رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند «ر» ماده ۶ آیین نامه مدیریت حمل ونقل مسافرخارج از محدوده ترافیکی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند «ر» ماده ۶ آیین نامه مدیریت حمل ونقل مسافرخارج از محدوده ترافیکی

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند «ر» ماده ۶ آیین نامه مدیریت حمل ونقل مسافرخارج از محدوده ترافیکی
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بند «ر» ماده ۶ آیین نامه مدیریت حمل ونقل مسافرخارج از محدوده ترافیکی
کلاسه پروندهه ع/۹۴/۲۰۰
تاریخ رأیسه شنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۴
شماره دادنامه۳۰۲

بسمه تعالی

دادنامه ۳۰۲ ۹۴/اراضی /۵۳

مرجع رسیدگی : هیات تخصصی اراضی ومحیط زیست

شاکی : آقای علیرضا عامری باقر آباد

طرف شکایت : ۱- سازمان اتوبوس رانی مشهد ۲- وزیران عضو کارگروه توسعه حمل ونقل عمومی ومدیریت مصرف سوخت

گردشکار

خلاصه دادخواست شاکی با ذکر دلیل مغایرت مصوبه با قانون یا شرع

سازمان اتوبوسرانی مشهد و حومه وفق بند ر ماده ۶ آیین نامه مدیریت حمل ونقل مسافر مبادرت به اخذ وجه جهت تردد خودروهای مینی بوس و اتوبوس درون شهری درتمامی سطح شهر مشهد مقدس می نماید البته در سطح شهر دو دسته مینی بوس و اتوبوس در حال تردد می باشند :

۱- خودرو هایی که تحت نظارت بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی هستند که در مسیرهای تعیین شده از سوی سازمان در حال تردد می باشند .

۲- خودرو هایی که تحت نظارت آژانس های حمل ونقل درون شهری جهت سرویس ادارات و کارخانجات می باشند.

سازمان جهت تردد خودروهای دسته دوم برای تمامی سطح شهر مشهد مقدس و تمامی ایام سال و ساعات شبانه روز طرح ترافیکی گذاشته و از این دسته خودروها جهت تردد مبادرت به اخذ وجه می نماید ، که بنا به دلائل ذیل غیر قانونی می باشد :

۱- جلوگیری از تردد و استفاده از ....... مخالف اصول ۱۴ و ۱۹ و۲۰ قانون اساسی می باشد .

۲- در اطراف حرم مطهر محدودیت ترافیکی اعمال گشته که محل و ساعات و ایام آن با نصب تابلو مشخص گردیده و جهت تردد در آن محلها از شهرداری مجوز گرفته می شود ولی برای تمام سطح شهر وایام وساعات شبانه روز محدودیت ترافیکی جهت خودروهای مینی بوس و اتوبوس درون شهری مغایر با تبصره ۲و۳ فصل دوم بند الف و ب ماده ۱ فصل اول آئین نامه اجرایی تبصره ماده ۶ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب ۱۳۸۱ می باشد .

۳- خودروهای دسته دوم تحت نظارت آژانس های حمل ونقل درون شهری مبادرت به سرویس دهی نموده و ادارات دولتی وشهرداریها جهت ساماندهی حمل و نقل درون شهری درماده ۷و۸ آیین نامه اجرایی تبصره ماده ۶ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب ۱۳۸۱ وظیفه دارند.

خلاصه مدافعات مشتکی عنه

اولا: شکایت شاکی ارتباطی با مفاد بند ر ماده ۶ آیین نامه مورد استناد شاکی که محدود به یک فرع از فروع حمل ونقل و مدیریت حمل ونقل مسافر توسط شهرداری می باشد ندارد و از طرف دیگر به موجب ماده ۸۰ قانون دیوان مغایرت حکم مورد شکایت با مصوبات دولت نمی تواند بعنوان مستند دادخواست تلقی گردد .

ثانیا : اخذ وجه توسط شهرداری مشهد ارتباطی به بند ر ماده ۶ آیین نامه مورد بحث ندارد و از طرف دیگر اعتراض به شهرداری مشهد در خصوص اخذ وجه و نیز قرار دادن سطح شهر مشهد بعنوان محدوده ترافیکی در صلاحیت رسیدگی شعب دیوان می باشد .


تهیه کننده گزارش :

دیزجی

موضوع در جلسه مورخ ۱۳/۸/۹۴ هیأت تخصصی اراضی محیط زیست و صنایعمطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

(( رأی هیات تخصصی ))

نظر به اینکه در بخشنامه مورد شکایت مبلغی جهت اخذ تعیین نگردیده است و از طرف دیگر مفاد بخشنامه با اصول ۱۴ و۱۹و۲۰ قانون اساسی مغایرتی ندارد و همچنین در بخشنامه مورد شکایت اعمال محدودیت زمانی و مکانی قید گردیده که نه تنها مغایرتی با موازین ندارد بلکه مغایرت آن با آیین نامه موجب ابطال آن نمی گردد علیهذا با این اوصاف حکم به رد شکایت صادر واعلام میدارد . رأی صادره ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور توسط ریاست محترم دیوان و یا ۱۰ نفر ازقضات دیوان قابل اعتراض در هیأت عمومی می باشد. /ز

جعفری ورامینی

رئیس هیأت تخصصی اراضی و محیط زیست

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10532