رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تأثیر رضایت شاکی در تعیین مجازات جایگزین حبس

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۳۰۹۹۷۰۹۲۵۲۰۴۷۹۷
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۹۲۵۲۰۴۷۹۷
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۲/۱۰
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۳۷ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعتأثیر رضایت شاکی در تعیین مجازات جایگزین حبس
قاضیسیدعباس بلادی
غلامحسین حیدری

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تأثیر رضایت شاکی در تعیین مجازات جایگزین حبس: حکم به مجازات جایگزین حبس، منوط به رضایت شاکی نیست.

رأی خلاصه جریان پرونده

به حکایت رأی شماره ۵۰۱۰۰۲-۱۳۹۲/۰۸/۱۲ صادرشده از شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی جزایی ... آقای س. به اتهام مزاحمت تلفنی موضوع شکایت آقای م. تحت پیگرد قرار گرفته است که با توجه به محتویات پرونده بزه­کار شناخته شده و به تحمل شش ماه حبس محکوم شده است. این حکم به موجب رأی شماره ... صادرشده از شعبه هجدهم دادگاه تجدیدنظر استان ... تأییدشده و برای یک نوبت وکیل وی آقای ش. تقاضای اعاده دادرسی کرده است که به موجب رأی شماره ۲۰۳۳۷۴-۱۳۹۳/۰۸/۲۰ صادرشده از شعبه سی و هفتم دیوان عالی کشور با توجه به مفاد ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی، اعاده دادرسی وی را پذیرفته و به شعبه هم عرض ارسال نموده است. شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان ... به موجب رأی شماره ۵۰۰۰۷۸۹-۱۳۹۳/۱۰/۰۸ با استدلال این که اعمال ماده ۶۶ قانون مذکور منوط به رضایت شاکی می باشد، مجددا همان رأی صادره از دادگاه بدوی را تأیید کرده است. و برای دومین بار وکیل مشارالیه با تقدیم لایحه ای به پیوست آراء مصدق و با اعلام این که دادگاه هم عرض نیز مجازات متناسب برای موکل وی مد نظر قرار نداده، تقاضای اعاده دادرسی کرده است که به این شعبه ارجاع و تحت نظر قرار دارد و متن لایحه هنگام شور قرائت خواهد شد.

هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش حیدری عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده در خصوص دادنامه شماره ۵۰۰۰۷۸۹-۱۳۹۳/۱۰/۰۸ مشاوره نموده، چنین رأی می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

درخواست اعاده دادرسی م. به وکالت از آقای س. نسبت به دادنامه شماره ۵۰۰۰۷۸۹-۱۳۹۳/۱۰/۰۸ صادرشده از شعبه دهم دادگاه تجدیدنظر استان ...، صرف نظر از مفاد لایحه تقدیمی وی در مقام اعاده دادرسی و با عنایت به این که جرم ارتکابی محکوم علیه، مزاحمت تلفنی موضوع ماده ۶۴۱ قانون مجازات اسلامی ۱۳۷۵ است و با توجه به ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲، مرتکبان جرائم عمدی که حداکثر مجازات قانونی آن ها نودویک روز تا شش ماه حبس بوده است به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می گردند مگر این که به دلیل جرم عمدی دارای سابقه محکومیت کیفری باشند و اعمال این ماده به هیچ وجه منوط به رضایت شاکی نیست. بنابراین درخواست وی منطبق است با بند ۶ ماده ۲۷۲ قانون آئین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور کیفری و مستندا به ماده ۲۷۴ قانون مذکور با قبول اعاده دادرسی، رسیدگی به موضوع را به شعبه دیگری از شعب هم عرض دادگاه صادرکننده رأی قطعی محول می نماید.

شعبه ۳۷ دیوان عالی کشور- رئیس و عضو معاون

سید عباس بلادی - غلامحسین حیدری