رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۱ مصوبه شماره ۱۵۵۹/۱۶ مورخ ۱۶/۳/۹۴ در خصوص عوارض تابلوهای منصوبه روی سر درب و تبلیغاتی

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۱ مصوبه شماره ۱۵۵۹/۱۶ مورخ ۱۶/۳/۹۴ در خصوص عوارض تابلوهای منصوبه روی سر درب و تبلیغاتی

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۱ مصوبه شماره ۱۵۵۹/۱۶ مورخ ۱۶/۳/۹۴ در خصوص عوارض تابلوهای منصوبه روی سر درب و تبلیغاتی
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بند ۱ مصوبه شماره ۱۵۵۹/۱۶ مورخ ۱۶/۳/۹۴ در خصوص عوارض تابلوهای منصوبه روی سر درب و تبلیغاتی
کلاسه پروندهه ع/۹۵/۱۱۱۲   
تاریخ رأیسه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷
شماره دادنامه۹۷۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۳۸۸              

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

شماره پرونده : ه ع/۹۵/۱۱۱۲ شماره دادنامه : ۹۷۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۳۸۸ تاریخ : ۳۰/۱۱/۹۷

شاکی : آقای سید بهرام نور محمدی

طرف شکایت : شورای اسلامی شهر آمل

موضوع شکایت و خواسته : ابطال بند ۱ مصوبه شماره ۱۵۵۹/۱۶ مورخ ۱۶/۳/۹۴ در خصوص عوارض تابلوهای منصوبه روی سر درب و تبلیغاتی

  • دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت :

ادله شاکی جهت ابطال مصوبه به دلیل مغایرت با شرع ، قانون ، آراء هیأت عمومی و خروج از حدود اختیارات :

شورای شهر آمل طی مصوبه مورد شکایت اقدام به تصویب اخذ عوارض در خصوص صدور مجوز نصب تابلوی سر درب و پشت بام نموده است که دارای ایرادات زیر می باشد :

۱- وجود آراء به شماره های ۴۰۶ و ۴۰۷ – ۳/۶/۸۷ ، ۲ - ۱۶/۱/۸۹ ، ۵۵۱ – ۲۰/۸/۹۲ ،۷۷۱ – ۱۸/۱۰/۹۱ و ۲۲۱ – ۲۶/۴/۹۱ با مضمون ابطال مصوبات شورای شهرهای تهران ، مشهد و زاهدان مبنی بر اخذ عوارض بابت تابلوهای منصوبه که مغایر هدف و حکم مقنن و خارج از حدود اختیارات شورای اسلامی است.

۲- مخالفت مصوبه با تبصره ۱ ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده که وفق آن ، شوراهای اسلامی موظفند عوارض جدید را حداکثر تا ۱۵ بهمن هر سال اعلام عمومی کنند. در صورتی که مصوبه شورای مذکور ، مربوط به تاریخ ۱۶/۳/۹۴ می باشد.

۳- مخالفت مصوبه با اصل ۲۲ قانون اساسی و اصل تسلیط و حرمت مالکیت مشروع اشخاص

۴- شهرداری در خصوص نصب تابلو خدمتی ارائه نمی دهد تا عوارض وضع نماید و اخذ گردد.

  • متن مقرره مورد شکایت :

بند یک مصوبه مورد شکایت :

نامه شماره ۳۳/۱۲۱۹۶ مورخ ۵/۳/۹۴ شهرداری مبنی بر مقررات و ضوابط اجرای نصب تابلوهای تبلیغات محیطی و صنفی (مصرف کاربری) ، مراتب در جلسه رسمی شورا مطرح و پس از بررسی موافقت داشته و تصویب می دارد تا سازمان آرامستان در خصوص ماده ۳ بابت برگزاری مزایده عمومی به صورت آگهی در سطح استان مازندران برای مدت معین اقدام نماید.

