رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند « الف » ( مدیران مجتمع ) ماده ۳ مصوب ۸۴۱ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۷/۳/۹۰

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند « الف » ( مدیران مجتمع ) ماده ۳ مصوب ۸۴۱ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۷/۳/۹۰

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند « الف » ( مدیران مجتمع ) ماده ۳ مصوب ۸۴۱ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۷/۳/۹۰
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بند « الف » ( مدیران مجتمع ) ماده ۳ مصوب ۸۴۱ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ ۱۷/۳/۹۰
کلاسه پروندهه ع /۹۲/۶۹۸
تاریخ رأیشنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳
شماره دادنامه۱۷۲

بسمه تعالی

دادنامه : ۱۷۲ تاریخ صدور : ۱۰/۱۰/۹۳

مرجع رسیدگی : هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

شاکی : خانم حوریه صنعتگر فرزند اسداله

طرف شکایت : وزارت آموزش و پرورش

گردشکار

خلاصه دادخواست شاکی با ذکر دلیل مغایرت مصوبه با قانون یا شرع

به موجب مصوبه هشتصد و چهل و یکمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش تاریخ ۱۷/۳/۱۳۹۰ آیین نامه مجتمع های آموزشی و پرورشی تصویب و بر اساس بند الف ماده ۳ مقرر گردیده : مدیر مجتمع به عنوان رهبر آموزشی و پرورشی و نماینده آموزش و پرورش با رعایت ماده ۵ این آیین نامه از سوی رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه انتخاب و برای مدت ۵ سال منصوب می شود و نسبت به کلیه امور مجتمع و مدارس تابعه مسئولیت یکسان داشته و وظایف زیر... را بر عهده خواهد داشت :

شاکیه در دادخواست تقدیمی و لایحه تکمیلی مثبوت به شماره ۱۶۹۲ مورخ ۲۷/۱۲/۹۲ ادعا دارد بند الف ماده۳ مصوبه مذکور با بند ۱۰ اصل ۳ و اصل ۱۳۸ قانون اساسی مغایرت دارد چون بر اساس بند ۱۰ اصل مذکور باید با ایجاد نظام اداری صحیح تشکیلات غیر ضروری حذف و بر اساس اصل ۱۳۸ آیین نامه ها نباید با روح و متن قوانین مغایرت داشته باشند . از طرفی مخالف تبصره های ۲ و ۴ ماده ۶ آیین نامه آموزشگاههای علمی آزاد نیز بوده است چون مدیر آموزشگاه پسران باید مرد و مدیر آموزشگاه دختران باید زن باشد و هر مدیر صرفا می تواند اداره یک آموزشگاه را بر عهده گیرد در حالیکه در بعضی از مدارس بر خلاف این مهم عمل می شود تقاضای ابطال آن را دارد .

خلاصه مدافعات مشتکی عنه

دفتر حقوقی معاونت حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با ارسال لایحه دفاعیه شماره ۷۶۳۰۱/۸۱۰ مورخ ۲۴/۴/۹۳ اعلام کرده : ۱ مقایسه دو آیین نامه هیچ ارتباطی با هم ندارند و ادعای مغایرت با قوانین یا خروج از اختیارات قانونی یا خلاف قانون نشده است وفق بند ۳ ماده ۸۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ باید قرار رد دادخواست صادر گردد .

۲ چنانچه تخلفی در بعضی از مدارس انجام می شود و برخلاف آیین نامه های قانونی اقدام نموده اند می بایست از طریق مراجع مدیریتی و نظارتی پیگیری نمایند دلیل بر خلاف قانون بودن مصوبه نیست .

۳ بر اساس تبصره ماده ۵ مصوبه ۸۴۱ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مصوب ۱۷/۳/۹۰ و ماده ۲ مصوبه ۶۷۳ جلسه شورای مذکور مورخ ۲۲/۱/۸۱ صراحتا بر زن بودن مدیر مدرسه دخترانه و مرد بودن مدیر مدرسه پسرانه تأکید شده و حتی با آیین نامه های قبلی هم مغایرت ندارد . تخلف احتمالی مجریان نمی تواند دلیلی بر غیر قانونی بودن مصوبه باشد در نهایت تقاضای رد درخواست شاکیه را نموده اند .

نظریه تهیه کننده گزارش

با ملاحظه متن دادخواست و لایحه تکمیلی شاکیه به نظر می رسد نامبرده از تخلف بعضی از مجریان شکایت دارد و ادعا می کند در بعضی از مناطق برای پنج مدرسه یا ده مدرسه یک مدیر تعیین کرده اند و برای بعضی از آموزشگاههای دخترانه مدیر مرد تعیین کرده اند تقاضای رسیدگی نموده است و با التفات به متن مصوبه معترض عنه در قسمت مورد شکایت هیچگونه مغایرتی با قوانین و مواد و اصول قانونی مورد ادعای شاکیه مشهود نیست عقیده به رد شکایت دارم .

امضاء تهیه کننده گزارش : سید کاظم موسوی

موضوع در جلسه مورخ ۱۵ / ۹ / ۱۳۹۳ هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

اعضاء هیأت به اتفاق آراء عقیده دارند

با استعانت از خداوند متعال بشرح ذیل مبادرت بصدور رأی می نمایند :

آیین نامه مجتمع های آموزشی و پرورشی موضوع مصوبه ۸۴۱ مورخ ۱۷/۳/۱۳۹۰ جلسه شورای عالی آموزش و پرورش در قسمت مورد شکایت ( بند الف ماده ۳ ) مغایرتی با قوانین نداشته و خارج از حدود اختیارات قانونی بشرح مذکور در مقدمه این رأی نبوده است لذا باستناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادر و اعلام می گردد این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس دیوان یا ده نفر از قضات دیوان قابل اعتراض است .

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10190