رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره محدوده اموال موضوع شرط تنصیف دارایی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۰۹۹۰۰۱۱۰
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۰۹۹۰۰۱۱۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۵/۰۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۲۶ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعمحدوده اموال موضوع شرط تنصیف دارایی
قاضیانصاری
محمد ربانی نژاد

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره محدوده اموال موضوع شرط تنصیف دارایی: اموالی که زوج پس از طرح دادخواست طلاق منتقل کرده باشد، موضوع شرط تنصیف اموال قرار گرفته و نیمی از ثمن آن به زوجه پرداخت می شود.

رأی خلاصه جریان پرونده

بر حسب محتویات متعاقب دادنامه شماره ۳۲۹-۱۳۹۲/۹/۲۳ صادره از این شعبه( ۲۶ دیوان عالی) که دادنامه صادره از شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر شماره۱۱۶۳-۱۳۹۱/۸/۲۹ مخدوش دانسته و در مورد تعیین اجرت المثل و نفقه معوقه و دعوی استرداد جهیزیه و تنصیف دارایی تحصیل شده در زمان برقراری زوجیت ناقص دانسته و دادنامه را جهت رفع نقائص یاد شده نقض و به شعبه مذکور اعاده نموده است که دادگاه یاد شده پس از اخذ اظهارات طرفین و تحقیق لازم طی دادنامه شماره ۰۱۵۵۹-۱۳۹۲/۱۱/۱۴با عنایت به محتویات پرونده اعتراض خوانده را نسبت به اصل رأی وارد ندانسته و مردود اعلام می دارد ولیکن با اصلاحات ذیل آن را تأیید می نماید. ۱- مهریه زوجه هنگام اجرای صیغه طلاق و اجرای دادنامه به نرخ روز محاسبه شود.۲- زوج می بایست نفقات و اجرت المثل زوجه را طبق نظریه کارشناس پرداخت نماید( نفقه زوجه تا اتمام ایام عده محاسبه شود)۳- زوج می بایست اقلام جهیزیه ای را که به آنها اقرار کرده تحویل زوجه دهد.۴- زوجه ۲ مال به عنوان نصف دارایی معرفی کرده است که زمین مورد ادعا پس از استعلام از دفترخانه به اثبات نرسید و در مورد اتومبیل فروخته شده با توجه به تاریخ دادخواست طلاق که سال ۱۳۸۸بوده و در سال ۱۳۹۰ اتومبیل فروخته شده است از بابت تا نصف دارایی زوج می بایست مبلغ سی میلیون ریال از آنرا به زوجه پرداخت نماید و مستندا به ماده ۳۵۸ ق.آ.د.م رأی تجدیدنظرخواسته را با اصلاح انجام شده تأیید می نماید که از دادنامه مزبور خانم ه. ه. فرجام خواهی می نماید و اظهار می دارد نسبت به دادنامه فرجام خواسته که در تاریخ۱۳۹۳/۱۱/۱۴ از دادگاه تجدیدنظر شعبه ششم صادر شده فرجام خواهی و درخواست رسیدگی به شرح زیر خصوصا محاسبه نفقه که برابر با نظر کارشناس خانواده یک طرف و دیگر اجرت المثل ایام زندگی مشترک و مطالبات تعیین شده در صورتیکه پرداختی این مبلغ امروزه هزینه تاکسی و سرویس نمی شود که درخواست تعدیل داشته و دارم و لایحه ای نیز پیوست نموده که هنگام شور قرائت خواهد شد. از سوی زوج لایحه ای در پرونده مشاهده نگردید و پرونده جهت فرجام خواهی زوجه به دیوان عالی کشور ارسال و به این شعبه ارجاع شده. هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای محمد ربانی نژاد عضو ممیز و اوراق پرونده و دادنامه شماره ۱۵۵۹-۱۳۹۳/۱۱/۱۴ فرجام خواسته مشاوره نموده چنین رأی میدهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

در خصوص اعتراض فرجام خواهی خانم ه. ه. به طرفیت آقای س.ر. ه. نسبت به دادنامه شماره فوق صادره از شعبه ششم دادگاه تجدیدنظر استان خوزستان با توجه به محتویات پرونده و نظر به اینکه اعتراض فرجام خواه با شقوق ماده ۳۷۱ قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی قابل انطباق نمی باشد ووارد نیست فلذا ضمن ابرام دادنامه فرجام خواسته پرونده به استناد ماده ۳۹۶ از قانون فوق الاشعار به دادگاه محترم صادر کنندۀ رأی عودت داده می شود.

شعبه ۲۶ دیوان عالی کشور - رئیس و عضو معاون

رضا انصاری - محمد ربانی نژاد