رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره اعاده دادرسی نسبت به آرای غیابی
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره اعاده دادرسی نسبت به آرای غیابی: رأی غیابی با ابلاغ قانونی، قطعیت نمی یابد و درخواست اعاده دادرسی نسبت به آن تا قبل از قطعیت، قابل پذیرش نیست.
رأی خلاصه جریان پرونده
شعبه ۱۰۲ دادگاه عمومی جزایی بخش کهریزک به موجب دادنامه غیابی شماره ۹۱۰۹۹۷۲۲۹۵۶۰۱۷۰۶- ۱۳۹۱/۹/۱۱ آقای م. ق. را به اتهام تغییر کاربری اراضی کشاورزی تحت تصرف خویش واقع در روستای ع. (پلاک ...) به میزان دو هزار متر مربع علاوه بر قلع و قمع بنای احداثی به یک میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرده و با ابلاغ قانونی به محکوم علیه (به صورت الصاق) در مورخه ۱۳۹۱/۱۲/۲۱ و عدم وصول اعتراض دستور اجرای آن صادر که متعاقب آن سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ری اعلام نموده برابر مدارک جدیدالتحصیل پیوستی (مدارک مورد نظر در پرونده ملاحظه نگردیده است) مالک ملک به مساحت دو هزار متر مربع شخصی به نام سید ی. ع. می باشد و فرد اخیر نیز با تقدیم لایحه ای اعلام داشته ملک متعلق به وی بوده و هیچگونه تغییر کاربری در آن انجام نگردیده و در خصوص کاربری توسط خودش صورت گرفته است سرانجام ریاست محترم حوزه قضایی و قاضی اجرای احکام کهریزک با تهیه و تنظیم گزارش اجمالی ابتدا از محضر دادستان محترم کل کشور و پس از اظهارنظر دادیار محترم دادسرای دیوان عالی کشور و پی نوشت معاون محترم اول دادستانی کل کشور و عودت پرونده تقاضای اعاده دادرسی از محضر دیوان عالی کشور نموده و پرونده توسط دفتر اجرای احکام کیفری بخش کهریزک به دیوان عالی کشور ارسال و در نهایت به این شعبه ارجاع گردیده است. هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای سید مصطفی قائم مقامی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر رد درخواست اعاده دادرسی در خصوص دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۲۲۹۵۶۰۱۷۰۶-۱۳۹۱/۹/۱۱ مشاوره نموده چنین رأی می دهد:
رأی شعبه دیوان عالی کشور
نظر به اینکه درخواست اعاده دادرسی نسبت به آرای قطعی برابر ماده ۴۷۴ قانون آئین دادرسی کیفری پذیرفته می شود در حالیکه رأی مورد تقاضای اعاده دادرسی آقای رئیس حوزه قضایی بخش کهریزک با ابلاغ قانونی قطعیت نیافته و در هر حال مطابق تبصره یک ماده ۲۱۷ قانون آئین دادرسی کیفری سابق و تبصره دو ماده ۴۰۶ قانون آئین دادرسی کیفری لاحق پس از ابلاغ واقعی قابل واخواهی در همان دادگاه صادرکننده حکم می باشد از این رو تقاضای مذکور به لحاظ قطعی نبودن دادنامه مارالذکر غیر قابل طرح در دیوان عالی کشور تشخیص داده می شود ضمن اینکه مستفاد از ماده ۲۵۰ قانون آئین دادرسی کیفری سابق و حاکم در زمان صدور رأی دادگاه می تواند در تعیین مشخصات طرفین که متضمن اشتباهی بوده رأی را تصحیح نماید.
رئیس و عضو معاون و عضو معاون شعبه ۳۸ دیوان عالی کشور
سید علی اصغر لطیفی رستمی - سید اسمعیل محمدی - علیرضا رحمانی