- مصوبه ۳۳/۱۲۱۹۶ - ۵/۳/۹۴

بخش اول : تابلوهای تبلیغاتی محیطی

به استناد بند ۲۷ ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب ۱۳۳۴ و بند ۲۵ ماده ۷۱ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و در اجرای ماده ۵۷ قانون شهرداری ها به شهرداری آمل ( سازمان آرامستان ) اجازه داده می شود تا نسبت به ساماندهی برنامه تبلیغات محیطی ذیل اقدامات زیر را به عمل آورد.

ماده یک (۱)

به منظور صیانت و پاسداری از ارزش های اسلامی و تاریخی و هویت ملی و انقلابی ، ساماندهی و ارتقای کیفیت سیما و منظر شهری آمل به عنوان دروازه ورودی استان و مرکز علویان و همچنین حفظ حقوق شهروندی مردم شریف آمل ، شهرداری در راستای مدیریت و نظارت بر واگذاری امتیاز بهره برداری از ابزارهای تبلیغاتی منصوب در سطح شهر آمل وفق قوانین و مقررات موضوعه موظف است با همکاری دیگر دستگاههای اجرائی مسئول ، نسبت به ایجاد بسترهای لازم برای رشد منطقی صنعت تبلیغات محیطی و همچنین تمدید امکانات و نظام نظارت بر نحوه بهره برداری از رسانه های تبلیغات محیطی در محدوده و حریم شهر آمل با رعایت این مصوبه اقدام نماید.

ماده دو (۲)

در این مصوبه عبارت های ذیل در معانی مشروح مربوط به کار می روند.

۱- تبلیغات محیطی : به شیوه ای از تبلیغات اطلاق می شود که با استفاده از ابزارهای تبلیغاتی محیطی منصوب و یا غیرمنصوب از قبیل اکران و پخش تصاویر – نوشتار – اشکال – نمادها و امثالهم در اماکن ، محل ها و فضاهای عمومی شهر و در معرض دید عموم قرار دادن آن ها ، اطلاع رسانی و انتقال پیام مشخص به مخاطبان صورت گیرد.

۲- تبلیغات فرهنگی : به آن دسته از تبلیغات محیطی که جنبه اطلاع رسانی عمومی ، ملی ، مذهبی ، اجتماعی ، سیاسی و ورزشی دارد و کالا و خدمات بازرگانی و تجاری را تبلیغ نمی کند اطلاق می شود.

۳- رسانه تبلیغات محیطی : به مجموعه ابزارهای تبلیغاتی اعم از تابلوهای شهری ( بیل برد ) تابلوهای صنفی – تابلوهای عرشه و بدنه پل های هوایی – پرتابل ها – استندها – پانل ها – آویزه های تبلیغاتی – برزنت – نمایشگرهای شهری – تبلیغات منقوش بر بدنه خودروهای خصوصی و عمومی – تابلوهای نوری ( دیجیتال ) ماکت – بالن – پوستر – برچسب و امثالهم که به منظور اطلاع رسانی – تبلیغ و یا انتقال پیام مشخص در اماکن – محل ها و فضاهای عمومی شهری مورد استفاده و بهره برداری تبلیغاتی اشخاص حقیقی و حقوقی قرار می گیرد ، رسانه تبلیغات محیطی اطلاق می گردد.

۴- فضای تبلیغات محیطی شهری : عبارت است از هر نوع مکان و محیطی که به هر شکل ممکن شرایط لازم و مناسب را برای استقرار و بهره برداری از ابزارهای تبلیغات محیطی داشته باشد. به نحوی که امکان رساندن پیام به مخاطبان با استفاده از رسانه تبلیغات محیطی در آن مکان میسر باشد. این فضا شامل کلیه فضاهای عمومی شهر - مکان های تاریخی – کف و حاشیه مسیر پیاده روها و سواره رو – عرشه پل ( سواره رو و پیاده رو ) – بدنه مبلمان شهری – ایستگاههای اتوبوس شهری – مترو – تاکسی – کیوسک های خدماتی – بدنه بیرونی و درونی وسائط نقلیه عمومی و خصوصی – نما – جداره – بام – و محوطه بناهای ساخته شده و یا در حال ساخت اعم از خصوصی یا دولتی المان شهر – فضای سبز و امثالهم می باشد.

