رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره دادگاه صالح در دعوای اعتراض ثالث

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۱۴۰۱۰۶۳۹۰۰۰۰۲۱۳۷۲۹
شماره دادنامه۱۴۰۱۰۶۳۹۰۰۰۰۲۱۳۷۲۹
تاریخ دادنامه۱۴۰۱/۰۳/۲۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهدوازدهم دیوان عالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعدادگاه صالح در دعوای اعتراض ثالث

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره دادگاه صالح در دعوای اعتراض ثالث: در مواردی که منشاء صدور اجراییه و عملیات اجرایی مورد اعتراض، مربوط به دادگاه خانواده است و ملک مذکور با صدور اجراییه از ناحیه دادگاه خانواده توقیف شده باشد، اعتراض ثالث نیز می باید در همان دادگاه صادرکننده اجراییه مورد رسیدگی قرار گیرد .

رأی خلاصه جریان پرونده

خلاصه جریان پرونده:

شعبه ۳ دادگاه خانواده *به موجب دادنامه شماره ۱۴۸۶ - ۹. ۹٫۱۳۹۸ چنین اظهار نظر نموده است:

" در خصوص دعوی خانم ط. ر. ف. فرزند ر. با وکالت خانم ف. ع. و دعوی خانم ر. ر. فرزند ب. ب. یت اقای ا. ر. فعلی فرزند ر. و خانم پ. ن. فرزند س. ع. به خواسته اعتراض ثالث نسبت به عملیات اجرایی موضوع مواد ۱۴۶ و ۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی با عنایت به اینکه به موجب قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ صلاحیت دادگاههای خانواده احصای گردیده است.و موضوع خواسته در زمره دعاوی مذکور قرار ندارد. و با توجه به دادنامه شماره ۸۰۹۹۷۶۶۱۹۰۹۸۰۰۴۴۶ مورخ ۱۳۹۸/۶/۳۱ صادره از شعبه چهل و سوم دیوان عالی کشور ( رو نوشت ان پیوست است ) که پس از حدوث اختلاف بین شعب حقوقی و خانواده در رسیدگی به موضوع مشابه با اعلام صلاحیت محاکم عمومی حقوقی جهت رسیدگی به دعوای مذکور ، حل اختلاف نموده است. ، فلذا این شعبه خود را صالح به رسیدگی ندانسته به استناد ماده ۴ قانون حمایت خانواده و مواد د ۲۶و۲۷ قاون ایین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی قرار عدم صلاحیت این دادگاه به صلاحیت و شایستگی شعب حقوقی *صادر و اعلام می گردد. رای صادره حضوری و قطعی است. "

متعاقبا شعبه ۶ دادگاه عمومی حقوقی *به موجب دادنامه شماره ۰۰۹۹ – ۱۴۰۱/۱/۲۸ چنین اظهار نظر نموده است:

" درباره دعوی خانم ط. ر. ف. فرزند ر. با وکالت خانم ف. ع. و دعوی خانم ر. ر. فرزند ب. ب. یت اقای ا. ر. فعلی فرزند ر. و خانم پ. ن. فرزند س. ع. به خواسته اعتراض ثالث نسبت به عملیات اجرایی موضوع مواد ۱۴۶ و ۱۴۷ قانون اجرای احکام مدنی ، نظر به اینکه موضوعات مندرج در ماده ۴ قانون حمایت خانواده به عنوان موارد ابتدایی صلاحیت ان دادگاهها ، شناخته می شوند و برخی دعاوی و موضوعات ممکن است.به عنوان صلاحیت ثانویه نزد ان مراجع مورد رسیدگی قرار گیرند ، بر همان اساس ، با صدور اجراییه توسط ان دادگاه ، فرایند اجرا اغاز و تمامی این فرایند که دربردارنده اعتراضات اشخاص ثالث است.نیز باید توسط دادگاه صادرکننده اجراییه پیگیری و انجام شود. بنابراین دادگاه با رد صلاحیت خود در این خصوص و به استناد مواد ۲۶ و ۲۷ قانون ایین دادرسی دادگاههای عمومی وانقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ ، با نفی صلاحیت از خود ، قرار عدم صلاحیت به شایستگی دادگاههای خانواده *( ترجیحا شعبه سوم ) صادر و اعلام می نماید. این رای قطعی و غیر قابل اعتراض است. "

با وصول پرونده به دیوان عالی کشور و ارجاع به این شعبه ، هیات قضایی شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید.

پس از قرایت گزارش اقای ح. ح. عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده ، مشاوره نموده و چنین رای صادر می نماید.:


رأی شعبه دیوان عالی کشور

رای

با توجه به مراتب فوق ، نظر به محتوای پرونده امر و موضوع خواسته بشرحی که در قرار دادگاه انعکاس یافته است.و منشای صدور اجراییه و عملیات اجرایی مورد اعتراض مربوط به دادگاه خانواده است.و اینکه ملک مذکور با صدور اجراییه از ناحیه دادگاه خانواده توقیف شده است ، اعتراض ثالث نیز می باید در همان دادگاه صادرکننده اجراییه رسیدگی شود.؛ لذا استدلال شعبه ۶ دادگاه عمومی حقوقی *صحیح و منطبق با موازین قانونی می باشد. ، توجها به مواد ۲۶ و ۲۸/ تبصره ذیل ماده ۲۷ قانون ایین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ، ضمن تایید استدلال مذکور ، با اعلام صلاحیت ۳ دادگاه خانواده *حل اختلاف می گردد.

شعبه دوازدهم دیوان عالی کشور

رییس: ح. ح. عضومعاون: ع. ط.