رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۲ بخشنامه ( ابلاغیه ) شماره ۱۴۷۵۴- ۲۸/۱۱/۸۱

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۲ بخشنامه ( ابلاغیه ) شماره ۱۴۷۵۴- ۲۸/۱۱/۸۱

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۲ بخشنامه ( ابلاغیه ) شماره ۱۴۷۵۴- ۲۸/۱۱/۸۱
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بند ۲ بخشنامه ( ابلاغیه ) شماره ۱۴۷۵۴- ۲۸/۱۱/۸۱
کلاسه پروندهه ع/ ۹۴/۵۳۳
تاریخ رأیيکشنبه ۶ تير ۱۳۹۵
شماره دادنامه۶۱

دادنامه: ۶۱

مرجع رسیدگی : هیات تخصصی اداری و استخدامی

شاکی: آقای مسلم دوستی کرقند

طرف شکایت : وزارت جهاد کشاورزی

گردشکار:

بر اساس بند ۲ بخشنامه مورد شکایت اعلام گردیده : اعطای مرخصی موضوع ماده ۲ قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و جنگی مصوب ۷/۱۲/۱۳۶۷ به کارکنان قراردادی وزارتین جهاد وکشاورزی قابل اعطا نبوده و به تبع آن پرداخت حقوق و فوق العاده های مربوطه نیز منتفی خواهد بود.

شاکی اعلام نموده نامبرده و جمعی دیگر از نیروهای جهاد کشاورزی شهرستان قاین از نیروهای جهاد سازندگی سابق بوده و در شرف بازنشستگی هستیم به موجب ابلاغیه معترض عنه اعلام نموده اند مرخصی مضاعف خدمت در مناطق محروم صرفا مختص نیروهای رسمی سابق جهاد سازندگی بوده و به نامبرده و سایر کارکنان قراردادی تعلق نمی گیرد و تقاضای ابطال آنرا دارد و براساس لایحه تکمیلی اعلام نموده : با قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم مغایرت داشته و خارج از حدود اختیارات قانونی محدوده قانونی ، را تغییر داده اند . لذا تقاضای ابطال بخشنامه را دارند.

  • خلاصه مدافعات مشتکی عنه :

اداره کل امور اداری معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با ارسال لایحه دفاعیه شماره۳۲۲۴۲ – ۲/۹/۹۴ اعلام نموده اند :

تا زمان صدور رأی وحدت رویه شماره ۷۸ – ۷۵ مورخ ۲۵/۲/۸۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری اجرایی بودن ابلاغیه مورد شکایت قابل تصور بود ، لیکن بعد از صدور رأی مذکور اجرای قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم برای کارکنان دستگاه های اجرایی اعم از رسمی و قراردادی که از مقررات قانونی خاص خود تبعیت می کنند فاقد محمل قانونی تشخیص داده شد و ابلاغیه مذکور قابلیت اجرایی خود را از دست داده است .

مضاف برآن از تاریخ تصویب قانون مقررات مالی ، اداری و استخدامی وزارت جهاد کشاورزی مصوب ۲۵/۱۲/۸۲ به موجب ماده ۱۴ اعمال قانون جذب نیروی انسانی برای کارکنان قابل اجراست . نتیجتا موضوع بخشنامه مورد شکایت منتفی شده است .

  • نظریه تهیه کننده گزارش :

همانطوری که در لایحه دفاعیه مورد اذعان قرار گرفته است و در رأی وحدت رویه شماره ۷۵-۷۸ مورخ ۲۵/۲/۸۴ هیات عمومی دیوان تصریح گردیده است ؛ مزایای مذکور در قانون جذب نیروی انسانی مختص مشمولین قانون استخدام کشوری بوده و شامل دستگاههای اجرایی که از قوانین خاص خود تبعیت می کردند از جمله جهاد سازندگی نمی گردید .

از طرفی از تاریخ تصویب قانون مقررات مالی ، اداری و استخدامی وزارت جهاد کشاورزی مصوب ۲۵/۱۲/۸۲ مشمول این قانون شده اند بخشنامه مورد شکایت موضوعا منتفی گردیده است .

از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مدیریت خدمات کشوری کلیه قوانین مغایر از جمله قانون جذب نیروی انسانی نیز فسخ و موضوع شکایت منتفی گردیده است و شاکی از تاریخ تصویب ، تقاضای ابطال نکرده است ، شکایت مشمول ماده ۸۵ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری بوده و می بایست از سوی ریاست محترم دیوان عدالت اداری قرار رد صادر گردد.

تهیه کننده گزارش:

سیدکاظم موسوی

موضوع در جلسه مورخ ۱۶/۳/۹۵ هیأت تخصصی اداری و استخدامی دیوان عدالت اداری مطرح ، نظریه هیأت به شرح آتی اعلام می گردد .

اعضاء هیأت به اتفاق آراء عقیده دارند

مصوبه در زمان حاکمیت خود معتبر و دارای اثر بوده لذا قابل طرح در هیات عمومی است و بیش از سه چهارم اعضای حاضر آن را غیر قابل ابطال اعلام نمودند و هیات تخصصی ختم رسیدگی را اعلام و به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید:

  • رأی هیات

بند ۲ بخشنامه مورد شکایت صادره از وزارت جهاد کشاورزی ( معاونت اداری ) به شماره ۱۴۷۵۴ – ۲۸/۱۱/۸۱ متضمن عدم تعلق مرخصی تشویقی مضاعف موضوع ماده ۲ قانون جذب نیروی انسانی به نقاط محروم و دور افتاده و جنگی مصوب ۱۳۶۷ به کارکنان غیر رسمی و قراردادی وزارتین جهاد سازندگی و کشاورزی سابق مغایرتی با مواد استنادی شاکی از جمله ماده ۲ قانون یاد شده ندارد . چون کارکنان دستگاههای اجرائی که از مقررات قانونی خاص تبعیت می کنند اساسا از شمول قانون استخدام کشوری و بالتبع از شمول قانون جذب نیروی انسانی خارج بوده و به طریق اولی به کارکنان قراردادی تعلق نمی گیرد ، لذا به استناد بند ب ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ رأی به رد شکایت صادر می گردد . رأی صادره از تاریخ صدور ظرف بیست روز از سوی رئیس دیوان عدالت اداری یا ده نفر ازقضات دیوان قابل اعتراض است ./ز

سید کاظم موسوی

رئیس هیأت تخصصی اداری و استخدامی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10688