رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره اماره پذیرش صلاحیت

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۱۰۷۰۱۸۹۰
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۱۰۷۰۱۸۹۰
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۱۱/۲۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۳۴ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعاماره پذیرش صلاحیت
قاضیجواداسلامی
حسن قاسمی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره اماره پذیرش صلاحیت: ارسال پرونده از دادگاه به دادسرا به منظور تکمیل تحقیقات، ظهور در پذیرش صلاحیت از سوی دادگاه داشته و صدور قرار عدم صلاحیت از سوی دادسرای مرجوع الیه، فاقد وجاهت قانونی است.

رأی خلاصه جریان پرونده

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی اصفهان طبق نامه شماره ۱۲/۷/۳/۴۴۳۴پ-۱۳۹۳/۵/۲۹ تخلفات مرکز آمبولانس ... به مدیریت آقای م. آ. را به این شرح : (عدم حضور مسئول فنی، آمبولانس ها فاقد گواهی تیپ ۸ می باشند، فعال نبودن دفتر مرکز آمبولانس خصوصی و عدم حضور پرسنل در دفتر) به اداره کل تعزیرات اصفهان اعلام نموده است. پرونده به شعبه ششم بدوی ارجاع گردیده و این شعبه پس از استماع مدافعات مدیر مرکز به شرح رأی مورخ ۱۳۹۴/۸/۱۸ در مورد فعال نبودن دفتر مرکز آمبولانس و عدم حضور پرسنل در دفتر به استناد ماده ۸ قانون تعزیرات حکومتی امور بهداشتی و درمانی، متخلف را به درج در پرونده پزشکی محکوم کرده است. در مورد سایر تخلفات کمیسیون موضوع ماده ۲۰ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی ... را صالح دانسته است. از این رأی مدیر مرکز نامبرده درخواست تجدیدنظر کرده و شعبه دوم تجدیدنظر تعزیرات حکومتی استان اصفهان به موجب رأی مورخ ۱۳۹۳/۱۰/۱۶ مؤسسه مذکور را چون با توجه به ماده ۲ آیین نامه اجرایی تبصره ماده ۱۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی ... مؤسسه پزشکی محسوب نمی شود، عدم حضور مسئول فنی را مشمول ماده ۸ قانون مزبور در فوق ندانسته، همچنین سایر اتهامات را از حیطه صلاحیت و اختیارات شعب تعزیرات حکومتی خارج دانسته و به استناد ماده ۲۶ آیین نامه سازمان تعزیرات حکومتی و تبصره ۶ ماده ۳ و تبصره ۴ ماده ۲۰ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و داروئی ... قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت دادگاه انقلاب صادر و پرونده را به آن مرجع ارسال نموده است. پرونده به شعبه چهارم دادگاه انقلاب ارجاع گردیده و این شعبه پس از اخذ توضیحاتی از آقای م. آ.به موجب تصمیم مورخ ۱۳۹۴/۸/۵ برای انجام تحقیقات و اقدامات قضایی لازم به دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان ارسال نموده تا در این مورد اقدام و پس از تکمیل پرونده را اعاده نمایند، لکن دادیار شعبه ۲۰ که پرونده به او ارجاع شده به موجب قرار مورخ ۱۳۹۴/۸/۲۸ با این استدلال که اتهامات عنوان شده مداخله در امور پزشکی محسوب نمی شود به استناد تبصره الحاقی به ماده ۱ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی ... و ماده ۳ اصلاحی همان قانون قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت تعزیرات حکومتی -- - صادر و دادیار اظهارنظر نیز با آن موافقت کرده و پس از آن پرونده برای تشخیص صلاحیت به دیوان عالی کشور ارسال که در دبیرخانه دیوان ثبت و برای رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است . عضو ممیز جواد اسلامی هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید . پس از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی اوراق پرونده و مشاوره ، چنین رأی می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به اینکه شعبه چهارم دادگاه انقلاب اصفهان که پرونده پس صدور قرار عدم صلاحیت از سوی شعبه تجدیدنظر تعزیرات حکومتی اصفهان به آن شعبه ارجاع گردیده از خود نفی صلاحیت نکرده بلکه پرونده را برای تکمیل به دادسرا ارسال نموده و این امر ظهور در پذیرش صلاحیت از سوی آن دادگاه دارد، بنابراین صدور قرار عدم صلاحیت از سوی دادیار دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان با توجه به ماده ۳۴۱ ق.آ.د.ک. توجیه قانونی ندارد، نتیجتا پرونده برای حل اختلاف قابل رسیدگی در دیوان عالی کشور نیست و مقرر می دارد برای اقدام قانونی به مرجع مربوطه اعاده گردد.

شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور - رئیس و عضو معاون

جواد اسلامی - حسن قاسمی

مواد مرتبط