رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال تبصره یک ماده ۴۷ تعرفه عوارض محلی مصوب ۱/۱۱/۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر سرعین

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال تبصره یک ماده ۴۷ تعرفه عوارض محلی مصوب ۱/۱۱/۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر سرعین

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال تبصره یک ماده ۴۷ تعرفه عوارض محلی مصوب ۱/۱۱/۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر سرعین
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال تبصره یک ماده ۴۷ تعرفه عوارض محلی مصوب ۱/۱۱/۱۳۸۶ شورای اسلامی شهر سرعین
کلاسه پروندهه ع/۹۱/۱۰۱۰
تاریخ رأیچهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
شماره دادنامه۶۳

بسمه تعالی

  • دادنامه : ۶۳ تاریخ صدور : ۲۲/۵/۹۳

مرجع رسیدگی : هیأت تخصصی عمران ، شهرسازی و اسناد

شاکی : آقای علی سودمند سرعین

طرف شکایت : شورای اسلامی شهر سرعین

گردشکار

شاکی به موجب دادخواست تقدیمی توضیح داده است :

احتراما با توجه به اینکه دایر کردن بازارچه فصلی در شهر سرعین مرسوم می باشد . بنابراین ، اینجانب نیز در سرعین بازارچه فصلی دایر می نمایم ، البته با توجه به شرایط جوی و آب و هوایی منطقه ، این بازارچه ها فقط در فصل تابستان دایر و فعال هستند و در سایر ماه های سال تعطیل و غیر فعال می باشند . ولی متأسفانه شهرداری محترم سرعین با استناد به مصوبه شورای اسلامی شهر سرعین اقدام به اخذ مبالغی تحت عنوان حق احداث بازارچه می نماید بطوریکه به موجب چک شماره ۱۲۷۵۲ – ۱۵/۸/۸۷ بانک تجارت سرعین که کپی آن پیوست می باشد . مبلغ ۸۵۹/۵۱۰/۱۰۹ ریال در سال ۱۳۸۷ بابت حق احداث بازارچه از اینجانب دریافت نموده است . شهرداری محترم سرعین بعد از اقدام به طرح دعوی علیه اینجانب دایر به مطالبه وجه چک مذکور و صدور اجرائیه و قبل از طی مراحل قانونی از طریق اداره نظارت بر اماکن نسبت به پلمپ بازارچه اقدام نمود و بنده هم به ناچار مبلغ مذکور را پرداخت کردم و شهرداری به موجب نامه شماره ۶۸۶۵/۸۷ مورخ ۱۴/۵/۸۷ به اداره نظارت بر اماکن عمومی استان اردبیل اعلام نموده است که : با توجه باینکه بنده بدهی شهرداری را پرداخت کرده ام لذا نسبت به فک پلمپ اقدام نمایند . با توجه به اینکه سازمان بازرگانی استان اردبیل طی نامه شماره ۴۹۲۶/۱۱۳ – ۱۸/۳/۸۹ به دادگاه عمومی سرعین اعلام نموده است که شهرداری سرعین صلاحیت صدور مجوز برای برگزاری و برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم کالا و خدمات ( بازارچه فصلی ) ندارد . ملاحظه می فرمایند که مصوبه شورای اسلامی شهر سرعین در سال ۱۳۸۷ غیر قانونی بوده و شهرداری سرعین نیز باستناد همان مصوبه غیر قانونی به دریافت وجوه غیر قانونی مبادرت نموده و مواد ۱ و ۵ قانون تجمیع عوارض مصوب ۸۱ و رأی وحدت رویه شماره ۳۶۱ – ۹/۹/۱۳۸۲ هیأت عمومی و ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال مصوبه غیر قانونی شورای اسلامی شهر سرعین در سال ۱۳۸۷ را دارم .

شورای اسلامی شهر سرعین در لایحه جوابیه شماره ۲۱۶/۹۲ مورخ ۱/۴/ ۱۳۹ اعلام کرده است :

احتراما ، عطف به نامه شماره ۹۱/۱۰۱۰ مورخ ۲/۲/۹۲ در خصوص شکایت آقای علی سودمند بطرفیت شورای اسلامی شهر سرعین به استحضار عالی می رساند شهرداری سرعین وفق قوانین و مقررات در خصوص احداث بازارچه عوارضی به شورای اسلامی پیشنهاد و شورای محترم شهر نیز بر اساس وظایف قانونی موضوع را بررسی بعد از تصویب در شورای اسلامی و تأیید توسط فرمانداری عوارض قانونی محسوب و شهرداری نیز بر اساس لایحه عوارض مصوب اقدام به اخذ عوارض می نماید ، لذا با عنایت به مراتب فوق تقاضای صدور حکم به رد دعوی از محضر ریاست محترم مورد استدعاست .

هیأت تخصصی عمران ، شهرسازی و اسناد دیوان عدالت اداری در تاریخ فوق با حضور اعضاء تشکیل ، پس از قرائت گزارش عضو ممیز ، بحث و بررسی و انجام مشاوره به اتفاق آراء اعضاء حاضر به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی

می نماید .

رأی هیأت تخصصی عمران ، شهرسازی و اسناد دیوان عدالت اداری

نظر به بند ۱۶ ماده ۷۱ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب ۱۳۷۵ و ماده ۷۷ در همان قانون تبصره یک ماده ۵ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه ... مصوب ۱۳۸۱ تصویب تبصره یک ماده ۴۷ تعرفه عوارض محلی مبنی بر اخذ عوارض برای ایجاد بازارچه فصلی و سالن های نمایش و سیرک ها توسط شورای اسلامی شهر سرعین مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات شوراها نبوده و به استناد قوانین مذکور و مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات آیین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود این رأی ظرف ۲۰ روز از تاریخ صدور از سوی رئیس یا ده نفر از قضات دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است .

جواد جباری

رئیس هیأت تخصصی عمران ، شهرسازی و اسناد

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 10077