رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره فرجام خواهی از قرار عدم استماع دعوا (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۶۱۰۰۵۱۹)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۶۱۰۰۵۱۹
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۹۰۶۱۰۰۵۱۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۸/۰۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۱ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعفرجام خواهی از قرار عدم استماع دعوا
قاضیحیدری قاسمی
علیزاده

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره فرجام خواهی از قرار عدم استماع دعوا: قرار عدم استماع دعوا قابل فرجام خواهی نیست.

رأی خلاصه جریان پرونده

خانم س.ص. فرزند ع خانه دار ساکن خوی دادخواستی به خواسته ابطال عملیات اجرایی در پرونده کلاسه ۸۸۰۰۳۳۶ بطرفیت آقایان م.ع. ، م.م.، ح.و. خانم ک.ص. تقدیم دادگاه عمومی چایپاره و اظهار داشت که در پرونده اجرایی و جریان مزایده نوبت دوم در تاریخ ۲۳/۴/۹۰ حقوق این جانبه رعایت نشده. خواهان اضافه کرده که در نظریات کارشناسی مقدار املاک ما ترک ۱۳ قطعه ذکر شده ، مبلغ ده درصد پرداخت نشده و سهم این جانبه مبلغ ۶۶۲۷۲۲۷۲ ریال می شود و حال آنکه مبلغ اعلامی در گواهی دفتری مورخ ۲۵/۵/۹۰ ذکر و چون حکم به فروش است لذا برنده مزایده بایستی... و نهایتا درخواست اعمال ذیل ماده ۱۲۹ قانون آیین دادرسی مدنی و تجدید جلسه مزایده دارم. پرونده در شعبه اول دادگاه عمومی مطرح و جلسه دادرسی در تاریخ ۷۰/۲/۹۲ با حضور خواهان و غیاب خواندگان تشکیل گردید. دادگاه پرونده استنادی را مطالبه کرده است و پس از وصول پرونده خلاصه مفید آن بازنویسی شده که حاکی است نظریه کارشناسی مصون از اعتراض و ایراد مانده و در جلسه مزایده نیز کسی شرکت نکرده نظریه تکمیلی هیأت سه نفره نیز ارایه و کلیه خواندگان اظهار داشته اند حاضریم سهم الارث مادرمان و برادر مرحوممان به حساب خانم خواهان واریز کنیم.

وکیل خواندگان در جلسه دادرسی مورخ ۲/۵/۹۲ اظهار داشته که دعوی خواهان قابلیت استماع ندارد و چراکه در پرونده اجرایی سهم دقیق هر یک از وراث مشخص شده است، خواهان نیز مدعی تخلف از مقررات قانونی در مزایده گردیده است و اضافه کرده که تاریخ جلسه مزایده به وی اعلام نشده بوده و برای پرونده ای به دادگستری مراجعه کرده بوده متوجه جلسه مزایده شده، مزایده باید به خوانده ابلاغ شود، اگر مزایده قانونی است چرا پس از دو سال سند ثبتی صادر نشده وبایستی شرکت کننده کل قیمت املاک را واریز می کرد نه فقط سهم الارث این جانب را و یک فقره از اموال بنام س.م. به مساحت ۶۶۶ مترمربع در لیست املاک نیامده و ادعای خواندگان راجع به کسر اجرت المثل از وجوه واریزی به حساب من بی وجه است چه اجرت المثل پرونده جداگانه ای دارد، دادگاه با اعلام ختم رسیدگی و با این استدلال که عملیات اجرایی بر اساس قانون اجرای احکام مدنی صورت گرفته و دلیل قانونی که موجبات ابطال عملیات اجرایی را فراهم نماید ارایه نگردیده لذا دعوی غیر وارد تشخیص و حکم بطلان آن صادر می شود از دادنامه پس از ابلاغ تجدیدنظرخواهی شده مطالب لایحه تجدیدنظرخواه تکرار مطالب مطروحه در مرحله اول دادرسی است دادگاه تجدیدنظر استان پرونده استنادی را مطالبه و خلاصه آن را بازنویسی کرده و با نقض دادنامه بدوی قرار عدم استماع دعوی صادر کرده است از این دادنامه فرجام خواهی شده ولی دستور ثبت دادخواست فرجامی داده نشده فرجام خواندگان نیز متذکر شده اند که مورد با هیچ یک از موارد مذکور در ماده ۳۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی منطبق نیست و غیرقابل فرجام خواهی است لوایح حین الشور قرائت می شود.

هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید پس از قرائت گزارش آقای م.حیدری قاسمی عضو ممیز و بررسی اوراق پرونده اجمالا مبنی بر غیرقابل طرح بودن فرجام خواهی نسبت به دادنامه شماره ۰۰۰۰۳-۱۶/۱/۹۳ فرجام خواسته مشاوره نموده چنین رأی می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به اینکه دادنامه فرجام خواسته از مصادیق هیچ یک از شقوق مذکوره در ذیل ماده ۳۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی نیست لذا غیرقابل طرح تشخیص و قرار رد آن صادر می شود مقرر است که پرونده به مرجع مرسل اعاده شود.

مستشاران شعبه یک دیوان عالی کشور

حیدری قاسمی - علیزاده