رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱
کلاسه پروندهه ع/۹۵/۱۰۵۰
تاریخ رأیشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۶
شماره دادنامه۱۵۰

هیأت تخصصی پژوهشی ، فرهنگی

شماره پرونده : ه ع/۹۵/۱۰۵۰ دادنامه : ۱۵۰ تاریخ : ۱۹/۷/۹۶

شاکی : آقای محمد خوجه دیزجی

طرف شکایت : سازمان مرکزی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور ، آموزشکده فنی وحرفه ای شماره یک تبریز

موضوع خواسته: ابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱

متن مقرره مورد شکایت

بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴ /۲۰۰ /۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱ :

با اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری از تاریخ ۱/۱/۸۸ موارد مندرج در ردیف ۱۱ احکام ( پست ) شامل دبیر شاغل در پست ..... ، هنرآموز شاغل در پست ... مغایر قوانین و مقررات بوده و می بایست در صفحه مربوط به اطلاعات شغلی و احکام کارکنان گزینه های رشته شغلی آموزشی و عنوان پست آموزشی اصلاح شود .

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

شاکی اظهار داشته به موجب ماده ۲۳ قانون برنامه پنجم توسعه از سال تحصیلی ۱۳۸۹ – ۱۳۸۸ به لحاظ اشتغال در آموزشکده ، به وزارت علوم تحقیقات و فناوری انتقال یافتم و عنوان پست بنده از دبیر شاغل در کارشناس مسئول طرح و برنامه به کارشناس مسئول طرح و برنامه و نیز رسته بنده از آموزشی و فرهنگی به اداری و مالی تغییر یافت . لذا مطابق تبصره ماده ۲۳ قانون برنامه پنجم توسعه ، بنده در زمان انتزاع آموزشکده ها از وزارت آموزش و پرورش عنوان پستی دبیر شاغل را داشتم . فلذا تقاضای ابطال بخشنامه ذکر شده و اصلاح حکم کارگزینی خود را دارم .

خلاصه مدافعات طرف شکایت

۱- برابر تبصره ماده ۱۲ آئین نامه اجرایی سازمان اداری و تشکیلات دانشگاه فنی و حرفه ای مصوب هیات امناء سال ۹۱، منظور از کادر علمی با نام در مجموعه دانشگاه فنی و حرفه ای پست های سازمانی با عنوان مدرس ، هنرآموز و دبیر می باشد که شاغلین آنها به صورت با نام در گروه های آموزشی و پژوهشی ساماندهی می شود و پست مذکور با خروج شاغل مورد نظر به پست سازمانی عضو هیات علمی تغییر می یابد . به همین منظور و برابر مقررات امکان واگذاری یا تخصیص پست سازمانی آموزشی غیر هیات علمی با نام موضوعیت ندارد .

۲- به استناد بند ب ماده ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه کشور دانشگاه ها ، مراکز و موسسات آموزش عالی و پژوهشی که دارای مجوز از شورای گسترش آموزش عالی و وزارتخانه های علوم ، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان می باشند بدون الزام به رعایت قوانین و مقررات عمومی حاکم بر دستگاه های دولتی به ویژه قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون برگزاری مناقصات و ... عمل می کنند .

۳-وزارت علوم و به تبع آن این دانشگاه صرفا نیروها در دو قالب طبقه بندی می شوند :

الف : اعضای هیات علمی ، ب : اعضای غیر هیات علمی ، در صورتی که خواهان تقاضای تدریس در دانشگاه را داشته باشد می بایست مطابق با ماده ۳ آئین نامه استخدامی اعضای هیات علمی رفتار نماید . در خاتمه با توجه به مطالب مطروحه تقاضای رد دعوی خواهان مورد استدعا است .

  • رای هیات تخصصی پژوهشی و فرهنگی :

درخصوص شکایت مطروحه بخواسته ابطال بند ۳ بخشنامه شماره ۵۹۶۴/۲۰۰/۲۵ مورخ ۱۱/۹/۹۱ سرپرست دانشگاه فنی و حرفه ای که طی آن مقرر شده احکام کارگزینی شامل پست دبیر شاغل ... یا هنرآموز شاغل و... به علت مغایرت با قانون مدیریت خدمات کشوری و عنوان پست آموزشی اصلاح شود . از این جهت که رسته شغلی را از آموزشی تغییر میدهد با توجه به اوراق و محتویات پرونده و دفاعیه طرف شکایت ، نظر به اینکه دانشکده ها و آموزشکده های فنی و حرفه ای وزارت آموزش و پرورش در اجرای ماده ۲۳ قانون برنامه پنجم توسعه به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ملحق گردیده و با این اوصاف کارکنان انتقال یافته ، با مقررات وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری از حیث مقررات استخدامی تطبیق پیدا می کنند و در تشکیلات جدید پست دبیر شاغل در پست های دیگر نیز مشمول انطباق می باشد و مفاد بند ۳ مورد شکایت هم تصریح به تغییر رسته شغلی ندارد بنابراین از نظر این هیات بند ۳ بخشنامه مورد شکایت در راستای استقرار تشکیلات اداری و استخدامی و در چارچوب اختیارات صادر شده است و قابل ابطال تشخیص نمی گردد در نتیجه رای به رد شکایت مطروحه صادر و اعلام می گردد .این رای ظرف مهلت ۲۰ روز پس از صدور از سوی رئیس کل محترم دیوان عدالت اداری و یا ده نفر از قضات قابل اعتراض می باشد .

ذبیح الله واحدی

رئیس هیات تخصصی پژوهشی و فرهنگی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 11026