رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره ورود ثالث در مرحله فرجامی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۰۵۲۶
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۷۲۰۰۵۲۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۶/۰۵
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۱۲ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای حقوقی
موضوعورود ثالث در مرحله فرجامی
قاضیقدرت اله طیبی
مصطفوی

رای شعبه حقوقی دیوان عالی کشور درباره ورود ثالث در مرحله فرجامی: دیوا ن عالی کشور در تشکیلات قضایی به عنوان دادگاه تعریف نشده و نمی تواند رسیدگی ماهوی انجام دهد بنابراین دعوای ورود ثالث در حین رسیدگی فرجامی قابل استماع نیست.

رأی خلاصه جریان پرونده

پیرو رأی شماره ۵۰۶ ۲/۶/۱۳۹۲ این شعبه که در خصوص رأی شماره ۰۰۲۲۶ ۲۱/۲/۱۳۹۲ شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران صادر شده است و به موجب آن دادنامه فرجام خواسته به جهات مندرج در آن نقض و پرونده برای رسیدگی مجدد به همان شعبه محترم ارجاع شده است، در تاریخ ۳/۶/۱۳۹۲ بانو ب.ق. با وکالت خانم ها ط.د. وکیل پایه یک دادگستری و ز.ک. کارآموز وکالت به استناد استعلامیه محلی و تصویر مصدق رأی شماره ۷۵۹ ۲۶/۴/۱۳۹۱ شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران دادخواستی به عنوان ورود ثالث به طرفیت بانوان الف. و ز.م. به خواسته نقض دادنامه که مشخصات آن و شعبه صادر کننده را در متن دادخواست خود بیان نکرده اند تقدیم و وکلای وارد ثالث توضیح می دهند از همان ابتدا که موکله به عقد نکاح دایم مرحوم م. درآمده است به وی اعتراض کرده که این خانم که فرزند خوانده شما است چرا رعایت حجاب را نمی کند ; آن مرحوم بیان داشته که دختر او را به صیغه محرمیت خود درآورده ام، مطابق استشهادیه پیوست در اظهارات موکله و همه اقوام آن مرحوم که اکثرا مقیم تبریز می باشند و نیز خانم ک.م. دختر برادر آن مرحوم همین آقای ش. پسر خاله ایشان همه در جریان فرزند خواندگی می باشند لذا تقاضای نقض دادنامه صادره را خواستار می باشیم که به لحاظ سابقه رسیدگی در اصل دعوا و رأی صادره از دادگاه تجدیدنظر استان تهران پرونده به این شعبه ارجاع گردیده است.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

به استناد ماده ۱۳۰ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ هرگاه شخص ثالثی در موضوع دعوای اصلی برای خود مستقلا حقی قائل باشد و یا خود را در محق شدن یکی از طرفین ذی نفع بداند می تواند تا وقتی که ختم دادرسی اعلام نشده است وارد دعوی گردد چه این که رسیدگی در مرحله بدوی باشد یا در مرحله تجدیدنظر در این صورت نامبرده باید دادخواست خود را به دادگاهی که دعوی در آنجا مطرح است تقدیم و در آن منظور خود را به طور صریح اعلام نماید :

اولا دیوان عالی کشور در مقام رسیدگی نسبت به آرای دادگاه های بدوی یا تجدیدنظر از لحاظ رعایت مقررات قانونی و شرعی رسیدگی و در مقام ابرام و نقض دادنامه صادره اظهار نظر می نماید.

ثانیا بر اساس وظیفه قانونی شعبه دوازدهم دیوان عالی کشور به موضوع رسیدگی و رأی شماره ۰۰۲۲۶ ۲۱/۲/۱۳۹۲ شعبه محترم دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران را به جهات مندرج در آن نقض و رسیدگی پس از نقض را به دادگاه یاد شده محول نموده است.

ثالثا از جهت اطلاع وکلای محترم که احد از آنان کار آموز می باشد تذکر این امر ضرورت دارد که دیوان عالی کشور در تشکیلات قضایی دادگاه تعریف نشده است لذا عین دادخواست ورود ثالث یاد شده به همراه پرونده اصلی به شعبه دوم دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارسال می گردد.

رییس شعبه ۱۲ دیوان عالی کشور مستشار

طیبی مصطفوی