رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره احداث کارگاه تولید قطعات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی در اراضی زراعی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۰۱۸۴
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۰۱۸۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۱/۲۶
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۳۸ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعاحداث کارگاه تولید قطعات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی در اراضی زراعی
قاضیسیدعلی اصغر لطیفی رستمی
علیرضا رحمانی
ولی بلاغی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره احداث کارگاه تولید قطعات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی در اراضی زراعی: احداث کارگاه تولید قطعات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی و صنایع تکمیلی کشاورزی در اراضی زراعی، مصداق بزه تغییر غیر مجاز کاربری اراضی نیست.

رأی خلاصه جریان پرونده

شماره پرونده : ۹۲۰۹۹۸۱۲۹۲۷۰۱۳۴۱ شماره دادنامه : ۹۴۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۰۱۸۴ تاریخ : ۱۳۹۴/۰۱/۲۶ بر اساس دادنامه ۸۱۵- ۱۳۹۲/۰۷/۲۶ صادره از شعبه ۱۰۱ محاکم جزایی، ب.الف. به اتهام تغییر غیر مجاز کاربری ... به قلع و قمع بنا و جزای نقدی محکوم شده پس از اعتراض و رسیدگی در شعبه ۱۰ دادگاه تجدیدنظر استان م. با صدور دادنامه ۱۶۱۳- ۱۳۹۲/۱۲/۱۱ رأی بدوی مورد تأیید قرار گرفته است. مطابق گواهی دفتر شعبه ۳۶ سه مرتبه تقاضای اعاده دادرسی در آن شعبه مطرح و رد شده است مجددا وکیل محکوم علیه درخواست اعاده دادرسی مطرح نموده پس از این که در تاریخ ۱۳۹۳/۱۰/۲۹ به شعبه ۳۶ ارجاع شده است که پس از درخواست متقاضی محترم پرونده در تاریخ ۱۳۹۳/۱۱/۰۵ توسط معاون محترم قضایی به این شعبه ارجاع شده و خلاصه درخواست این است که: پس از صدور رأی قطعی و تحصیل مدارک جدید با پروانه جواز تأسیس از سازمان صنعت و تجارت استان م. مورخه ۱۳۹۳/۰۸/۰۳ که در جهت تمدید جواز قبلی از همان سازمان بوده است که شاکی (اداره جهاد کشاورزی ب. مدعی استفاده غیر مجاز بدون تغییر کاربری را در دادگاه مطرح نموده است). به موجب قانون تغییر کاربری و اصلاحیه بعدی آن مصوب ۱۳۸۵/۰۸/۰۱ در ماده ۱ آمده است به منظور حفظ کاربری این قانون در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرک ها جز موارد ضروری ممنوع می شود در تبصره ۴ آن به صورت صریح آورده است که احداث کارگاههای صنایع تکمیلی و غذایی در روستاها (در جهت) بهینه کردن تولیدات کشاورزی بوده و تغییر کاربری محسوب نمی گردد. موکل به استناد همین تبصره چون کارگاه ایشان در جهت صنایع تکمیلی و لازم کشاورزی بوده محل احداث شده نیاز به تغییر کاربری نداشته در این خصوص جواز تأسیس مورخه ۱۳۹۳/۰۸/۰۳ مؤید این ادعا می باشد. لذا با توجه به این که فعالیت کارگاه برای مسکونی نبوده تقاضای رسیدگی و پذیرش اعاده دادرسی دارم. به شرح برگ آتی مبادرت به صدور رأی می گردد. هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای علیرضا رحمانی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای ولی بلاغی دادیار دادسرای دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر پذیرش درخواست اعاده دادرسی در خصوص دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۱۵۱۶۳۰۱۶۱۳- ۱۳۹۲/۱۲/۱۱ - ۱۰ تجدیدنظر استان م. مشاوره نموده چنین رأی می دهد.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به این که بر اساس گواهی شماره ۷۰۱/۲۸۴۸- ۱۳۹۳/۰۸/۰۳ سازمان صنعت و معدن تجارت استان م. که خطاب به متقاضی اعاده دادرسی به نام الف. صادر گردیده موضوع تولید مندرج در جواز تأسیس ۷۰۱/۲۸۴۸- ۱۳۹۳/۰۸/۰۳ در راستای تولیدات قطعات، ادوات و ماشین آلات کشاورزی بوده و در خدمت صنایع تبدیلی و کشاورزی می باشد با فرض ذی صلاح بودن مقام صادر کننده گواهی و نیز تطبیق محل کارگاه با اراضی مندرج در دادنامه مستندا به تبصره ۴ الحاقی ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، انطباق درخواست الف. دائر بر تجویز اعاده دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور کیفری احراز شده است و با استناد به ماده ۲۷۴ همان قانون ضمن پذیرش و قبول اعاده دادرسی پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض دادگاه صادر کننده رأی قطعی ارجاع می گردد. رئیس شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور- عضو معاون سید علی اصغر لطیفی رستمی- علیرضا رحمانی هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. ملاحظه می شود پس از پذیرش و تجویز اعاده دادرسی نسبت به دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۱۵۱۶۳۰۱۶۱۳- ۱۳۹۲/۱۲/۱۱ شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان م. با ارجاع آن به شعبه هفدهم دادگاه تجدیدنظر همان استان به عنوان شعبه هم عرض، اعضای محترم شعبه اخیر با این استدلال که دیوان عالی کشور پس از احراز انطباق درخواست با یکی از موارد مندرج در ماده ۲۷۲ قانون یاد شده رسیدگی مجدد را به دادگاه هم عرض دادگاه صادر کننده حکم قطعی ارجاع می نماید. در حالی که در دادنامه مشخص نشده درخواست متقاضی با کدام یکی از بندهای ماده مذکور انطباق داشته و رأی دیوان از این جهت نیاز به توضیح داشته و بدون آن موجبات رسیدگی فراهم نمی باشد، پرونده را بدین منظور به این شعبه ارسال که تحت نظر قرار گرفته و با اخذ سوابق امر و بررسی آن ملاحظه می گردد در تحریر عبارت "با بندهای پنج و شش ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی" تایپ نشده که بدین وسیله ضمن اصلاح و الحاق عبارت فوق بدادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۲۷۹۴- ۱۳۹۳/۱۱/۲۶ این شعبه از آن رفع ابهام به عمل می آید و مقرر می دارد با وصف فوق دفتر پرونده عودت داده شود.

رئیس شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور- عضو معاون

سید علی اصغر لطیفی رستمی- علیرضا رحمانی