رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تاثیر گذشت شاکی بر تعیین مجازات

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۱۹۹۱
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۱۹۹۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۶/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۳۸ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعتاثیر گذشت شاکی بر تعیین مجازات
قاضیمیراسماعیلمحمدی
سیدمصطفی قائم مقامی زاده
سیدعلی اصغر لطیفی رستمی
ولی بلاغی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره تاثیر گذشت شاکی بر تعیین مجازات: عدم تخفیف مجازات در فرض گذشت شاکی، فاقد وجاهت قانونی است.

رأی خلاصه جریان پرونده

شعبه ۸ دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل برابر دادنامه شماره ۳۹۸- ۹۵/۴/۱۰ تجدیدنظرخواهی آقای ع.س. را نسبت به دادنامه شماره ۰۱۷- صادره از شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ۲ اردبیل که بموجب آن نامبرده باتهام ایراد جرح عمدی با چاقو نسبت به شکات، به تحمل ۴ماه حبس از جهت جنبه عمومی محکومیت یافته است، مردود اعلام و دادنامه تجدیدنظرخواسته را تأیید مینماید. محکوم علیه برای دومین بار درخواست اعاده دادرسی نسبت به دادنامه صادره تقدیم دیوان عالی کشور نموده که در هنگام شور قرائت خواهد شد. پرونده به این شعبه ارجاع گردیده است متقاضی اظهار داشته برابر گواهی گواهان محلی شکایت مقصر حادثه و بعنوان ضارب می باشند که هر یک از شکات پدر و پسر می باشند، با عنایت به ادله موجود و دلایل مکشوفه صدور حکم به محکومیت بنده با موازین حقوقی و قضایی منطبق نمی باشد. وانگهی در طی پرونده دادرسی جملگی اعم از شکات و بنده، با حضور در دفترخانه رسمی نسبت به همدیگر اعلام رضایت داده ایم و این موضوع به هیچ وجه مورد عنایت دادگاه بدوی واقع نشده است. لذا باستناد ماده۴۷۴ ق. آ. د. ک تقاضای تجویز اعاده دادرسی را دارم. هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید. پس از قرائت گزارش آقای سید اسمعیل محمدی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای ولی بلاغی دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر پذیرش درخواست اعاده دادرسی در خصوص دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۰۴۰۷۲۰۰۳۹۸- ۹۵/۴/۱۰ مورد اعاده دادرسی مشاوره نموده چنین رأی میدهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

درخواست اعاده دادرسی آقای ع.س. نسبت به دادنامه صادره از شعبه هشتم دادگاه تجدیدنظر استان اردبیل نظر به اینکه در مرحله رسیدگی، محکوم علیه رضایت شکات را جلب نموده است و دادگاه می بایست مطابق ماده۳۷ و بند الف ماده۳۸ قانون مجازات اسلامی، وی را مورد تخفیف قرار میداد و مجازات تعیین شده را کمتر از حداقل مقرر در قانون محکوم مینمود که این امر از نظر محاکم مغفول مانده است. از این جهت با پذیرش تقاضای نامبرده و تجویز اعاده دادرسی مستندا به بند چ ماده۴۷۴ قانون آئین دادرسی کیفری جهت تجدید محاکم پرونده به شعبه محترم هم عرض دادگاه صادر کننده رأی قطعی ارجاع داده می شود.

شعبه سی و هشتم دیوان عالی کشور - رئیس و عضو معاون

سید علی اصغر لطیفی رستمی - سید اسمعیل محمدی