۵- ابزار تبلیغات محیطی : منظور از ابزار تبلیغات محیطی در این مصوبه عبارت از هر نوع وسیله – سازه و یا پیکره اعم از تابلوهای شهری (بیل برد) – صنفی – استند – پرتابل – پانل های شیشه ای – تابلوهای منصوب بر عرشه و پایه پل های هوایی ( سوار و پیاده ) نمایشگرهای شهری – ماکت – احجام – تابلوهای نوری (دیجیتالی) آویزهای تبلیغات برزنت – بالن – تبلیغات روی بدنه خودروها تابلوهای منصوب بر روی مبلمان شهری – پوستر و برچسب می باشد که طبق ضوابط فنی سازمان آرامستان شهرداری آمل طراحی و به منظور انتقال پیام شخصی در معرض دید عموم نصب و مورد بهره برداری تبلیغاتی قرار گیرد.

۷- بهره بردار : به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی اطلاق می شود که به منظور معرفی کالا و خدمات خود و یا .. با استفاده از ابزارهای تبلیغات محیطی ، مجوز لازم از شهرداری ( آرامستان ) و یا کارگزار مجاز دریافت می نمایند.

۸- آموزش : منظور از آموزش ارتقاء سطح آگاهی شهروندان به حقوق و تکالیف شهروندی – مشارکت در حسن انجام مأموریتهای مدیریت شهری – نشر معارف دینی و ملی با مضامین اخلاق و رفتار شهروندی – ارتقاء سلامت و محیط زیست می باشد.

ماده سوم (۳)

بنا بر ضرورت ایجاد هماهنگی و وحدت رویه و تمرکز سیاست گذاری – تصمیم سازی و تصمیم گیری در خصوص مدیریت و نظارت بر واگذاری امتیاز بهره برداری از فضای تبلیغات محیطی در شهر آمل با اهداف حفظ زیبایی و نشاط در سیمای شهر – ایجاد زمینه های ارتقاء فرهنگ شهری – توزیع عادلانه امتیازات عمومی و درآمدهای شهرداری از محل واگذاری حق بهره برداری از ابزارهای تبلیغات محیطی سازمان آرامستان به نیابت از شهرداری آمل به عنوان متولی اصلی و دستگاه اجرائی مسئول جهت اجرای مفاد این مصوبه تعیین می شود. تا به منظور نظارت بر امتیاز بهره برداری از فضای تبلیغات محیطی شهر آمل و حفظ حقوق شهروندی با رعایت کلیه قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور که در مورد واگذاری امتیاز بهره برداری از فضاهای تبلیغات محیطی شهر آمل اعم از فضای تبلیغات محیطی مرتبط با ابزارهای تبلیغاتی در مالکیت شهرداری آمل و یا خارج از آن در چارچوب ضوابط و مقررات موضوعه ، مفاد این مصوبه و آئین نامه مالی و مالیاتی سازمان آرامستان شهر آمل به اشخاص حقیقی و حقوقی واجد صلاحیت اعم از کارگزار و یا بهره بردار در قبال اخذ سهم درآمد سازمان اقدام نماید.

تبصره یکم (۱)

کلیه مناطق – واحدها – سازمان ها و شرکت های وابسته به شهرداری آمل و همچنین سایر دستگاههای اجرایی اعم از دولتی و عمومی موظفند از تاریخ ابلاغ این مصوبه کلیه فعالیت های تبلیغاتی و همچنین رسانه های محیطی و شهری در اختیار خود را وفق این مصوبه و با اخذ مجوز از سازمان آرامستان شهرداری آمل و در چارچوب آئین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی مربوطه هماهنگ نمایند.

