رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره عدم تناسب جرم و مجازات (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۹۱۰۰۰۰۹۲۲)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۱۰۹۹۷۰۹۱۰۰۰۰۹۲۲
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۹۱۰۰۰۰۹۲۲
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۱۲/۲۴
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۲۷ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوععدم تناسب جرم و مجازات
قاضیمرتضی فاضل
عزیزالله رزاقی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره عدم تناسب جرم و مجازات: درخواست اعاده دادرسی به علت نامناسب بودن مجازات و جرم نبودن عمل در زمان ارتکاب و عطف به ما سبق نشدن قوانین جزایی پذیرفته می شود.

رأی خلاصه جریان پرونده

آقای ق.ک. به اتهام نگهداری هفده عدد افشانه گازی و هشت عدد فشنگ جنگی و نگهداری شوک الکتریکی و نگهداری سلاح سرد جنگی به سر نیزه تحت تعقیب قرار گرفته و شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران به موضوع رسیدگی نموده، طی بخشی از دادنامه شماره ۹۰۱۴۰۰-۲۲/۸/۹۰ متهم را بزهکار شناخته و محکومیت های متعددی برای وی تعیین کرده است. تجدیدنظرخواهی محکوم علیه در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مورد رسیدگی قرار گرفته و طی دادنامه شماره ۱۳۲۷-۱۲/۱۱/۹۰ رأی بدوی تأیید شده است. درخواست اعاده دادرسی محکوم علیه طی دادنامه شماره ۰۰۰۳۸۰-۲۳/۵/۹۱ با این استدلال که افشانه گازی در زمان کشف، جرم محسوب نمی شد و قانون لاحق سال ۹۰ عطف به ما سبق نمی شود با درخواست اعاده دادرسی موافقت شده شعبه ۳۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران طی دادنامه شماره ۰۱۳۱۴-۸/۸/۹۱ این بخش از دادنامه را نقض و قرار منع تعقیب صادر نموده است. محکوم علیه نسبت به بخش دیگر دادگاه بدوی با ادعای عدم صلاحیت دادگاه انقلاب درخواست اعاده دادرسی نموده است. پرونده به این شعبه دیوان عالی کشور ارجاع با قرائت گزارش آقای عزیزالله رزاقی به شرح ذیل اقدام به صدور رأی می گردد.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

با توجه به احصاء صلاحیت محاکم انقلاب در ماده پنج قانون اصلاح قانون تشکیل دادگاه ها مصوب ۲۸/۷/۸۱ و خروج موضوع پرونده از شمول آن و اینکه به موجب بند ۳ شق ب ماده ۲۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری در این گونه موارد دادگاه تجدیدنظر می بایست با نقض رأی بدوی پرونده را به مرجع صالح (محاکم عمومی) ارجاع می نمود، که به این تکلیف عمل نکرده است؛ لذا به استناد ملاک بند ۶ ماده ۲۷۲ قانون آیین دادرسی کیفری با درخواست اعاده دادرسی موافقت می شود و پرونده جهت نقض رأی تجدیدنظرخواسته و ارجاع به دادگاه صالح به شعبه هم عرض دادگاه تجدیدنظر ارجاع می گردد.

رییس شعبه ۲۷ دیوان عالی کشور - مستشار

فاضل - رزاقی