا ; اعطای وکالت کند، هریک مستقلا اختیار وکالت در مراحل دادرسی را دارند. بنابراین نیازی به احراز اعطای حق اقدام منفرد به هرکدام وجود ندارد.

رأی خلاصه جریان پرونده

پیرو گزارش جریان دادرسی در پرونده کلاسه ۹۴۰۱۲۸ شعبه ۵ دیوان عالی کشور و دادنامه شماره ۱۹۴-۱۳۹۴/۵/۴ این شعبه دایر بر لزوم اجرای ماده ۳۸۳ قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی به لحاظ خارج از موعد بودن فرجام خواهی، و اعاده پرونده به شعبه ۱۸دادگاه تجدیدنظر خراسان رضوی در اجرای ماده مرقوم، این شعبه به موجب تصمیم مورخ ۱۳۹۴/۶/۲۴ ( با این استدلال که در مرحله بدوی و تجدیدنظر آقایان م. خ. و ح. س. با حدود اختیارات دخالت در مرحله فرجام خواهی در پرونده دخالت داشتند دادنامه فرجام خواسته به تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۳ به م. خ. و در تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۱۰ به ح. س. ابلاغ شده و تاریخ دادخواست فرجامی ۱۳۹۳/۱۲/۲۶ بوده و با عنایت به اینکه فرجام خواه دو نفر وکیل معرفی کرده و به هیچ یک از آنها به طور منفرد حق اقدام نداده بنابراین دادخواست فرجامی با رعایت تاریخ ۱۳۹۳/۱۲/۱۰ در مهلت بوده است ) پرونده را به دیوان عالی کشور اعاده نموده که در تاریخ ۱۳۹۴/۷/۱۴ به این شعبه ارجاع شده است. هیأت شعبه در تاریخ فوق تشکیل است پس از قرائت گزارش و مشاوره به شرح ذیل اتخاذ تصمیم می نماید:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

با عنایت به متن وکالتنامه مورخ ۱۳۹۱/۹/۸ آقای ح. س. وکیل معترض ثالث و وکالتنامه مورخ ۱۳۹۳/۱۰/۱۶ آقای م. خ. وکیل دیگر وی که جداگانه و بدون قید مجتمعا تنظیم شده و هر یک از وکلا مستقلا اختیار وکالت در مراحل دادرسی داشته اند و به همین علت وکیل اول منفردا دادخواست تجدیدنظرخواهی تقدیم نموده است، دادگاه تجدیدنظر از کجا استنباط نموده که موکل به هیچ یک از وکلای مزبور منفردا حق اقدام نداده است. با توجه به اینکه هر یک از دو وکیل منفردا اختیار وکالت در تاریخ های متفاوت اخذ نموده اند لذا تلقی دادگاه تجدیدنظر صحیح به نظر نمی رسد و پرونده برای اتخاذ تصمیم قانونی موضوع دادنامه شماره ۱۹۴-۱۳۹۴/۵/۴ این شعبه اعاده می گردد.

رئیس و مستشار شعبه ۵ دیوان عالی کشور

علی معینی - احمد کریم زاده