تبصره دوم (۲)

هرگونه اقدام در واگذاری فضاهای تبلیغاتی که خارج از ابزارهای تبلیغاتی محیطی در مالکیت سازمان آرامستان می باشد بعد از تهیه و تدوین و ارائه آئین نامه نحوه جانمایی با رعایت آئین نامه اجرایی ساماندهی ابزار تبلیغات در آمل که به تأئید هیأت مدیره سازمان و شورای سازمان خواهد رسید صورت پذیرد.

تبصره سوم (۳)

کلیه مناطق – سازمان ها – واحدهای وابسته به شهرداری آمل و همچنین سایر دستگاههای اجرایی و عمومی در سطح شهر آمل موظفند از تاریخ ابلاغ این مصوبه جهت استفاده از فضاهای تبلیغاتی در سطح شهر و همچنین اجاره مکان جهت تبلیغات به صورت های مختلف از جمله نصب تابلو بیل برد – پایه استند – استفاده از پلاکارد و بنر – استفاده از اسپیس تبلیغاتی ضمن هماهنگی با سازمان آرامستان شهرداری آمل به عنوان متولی امر نسبت به اخذ مجوز قانونی اقدام نمایند.

ماده ۳

سازمان آرامستان شهرداری آمل موظف است ضمن ایجاد شرایط برای رقابت آزاد و سالم بین کانون و شرکت های تبلیغاتی مجاز و با صلاحیت در زمینه تبلیغات محیطی و توزیع عادلانه بهره برداری از تبلیغات بین آن ها و با رعایت قوانین و مقررات و آئین نامه های معاملات سازمان پس از تعیین قیمت تعرفه کارشناسی پایه مزایده سالیانه ابزارهای در مالکیت سازمان با اعلان در جراید کثیرالانتشار و برگزاری مزایده عمومی برای مدت معین اقدام نماید.

تبصره یک (۱) :

از آنجائی که تاکنون نظامنامه ای خاص از سوی ارگانها و نهادهای ذیربط در خصوص رتبه کارگزاران ( کانون های تبلیغاتی ) ارائه نگردیده لذا سازمان آرامستان با بررسی های به عمل آمده و به منظور شناسایی کانون های واجد شرایط موضوع را در هیأت مدیره و سپس شورای سازمان بررسی خواهد نمود.

تبصره دو (۲) :

واگذاری بهره برداری در قالب قرارداد و بر اساس آئین نامه مالی معاملاتی خواهد بود.

تبصره سه (۳) :

چنانچه ابزار تبلیغاتی توسط خود کارگزار ساخته و در مکان مورد نیاز سازمان و بارعایت ضوابط و مقررات جانمایی ، نصب گردد قیمت تمام شده ابزار تبلیغاتی و با رعایت صرفه و صلاح سازمان و منظور کردن نرخ استهلاک با توجه به آئین نامه مالی و معاملاتی در طول دوره و با قیمت کارشناسی محاسبه و در صورت استفاده از ابزار توسط همان پیمانکار مابه التفاوت تا پایان واگذاری ابزار تبلیغاتی به سازمان به صورت اجاره از کارگزار اخذ خواهد شد.

تبصره چهار (۴) :

دستورالعمل اجرایی این مصوبه بلافاصله پس از تأئید محتوی مصوبه توسط شورای اسلامی شهر آمل به وسیله هیأت مدیره سازمان تهیه و پس از تأیید شورای سازمان توسط شهردار آمل ابلاغ خواهد شد.

تبصره پنج (۵) :

واگذاری بهره برداری از ابزارهای تبلیغات محیطی به شهرداری های مناطق – سازمان ها – شرکت ها – مؤسسات تابعه وابسته به شهرداری پس از اخذ مجوز از سازمان آرامستان جزء در موارد تبلیغات فرهنگی ممنوع می باشد.

