رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره لغو تعلیق مجازات توسط دادگاه تجدیدنظر

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۵۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۰۸۰۱
شماره دادنامه۹۵۰۹۹۷۰۹۲۵۳۰۰۸۰۱
تاریخ دادنامه۱۳۹۵/۰۳/۱۱
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۳۸ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعلغو تعلیق مجازات توسط دادگاه تجدیدنظر
قاضیمیراسماعیلمحمدی
ولی بلاغی
سیدعلی اصغر لطیفی رستمی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره لغو تعلیق مجازات توسط دادگاه تجدیدنظر: لغو قرار تعلیق مجازات توسط دادگاه تجدید نظر، به جهت ارتکاب جرم جدید، فاقد وجاهت قانونی است.

رأی خلاصه جریان پرونده

شعبه ۲۵ دادگاه تجدیدنظر استان ... به عنوان دادگاه هم عرض مطابق دادنامه شماره ۱۱۸۰- ۹۵/۸/۱۷ با رد درخواست اعاده دادرسی، متقاضی اعاده دادرسی را به ۹۱روز حبس تخفیفا محکوم می نماید و ضمنا مجازات ۴ماه حبس تعلیقی مندرج در دادنامه۱۷۲۸ صادره از شعبه ۷ دادگاه تجدیدنظر محکوم علیه به لحاظ ارتکاب جرم جدید در مدت تعلیق، به مدت سه سال حذف می نماید. وکیل محکوم علیه درخواست اعاده دادرسی نسبت به دادنامه صادره را تقدیم دیوان عالی کشور نموده که در هنگام شور قرائت خواهد شد. پرونده به این شعبه ارجاع گردیده است. هیئت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید و پس از قرائت گزارش آقای سید اسماعیل محمدی عضو ممیز و ملاحظه اوراق پرونده و نظریه کتبی آقای ولی بلاغی دادیار دیوان عالی کشور اجمالا مبنی بر پذیرش درخواست اعاده دادرسی در خصوص دادنامه شماره ۹۵۰۹۹۷۵۱۵۴۵۰۱۱۸۰- ۹۵/۸/۱۷ مشاوره نموده به اکثریت چنین رأی می دهد:

رأی شعبه دیوان عالی کشور

نظر به این که اولا با اعمال یک درجه تخفیف در مجازات، دادگاه مکلف بوده کیفری کمتر از درجه هفت تعیین نماید که صدور حکم به تحمل نود و یک روز و در محدوده درجه هفت با وصف فوق خلاف موازین و فراقانونی است؛ ثانیا دادگاه تجدیدنظر مجاز نبوده با توجه به ممنوعیت مقرر در ماده۴۵۸ قانون آئین دادرسی کیفری به ویژه در مرحله اعاده دادرسی حکم اصداری در دادنامه مورد تجویز اعاده دادرسی را تشدید نماید؛ از این رو الغاء تعلیق مجازات قبلی متقاضی اعاده دادرسی در این مرحله فاقد محمل قانونی بوده ضمن این که کیفر مذکور با عنایت به فقد پیشینه محکومیت کیفری خواهان اعاده دادرسی که بر خلاف مدلول ماده۶۶ قانون مجازات اسلامی صادر شده بود اساسا قابلیت اجرایی نداشته و خلاف موازین قانونی بوده است. بنابراین به لحاظ جهات جدید اشاره شده در فوق، درخواست اعاده دادرسی آقای ر.پ.د. با وکالت خانم ز.ر. نسبت به دادنامه مارالذکر با بند چ ماده۴۷۴ قانون آئین دادرسی کیفری مطابقت داشته که در اجرای اختیار حاصله از ماده۴۷۶ همان با پذیرش تقاضای مطروحه و تجویز اعاده دادرسی، پرونده جهت تجدید رسیدگی به شعبه هم عرض دادگاه صادرکننده حکم ارجاع داده می شود.

شعبه سی و هشتم دیوان عالی کشور-رئیس و مستشار

سید علی اصغر لطیفی رستمی-سید مصطفی قائم مقامی