رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره شرط مسموع بودن گذشت

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۰۸۴۰۰۴۶۶
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۰۸۴۰۰۴۶۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۷/۱۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهانتقالی
گروه رأیرای کیفری
موضوعشرط مسموع بودن گذشت
قاضیابراهیم لشکری
علی پروینی
علی شوشتری

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره شرط مسموع بودن گذشت: گذشت باید قطعی باشد و اعلام گذشت مشروط فاقد وجاهت قانونی بوده و مسموع نیست.

رأی خلاصه جریان پرونده

در خصوص اتهام آقای ح. ک.ح.الف. با وکالت خانم ک.الف. دایر بر مباشرت در قتل عمدی مرحوم م. ق. از حیث جنبه عمومی جرم موضوع شکایت ۱-اولیاء دم مقتول خانم ق.خ. ۲- ف.ق. ۳- خ. ج. نظر به گذشت اولیاء دم در خصوص قرار موقوفی تعقیب صادر و در مورد جنبه عمومی جرم با توجه به سوابق متعدد متهم (۷فقره سابقه) به ده سال حبس محکوم می نماید و پرداخت یک دیه کامل مرد مسلمان در حق دو نفر از اولیاء دم همسر و دختر مقتول محکوم می کند این رأی مورد اعتراض نماینده دادستان ( دادیار اظهارنظر) واقع جهت رسیدگی به دیوان عالی کشور ارسال به این شعبه ارجاع و این شعبه به شرح آتی رأی می دهد.هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید . پس از قرائت گزارش آقای علی شوشتری عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای علی پروینی دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر نقض قرار موقوفی تعقیب با توجه به اینکه گذشت منجز نبوده است در خصوص دادنامه شماره۱۲۰- ۹۵/۴/۳ فرجام خواسته مشاوره نموده چنین رأی می دهد:


رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به محتویات پرونده در خصوص فرجام خواهی نماینده دادستان از رأی مذکور با توجه به اینکه یکی از اولیاء دم (مادر مقتول) گذشت بلاقید و شرط خود را اعلام کرده اند و دختر مقتول گذشت مشروط اعلام کرده و متهم هم شرط ایشان را انجام نداده بنابراین باستناد ماده ۱۰۱ ق م اسلامی دادگاه باید ابتداء از دختر مقتول سئوال می کرد حاضر است سهم الدیه مادر مقتول را بپردازد و یا مادر مقتول سهم الدیه خود نسبت به دختر مقتول گذشت می کند یا خیر ثانیا گذشت باید قطعی باشد گذشت مشروط گذشت نمی باشد باستناد بند ب ماده ۴۶۹ ق آ د ک رأی نقض و جهت رسیدگی به دادگاه هم عرض ارجاع می شود .

شعبه بیست و چهام دیوان عالی کشور رئیس: ابراهیم لشکری مستشار: علی شوشتری