بخش دوم : تابلوهای تبلیغات صنفی (معرف کاربری)

ماده یک :

۱-۱- ابزارهای تبلیغاتی صنفی : به کلیه وسایلی که به منظور معرفی صنف و یا تبلیغ کالا یا خدمات از طریق متن نوشتاری – آرم و یا نماد – تابلو نمایشگر نوری – دیجیتالی – تصویری – شیشه نویسی – سایبان – برچسب و بنر در معرض دید عموم قرار می گیرد.

۱-۲ تابلو : به سازه ای و یا پیکره ای اطلاق می شود که مطابق ضوابط فنی شهرداری ( سازمان آرامستان ) آمل – طراحی – اجرا – و بر سر درب مغازه ها و یا رونمای عمومی ساختمان ها و اماکن عمومی و یا محوطه آن ها برای معرفی عملکرد مکان ، محصول و یا خدمات به صورت مجزا یا توأما نصب می گردد.

۱-۳ تابلو معرف عملکرد صنفی – اختصاصی : تابلویی است که دارای هرگونه نوشته شامل حروف - اعداد - اشکال – تصاویر – تزئینات – نمادها یا نظائر آنها باشد و به منظور پیام رسانی درباره معرفی عملکرد در همان ملک یا ساختمان مطابق ضوابط شهرداری (سازمان آرامستان) نصب می گردد.

۱-۴ تابلو معرف عملکرد صنفی – تبلیغاتی : تابلویی است که دارای هرگونه نوشته شامل حروف – اعداد - اشکال – تصاویر – تزئینات – نهادها - یا نظائر آنها باشد و به منظور پیام رسانی درباره معرفی عملکرد در همان ملک یا ساختمان مطابق ضوابط شهرداری (سازمان آرامستان) نصب و در معرض دید عموم قرار گیرد و توأما نیز از طریق متن نوشتاری، نماد و یا آرم اقدام به تبلیغ کالا و یا خدمات ( برند ) نماید.

۱-۵ کاربری تابلو : به کلیه فعالیت های غیر مسکونی اعم از مذهبی – سیاسی – اقتصادی – تجاری – اجتماعی – فرهنگی – آموزشی – درمانی – ورزشی – هنری و خدمات اطلاق می گردد.

۱-۶ شیشه نویسی : به هر آگهی منصوب – منقوش و متصل به سطح شفاف ویترین و یا قرار گرفته در پشت شیشه که از بیرون قابل رؤیت باشد شیشه نویسی اطلاق می گردد.

۱-۷ سایبان : به سازه ای اطلاق می شود که به منظور پوشش مناسب در جداره ساختمان نصب و بخشی از فضای مجاور را می پوشاند.

۱-۸ تابلوهای نوری – (دیجیتالی) : به کلیه تابلوهایی اطلاق می گردد که از طریق پخش تصاویر و یا متن نوشتاری به صورت نوری ( دیجیتالی ) در معرض دید عموم نصب می شود.

ماده دو (۲) : به سازمان آرامستان اجازه داده می شود که از زمان اجرایی شدن این مصوبه نسبت به اخذ عوارض از هر نوع ابزار تبلیغاتی که به نحوی از انحاء به منظور معرفی صنفی اختصاصی – کالا یا خدمات یا هر نوع انتقال پیام شخص در محدوده و حریم شهر آمل توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با هر نوع فناوری اعم از فلز – پارچه – بنر – نئون – فلکسی – شیشه – دیجیتال – و امثال آن و با هر روش اعم از نصب و استقرار بر سر درب – نما – بام – پایه مستقل داخل محوطه اماکن و یا متحرک نصب و در معرض دید عموم قرار داده می شود بر اساس تعرفه مصوبه شورای اسلامی شهر آمل به حساب درآمد سازمان آرامستان واریز نماید.

تبصره یک (۱) : با توجه به محدودیت منظر دید تابلوهای صنفی تبلیغاتی منصوب در داخل مجتمع ها و مراکز تجاری نسبت به تابلوهای منصوب در معابر و منظر عمومی شهر اخذ عوارض از تابلو مذکور معادل ۷۰% مبالغ مذکور در تعرفه مصوب شورای اسلامی شهر آمل تعیین می شود.

