رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره مرجع تقدیم دادخواست فرجامی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۰۵۴۷
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۰۵۴۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۶/۱۲
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۱۲ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعمرجع تقدیم دادخواست فرجامی
قاضیقدرت اله طیبی
اسلامی

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره مرجع تقدیم دادخواست فرجامی: فرجام خواهی با تقدیم دادخواست به دادگاه صادرکننده رأی قطعی به عمل می آید و تاریخ تقدیم دادخواست به دادگاه مذکور ابتدای فرجام خواهی محسوب می شود بنابراین تقدیم دادخواست فرجامی، به دادگاه صادرکننده رأی غیرقطعی و ثبت دادخواست و انجام تبادل لوایح توسط این دادگاه فاقد آثار قانونی می باشد.

رأی خلاصه جریان پرونده

به موجب دادنامه شماره ۱۵۱۶ ۲۷/۱۲/۱۳۹۱ ، شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم س.س. با وکالت آقای م.ت. و به طرفیت آقای غ.ع. و نسبت به دادنامه شماره ۱۲۰۶ ۲۹/۸/۹۱ شعبه اول دادگاه عمومی بخش جعفر آباد که به موجب آن دادگاه بدوی در خصوص دعوی تجدیدنظرخواه به طرفیت تجدیدنظرخوانده و به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش، پس از رسیدگی حکم بر بی حقی خواهان صادر کرده است، دادگاه تجدیدنظر با توجه به محتویات پرونده و گزارش مرجع انتظامی و لوایح طرفین، اینگونه انشاء رای می کند : آنچه مسلم است زوج به لحاظ داشتن مشکلات شخصی بیش از یک سال است که زندگی مشترک را ترک نموده و با توجه به محکومیت زوج به ترک نفقه زوجه و نظر به نظریه داوران منتخب زوجین که به لحاظ عمیق و ریشه دار بودن اختلاف زوجین، طلاق را پیشنهاد نموده اند و با عنایت به بذل کلیه حقوق مالی توسط زوجه برای رهایی از زندگی مشترک که بیانگر در قرار گرفتن زوجه در سختی و مشقت بوده، دادگاه عسر و حرج زوجه را احراز نموده و با نقض رأی دادگاه نخستین و به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی گواهی عدم امکان سازش ( الزام زوج به طلاق زوجه ) را صادر و اعلام نموده زوجه کلیه حقوق خود را بذل نموده و زوجین فاقد اولاد صغیر می باشند، نوع طلاق خلع و از نوع بائن است، آقای غ.ع. با وکالت آقای م.الف. نسبت به دادنامه فوق الذکر فرجام خواهی به عمل آورده است و دادخواست فرجامی را به دادگاه عمومی بخش تقدیم کرده که به شماره ۱۱۰ ۲۰/۳/۹۲ ثبت فرجامی شده است و مدیر دفتر دادگاه با ارسال نسخه ثانی دادخواست و ضمایم برای فرجام خوانده اقدام نموده و پس از ابلاغ وفق ماده ۷۰ قانون آیین دادرسی مدنی، مدیر دفتر مراتب تبادل لوایح را به دادگاه بخش جعفرآباد اعلام نموده که دادرس دادگاه دستور داده پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شود، لازم به تذکر است که حسب مندرجات پرونده دادنامه ابلاغ شده به فرجام خواه پیوست نمی باشد و تاریخ ابلاغ دادنامه فرجام خواسته به وی نیز مشخص نمی باشد، پرونده پس از وصول به دفتر دیوان عالی کشور و ثبت در دفتر کل به این شعبه ارجاع شده است.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به این که به موجب ماده ۳۷۹ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی، فرجام خواهی با تقدیم دادخواست به دادگاه صادر کننده رأی به عمل می آید و تاریخ تقدیم دادخواست به دادگاه مذکور، ابتدای فرجام خواهی محسوب می شود و شعبه اول دادگاه عمومی بخش جعفر آباد، دادگاه صادر کننده رأی مذکور نبوده است لذا تقدیم دادخواست فرجامی به شعبه مذکور و ثبت دادخواست و انجام تبادل لوایح فاقد آثار قانونی می باشد، به استناد ماده فوق الذکر پرونده قابلیت طرح در دیوان عالی کشور را ندارد و به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل جهت اقدام قانونی بر اساس ماده ۳۸۳ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ارسال می گردد.

رییس شعبه ۱۲ دیوان عالی کشور مستشار

طیبی اسلامی