رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری (دادنامه شماره ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۹۰۰۰۵۱۴)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور شماره ۹۱۰۹۹۷۰۹۰۹۰۰۰۵۱۴
شماره دادنامه۹۱۰۹۹۷۰۹۰۹۰۰۰۵۱۴
تاریخ دادنامه۱۳۹۱/۱۰/۰۳
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه دیوان عالی کشور
شعبهشعبه ۲ دیوانعالی کشور
گروه رأیرای کیفری
موضوعمرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری
قاضیابراهیم بهنام اصل
هاشمی

رای شعبه کیفری دیوان عالی کشور درباره مرجع قضایی صالح در رسیدگی به جرم کلاهبرداری: در کلاهبرداری رایانه ای، محل خروج مال از ید شاکی (که حساب بانکی شاکی در آن حوزه واقع است)، محل وقوع جرم محسوب می شود.

رأی خلاصه جریان پرونده

آقای ع.ح. ساکن شهرستان ش ضمن شکایت توضیح داده است که شخصی به نام ع.غ. با استفاده از تلفن همراه متعلق به آقای م.ت. ساکن ت با وی تماس گرفته و برای واریز پول به حساب وی (شاکی) او را فریب داده تا طبق دستور و راهنمایی وی در عابر بانک اقدام کند و او نیز اقدام کرده و متوجه کسر شدن شش صد هزار تومان از حساب وی و واریز آن به حساب ... (مربوط به ع.غ.) شده است که نشانی وی ت می باشد (ص۹). دادسرای شهرستان ش به استناد مواد ۵۱ و ۵۴ قانون آیین دادرسی به لحاظ واریز وجه به حساب متهم در ت قرار عدم صلاحیت مورخ ۱۱/۴/۹۱ را به شایستگی دادسرای ت صادر کرده است و شعبه سوم دادیار دادسرای ت ویژه جرائم رایانه ای و فن آوری اطلاعات به استناد مواد مذکور و نظریه شماره ۱۴۱/۷۲/۲/۹۱ اداره حقوقی که محل خروج مال از ید شاکی را محل وقوع جرم و صالح به رسیدگی دانسته و قرار عدم صلاحیت مورخ ۲۰/۶/۹۱ را به شایستگی دادسرای شهرستان ش صادر و پرونده را برای حل اختلاف به دیوان عالی کشور ارسال داشته است.

رأی شعبه دیوان عالی کشور

با عنایت به مفاد قرارهای عدم صلاحیت صادره از دادسراهای عمومی شهرستان ش و شهر ت و محتویات پرونده دادسرای شهرستان ش که حساب بانکی شاکی در آن حوزه واقع بوده و با اقدامات متقلبانه متهم وجه از موجودی وی کسر گردیده است، به عنوان محل وقوع جرم صالح به رسیدگی می باشد. بنابراین با تأیید صلاحیت دادسرای شهرستان ش، بین دو مرجع مذکور حل اختلاف به عمل می آید.

رئیس شعبه ۲ دیوان عالی کشور مستشار

هاشمی بهنام اصل