تبصره دو (۲) : اخذ عوارض از تابلو تعمیرکاران مجاز و خدمات پس از فروش که صرفا به امور مذکور اشتغال داشته و محتوی تبلیغاتی نداشته باشد معادل ۷۰% مبالغ مذکور در تعرفه مصوب شورای اسلامی شهر آمل تعیین می گردد.

ماده سه (۳) : نصب تابلو بر اساس دستورالعمل اجرایی سازمان آرامستان و هرگونه تبلیغات موضوع این مصوبه باید با اخذ مجوز از سازمان آرامستان باشد و شماره مجوز بایستی روی تابلو قید شود. در غیر این صورت سازمان مجاز است از نصب تابلو و یا تبلیغ جلوگیری و در صورت هرگونه تخلف از ابتدا از طریق سازمان اخطار می گیرند و در صورت عدم توجه رأسا نسبت به جمع آوری تابلو و تبلیغات غیر مجاز اقدام نماید.

ماده چهار (۴) : نصب تابلو و هرگونه تبلیغات موضوع این مصوبه در داخل محوطه و یا حیاط و پارکینگ ( اماکنی مثل بانکها – مؤسسات دولتی و خصوصی و ... ) با شرایط نما رو به معبر عمومی بر روی ابزارهایی مثل پایه استند – بیل برد و یا اسپیس و ... بدون مجوز سازمان آرامستان ممنوع است و متقاضی ضمن اخذ مجوز از سازمان آرامستان بایستی عوارض مربوطه را طبق تعرفه مصوب شورای اسلامی شهر آمل به حساب سازمان پرداخت نماید.

ماده پنج (۵) : هرگونه تبلیغ بر روی ابزارها – مستلزم دریافت مجوز محتوایی از مراجع قانونی ذیربط می باشد.

ماده شش (۶) : در صورتی که امکان نصب تابلو در محل فعالیت وجود نداشته باشد ذینفع می تواند پس از دریافت مجوز از سازمان نسبت به شیشه نویسی با استفاده از برچسب و به میزان حداکثر ۲۵% مساحت شیشه یا ویترین صنعتی معبر عمومی اقدام نماید.

تبصره : در صورتیکه واحد دارای تابلو روی سر درب باشد مجاز به تبلیغ به هر شکل بر روی شیشه ویترین نمی باشد.

ماده هفت (۷) : تابلوهایی که مشمول پرداخت عوارض موضوع این مصوبه نمی باشند.

۱-۷ تابلوهای مربوط به پزشکان و حرف وابسته پزشکی – وکلای دادگستری – دفاتر رسمی – ازدواج و طلاق (براساس ضوابط) به مساحت حداکثر یک متر مربع و یک تابلو.

۲-۷ تابلوهای مربوط به مطبوعات و جراید – مؤسسات فرهنگی – هنری – ورزشی – اتحادیه های صنفی – مجامع امور صنفی – انجمن ها – مراکز مشارکت های مردمی خیریه ها – مساجد و تکایا – امام زاده ها – مدارس – آموزشگاهها – دانشگاهها – تابلوهای موقت ساختمانی در دست ساخت حداکثر دو متر مربع و یک عدد تابلو مشروط به آنکه کالا یا خدمات خاصی را تبلیغ ننمایند.

۳-۷ تابلوهای منصوب سر درب ساختمان نیروهای انتظامی – شهرداری – بانک های دولتی – نهادهای انقلابی – و همچنین مؤسسات سازمان ها و واحدهای دولتی حداکثر تا سقف ۵ متر مربع و یک عدد تابلو مشروط به اینکه کالا یا خدمات خاصی را تبلیغ ننمایند.

۴-۷- اماکن مسکونی مجاز به نصب حداکثر یک عدد تابلو به مساحت یک متر مربع می باشد مشروط به اینکه کالا یا خدمات خاصی را تبلیغ ننمایند.

