رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره فرجام خواهی از گزارش اصلاحی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۸۲۰۰۱۷۹
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۹۰۸۲۰۰۱۷۹
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۰۴/۳۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۲۲ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعفرجام خواهی از گزارش اصلاحی
قاضیجنتی
محمدحسن جلیلی تقویان

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره فرجام خواهی از گزارش اصلاحی: گزارش اصلاحی به دلیل اینکه در قانون آیین دادرسی مدنی، جزو تصمیمات قابل فرجام خواهی نیامده است بنابراین قابلیت فرجام خواهی ندارد.

رأی خلاصه جریان پرونده

شعبه اول دادگاه عمومی الف طی دادنامه شماره ۱۰۰۶۶۶- ۲۵/۸/۸۸ در خصوص دادخواست خانم م.ب. به طرفیت آقای م.ج. به خواسته صدور حکم طلاق به دلیل عسر و حرج زوجه، درنهایت با احراز عسر و حرج دعوی را ثابت دانسته و به استناد مواد ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ و ۱۲۵۷ قانون مدنی طی دادنامه ۱۰۰۶۶۶- ۲۵/۸/۸۸ حکم به اختیار زوج به طلاق دریکی از دفاتر رسمی طلاق صادر و در خصوص حقوق مالی زوجه چون ادعایی نداشته موردی برای اظهارنظر نبوده و نیز در خصوص ضمانت تنها فرزند مشترک زوجین حضانت را به زوج واگذار نموده است آقای م.ج. نسبت به رأی مذکور تجدیدنظرخواهی کرده است که شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان حسب دادنامه شماره ۱۰۰۸۴۱- ۱۳/۶/۸۹ با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه بدوی را مورد تأیید قرار داده است که زوج نسبت به آن فرجام خواهی کرده است و شعبه ۲۲ دیوان عالی کشور مستقر در شهرستان ق حسب دادنامه ۹۰/۸۹- ۱۱/۴/۹۰ حسب رأی اکثریت با نقض رأی تجدیدنظر خواسته پرونده را به شعبه دیگر ارجاع نموده است. این رأی شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر استان ف نیز طی دادنامه شماره ۶۰۰۹۵۴- ۲۶/۹/۹۰ با رد تجدیدنظرخواهی دادنامه بدوی را مورد تأیید قرار داده است که با فرجام خواهی آقای م.ج. نسبت به دادنامه مذکور مجددا فرجام خواهی کرده و شعبه ۲۲ دیوان عالی کشور مجددا حسب دادنامه ۲۰۰۰۵۵-۲۸/۲/۹۲ و باز هم با رأی اکثریت دادنامه فرجام خواسته را به لحاظ نقص تحقیقات مخدوش دانسته و با نقض رأی مذکور پرونده را حسب ادامه رسیدگی و تحقیق در موارد مذکور در رأی به همان شعبه اولیه (شعبه ششم تجدیدنظر) ارجاع کرده است که این بار شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر حسب دادنامه ۶۰۰۶۴۵- ۲۴/۵/۹۲ مبادرت به صدور گزارش اصلاحی نموده است که فی مابین طرفین فاقد معتبر است و با مراجعه به دفتر طلاق قابلیت اجرا دارد. و این بار نیز آقای م.ج. نسبت به دادنامه اخیر (گزارش اصلاحی) فرجام خواهی کرده که پرونده به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده که توسط دفتر ثبت و تکمیل شده و اینک تحت نظر است و محتویات پرونده حکایت دیگری ندارد.

به تاریخ فوق شعبه ۲۲ دیوان عالی کشور به تصدی امضاء کنندگان زیر تشکیل است پرونده کلاسه فوق تحت نظر است پس از بررسی محتویات پرونده و قرائت گزارش عضو ممیز و انجام مشاوره ذیلا مبادرت به صدور رأی می نماید:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

آرای دادگاه های تجدیدنظر که قابلیت فرجام خواهی دارند در ماده ۳۶۸ قانون آیین دادرسی امضاءشده است. هر چند آرای طلاق جزء آرای قابل فرجام می باشد لیکن به کیفیتی که در پرونده منعکس است شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان ف در بار دوم رسیدگی فرجامی با استناد به ماده ۱۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی نظر به توافق به عمل آمده بین طرفین قرار گزارش اصلاحی صادر نموده که گزارش اصلاحی قابلیت فرجام خواهی ندارد و لذا فرجام خواهی مردود اعلام می شود.

رئیس شعبه ۲۲ دیوان عالی کشور مستشار

جنتی جلیلی تقویان