۵-۷ تبلیغات منصوبه بر سر درب سینماها و محل نمایش تئاتر به منظور معرفی فیلم و تئاتر در حال اکران به تعداد هر سالن یک عدد تابلو و حداکثر هر تابلو با مساحت ۳ متر مربع.

۶-۷ تابلوها ( بیل بردها ) ، استندها ، پنل های شیشه ای ، پرتابل ها ، آویزهای تبلیغاتی ، بالن ها ، احجام ، نمایشگرهای شهری که در معابر عمومی نصب شوند ، تابلوهای منصوب بر عرشه پل های هوایی ( سواره و پیاده ) تابلوهای تبلیغاتی منصوب بر بام و یا در داخل محوطه ساختمان ( غیرمسکونی که توسط شرکت های تبلیغاتی نصب شوند ) تابلوهای منصوب بر پیکره ایستگاه های اتوبوس – تبلیغات منصوب بر بدنه ناوگان حمل و نقل عمومی درون شهری از شمول این مصوبه مستثنی و تابع تعرفه مصوب همان سال توسط سازمان آرامستان می باشد.

تبصره یک (۱) : در صورتیکه مساحت هر یک از تابلوها از میزان سقف تعیین شده تجاوز نماید مشمول پرداخت عوارض مازاد بر استاندارد ( دستورالعمل اجرایی ارائه شده از سوی سازمان آرامستان ) تابلو می گردد.

تبصره دو (۲) : نصب نمایشگر در مکان خصوصی و رو به معبر عمومی با هر میزان مساحت مشمول بر عوارض بوده و طبق نوع عوارض تبلیغاتی تابلو بیل برد اخذ خواهد شد.

ماده هشت (۸) :

سازمان آرامستان شهرداری آمل موظف است به منظور حفظ کیفیت سیما و منظر شهری نسبت به ابلاغ اخطاریه کتبی به ذینفع تابلوهای فاقد متن نوشتاری و آگهی ( قاب های خالی ) یا تابلوهایی که کاربری ملک تغییر یافته ولی تابلو عوض نشده و یا تابلوهای اضافه و ناقص و ... برای جمع آوری قاب ها اقدام و در صورت عدم توجه به ذینفع رأسا اقدامات لازم جهت جمع آوری آن محصول صورت خواهد پذیرفت.

ماده نه (۹) : کلیه ذینفعان تابلو و بهره برداری تبلیغات کالا و خدمات و تولید کنندگان داخلی و خارجی که تمایل دارند از فضاهای تبلیغاتی محیطی تابلوهای منصوب صنفی استفاده نمایند می بایست با تعیین مساحت و فضای تبلیغاتی مورد نیاز نسبت به اخذ مجوز از سازمان آرامستان بر اساس جدول تعرفه مصوب اقدام نمایند.

ماده ده (۱۰) : نصب هرگونه تابلو به استثنای تابلوهای ترافیکی و راهنمایی و رانندگی – نام معابر – اماکن مذهبی – پارک ها – معرف بیمارستان ها و مراکز درمانی و بهداشتی و داروخانه های شبانه روزی با رعایت ضوابط و مقررات و استانداردهای موجود در معابر شهری ممنوع است.

ماده یازده (۱۱) : کلیه واحدهای دارای ابزار و تبلیغات در سطح شهر موظفند تابلوهای خود را زیبا و سالم نگه داشته و در صورت ایجاد شکستگی فرسودگی و کثیفی نسبت به رفع عیب – تعویض و شستشوی آن اقدام نمایند. در صورت عدم رعایت موارد فوق سازمان بدوا اقدام به ابلاغ اخطار کتبی به ذینفع نموده و در صورت عدم اصلاح ، مجوز صادره لغو و پس از یک هفته سازمان رأسا بدون هیچ قید و شرطی مجاز به جمع آوری ابزار تبلیغات می باشد.

ماده دوازده (۱۲) : تعرفه ابزارهای صنفی محصولات و کالاهای داخلی تحت لیسانس خارجی ۱/۸ برابر و برای محصولات و کالاها و خدمات خارجی سه (۳) برابر تعرفه مصوب می باشد.

ماده سیزده (۱۳) : پرداخت عوارض موضوع این مصوبات موجب ایجاد هیچگونه حقی در خصوص تغییر عملکرد (کاربری) برای ذینفع نخواهد بود.

ماده چهارده (۱۴) : به منظور اعمال نظارت بر حسن اجرای مفاد این مصوبه و رعایت کلیه قوانین و مقررات موضوعه به ویژه قوانین و مقررات تبلیغاتی کشور و انجام هماهنگی های لازم با سایر دستگاه های اجرایی ذیربط آمل و همکاری شهرداری و اصناف شهرداری آمل کمیته مشترکی با عضویت افراد ذیل تشکیل می دهد.

نماینده شورای اسلامی شهر آمل

معاون خدمات شهری شهرداری آمل

نماینده اتاق اصناف شهر آمل

رئیس اتحادیه صنف مربوطه حسب موضوع

مدیر عامل سازمان آرامستان

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر آمل

  • خلاصه مدافعات طرف شکایت :

نظر به این که نسخه دوم دادخواست کلاسه پرونده ۹۵/۱۱۱۲ طی نامه مورخ ۱۰/۱۳۹۵ ، در تاریخ ۱۱/۱۱/۹۵ به طرف شکایت ابلاغ گردیده و ظرف موعد قانونی یک ماه ، پاسخی واصل نشده است ، لذا وفق ماده ۸۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، پرونده مهیای رسیدگی و اتخاذ تصمیم در هیأت عمومی دیوان می باشد.

  • چنانچه ادعای مغایرت مقرره مورد اعتراض با موازین شرعی مطرح شده است نظریه شورای نگهبان نوشته شود :

در صورتی که قانونا مجوزی برای شورای شهر در جعل این گونه عوارض باشد ، مصوبه مورد شکایت خلاف شرع نمی باشد و تشخیص وجود حق قانونی شورای شهر آمل بر عهده دیوان عدالت اداری می باشد .

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل ، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق آراء اعضاء حاضر به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید.

  • رأی هیات تخصصی شوراهای اسلامی :

طبق بند ۱۶ ماده ۸۰ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاست عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می شود از جمله وظایف و مسئولیت های شورای اسلامی شهرهاست و در تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ ، وضع عوارض محلی جدید رعایت مقررات مربوطه تجویز شده است و همچنین طبق بند ۹ ماده ۸۰ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحیه های بعدی تصویب آیین نامه های پیشنهادی شهرداری پس از رسیدگی به آنها با رعایت دستورالعمل های وزارت کشور و همچنین تصویب مقررات لازم به پیشنهاد شهرداری جهت نوشتن هر نوع مطلب و یا الصاق هر نوع نوشته و آگهی و تابلو بر روی دیوارهای شهر با رعایت مقررات موضوعه و انتشار آن برای اطلاع عموم بر اساس بند ۲۵ ماده مذکور از جمله وظایف و مسئولیتهای شورای اسلامی شهرهاست و طبق بند (ب) رأی شماره ۵۵۱-۲۰/۸/۱۳۹۲ هیأت عمومی دیوان عدالت اداری وضع عوارض برای تابلوهای تبلیغاتی مغایر قانون و خارج از حدود اختیار تشخیص نگردیده است. بنابراین بند ۱ شماره جلسه ۱۵۵۹/۱۶ – ۱۶/۳/۹۴ مربوط به مصوبه شماره ۳۳/۱۲۱۹۶ مورخ ۵/۳/۹۴ تحت عنوان ضوابط اجرایی نصب تابلوهای تبلیغاتی محیطی و صنفی ( معرف کاربری ) مصوب شورای اسلامی شهر آمل به استثناء تبصره ۱ و ۲ ماده ۷ ، مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات قانونی نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان عدالت اداری و یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است. /ت

جواد جباری

رئیس هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 11856