رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال شیوه نامه رفع هم پوشانی بیمه ای سازمان های بیمه گر پایه

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال شیوه نامه رفع هم پوشانی بیمه ای سازمان های بیمه گر پایه

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال شیوه نامه رفع هم پوشانی بیمه ای سازمان های بیمه گر پایه
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال شیوه نامه رفع هم پوشانی بیمه ای سازمان های بیمه گر پایه
کلاسه پروندهه ع/۹۸/۴۸۲   
تاریخ رأیيکشنبه ۱ دی ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۶۳۰              

هیأت تخصصی کار ، بیمه و تامین اجتماعی

شماره پرونده : ه ع/۹۸/۴۸۲ شماره دادنامه : ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۶۳۰ تاریخ : ۳۰/۹/۹۸

شاکی : آقای محمود احمدی

طرف شکایت : سازمان بیمه سلامت ایران – سازمان تأمین اجتماعی

موضوع شکایت و خواسته :ابطال شیوه نامه رفع هم پوشانی بیمه ای سازمان های بیمه گر پایه

شاکی دادخواستی به طرفیت خواندگان مزبور به خواسته ابطال خواسته فوق الذکر به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

بسمه تعالی

در اجرای بندهای"چ" و "ح" ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تشکیل پایگاه برخط بیمه شدگان درمان کشور و یکسان نمودن دریافت خدمات بیمه شدگان از مراکز بهداشتی ، تشخیصی ، درمانی و دارویی و ایجاد وحدت رویه بین بیمه هایدرمانیصندوق ها و سازمانهای بیمه ای و همچنین بند "د" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور که سازمان بیمه سلامت ایران را مکلف به حذف پوشش بیمه ای با سایر سازمانهای بیمه گر پایه نموده است، سازمانهای بیمه گر پایه به منظور تحقق مراتب فوق شیوه نامه رفع همپوشانیهای بیمه ای را به شرح بندهایآتی ، توافق نمودند که برای سازمانهای بیمه گر لازم الاجرا است.

۱ ماده یک: در این شیوه نامه واژگان ذیل در معانی مشروح به کار می روند :

۱ . ۱ بیمه شده اصلی سازمان بیمه سلامت :

فردی است که رأسا مشمول مقررات بیمه خدمات درمانی موضوع قانون بیمه همگانی خدمات درمانی باشد.

۱ . ۱ بیمه شده تبعی سازمان بیمه سلامت:

فرد با افرادی هستند که به تبع سرپرستیا کفالت بیمه شده اصلی ، از مزایای بیمه درمان برخوردار می شوند.

۱ . ۲ . ۱ بیمه شده تبعی ۱ و ۲

همسر و فرزندان که تابع قوانین و مقررات مربوط خواهد بود.

۱ . ۲ . ۲ بیمه شده تبعی ۳

پدر، مادر، خواهر، برادر ، عروس و داماد و سایر موارد حسب ضوابط صندوق ها.

۱ . ۳ بیمه شده اصلی سازمان تأمین اجتماعی:

فردی است که راسا مشمول مقررات تأمین اجتماعی بوده و با پرداخت مبالغی به عنوان حق بیمه، حق استفاده از مزایای مقرر در قانون تأمین اجتماعی را دارد.

۱ . ۴ بیمه شده تبعی سازمان تأمین اجتماعی:

فرد یا افرادی هستند که به تبع بیمه شده اصلی از مزایای مقرر در تامین اجتماعی استفاده می نمایند.

۱ . ۵ بازماندگان بیمه شدگان زیر ۱۰ سال پرداخت حق بیمه (سازمان تأمین اجتماعی):

آ) بازماندگان بیمه شده متوفی که مشمول ماده ۸۰ قانون تأمین اجتماعی می باشند و سازمان تامین اجتماعی در ارائه خدمات بیمه پایه درمان به ایشان الزام دارم.

ب) بازماندگان بیمه شده متوفی که مشمول تبصره ۱ ماده واحده قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که ده سالو کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند (مصوب ۱۷ مهر ۱۳۹۲) که مشمول خدمات بیمه پایه در مان تأمین اجتماعی نمی باشند.

۱ . ۶ مشمولین ملزم به استفاده از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی:

مشمولین ماده واحده قانون تعیین تکلیفتأمین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند (مصوب ۱۷ مهر ۱۳۹۲) و دارای سابقه کمتر از ده سال پرداخت حق بیمه بوده اند و با پرداخت مابه التفاوت و سایر شرایط قانونی بازنشسته گردیده اند و الزاما از خدمات درمان سازمان تأمین اجتماعی برخوردارند.

۱ . ۷ بیمه شده کمیته امداد امام خمینی (ره):

فردی که مشمول مقررات بیمه خدمات درمانی اقشار نیازمند کمیته امداد امام خمینی (ره) است.

۱ . ۸ بیمه شده اصلی سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح:

فردی است که بر اساس قوانین و مقررات بیمه ای سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح الزاما تحت پوشش بیمه (ای) آن سازمان قرار دارد.

۱ .۹ بیمه شده تبعی سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح:

بیمه شده تبعی اصلییا درجه یک سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح همسر و فرزندان وی طبق قوانین .

۱۰.۱ بیمه شده تبعی ۳ سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح:

پدر، مادر، خواهر، برادر، عروس ، داماد و سایر موارد طبق قوانین

۱۱.۱ بیمه نامه:

مدرکی که ملاک استفاده بیمه شده از خدمات درمانب قرار می گیرد ، از قبیل دفترچه بیمه پایه درمانی/ کارت هوشمند

۱ . ۱۲ بیمه شده صندوق سایر اقشار سازمان بیمه سلامت :

دانشجویان، طلاب. ایثارگران و خانواده. مددجویان بهزیستی و سایرافراد طبق قوانین.

۲ ماده دو

صندوق ها و سازمان های بیمه پایه تا زمان ایجاد پایگاه اطلاعات بر خط واحد و یکسان در سازمان بیمه سلامت مطابق بند"چ" ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و بند "د" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۳۹۷-کل – کشور، مکلف اند با ارائه سرویس های برخط نسبت به کنترل و رفع همپوشانی اقدام نمایند.

تبصره: سازمانهای بیمه گر پایهمکلف اند برای انجام عملیات بیمه گری (صدور، تمدید ، تعویض و المثنی) قبل از صدور بیمه نامه از پایگاه اطلاعات برخط و تا زمان ایجاد پایگاه مذکور از سرویس های برخط یکدیگر استعلام نمایند و در نیروهای مسلح پس از اخذ مجوزهای امنیتی و با ساز و کارهای اختصاصی خواهد بود.

۳ ماده سه

بیمه نامه های پایه درمانی افراد دارنده بیش از یک پوشش بیمه ای ، به شرح زیر تعیین تکلیف می شود:

۳ . ۱ همپوشانی بین سازمان بیمه سلامت و سازمان تأمین اجتماعی:

۳ . ۱ . ۱ پوشش همزمان بیمه روستانیان با سازمان تأمین اجتماعی

رفع همپوشانی بین بیمه شدگان صندوق روستائیانبا بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی از طریق حذف دفترچه بیمه روستائیان انجام می شود.

۲.۱.۳ پوشش همزمان بیمه سلامت همگانی و بیمه ایرانیان با سازمان تامین اجتماعی

رفع هم پوشانی بین بیمه شدگان بیمه سلامت همگانی بیمه ایرانیان با بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی از طریق حذف دفترچه بیمه سلامت همگانی و بیمهایرانیان انجام می شود.

۳ . ۱ . ۳ پوشش همزمان بیمه سایر اقشار با بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی

رفع همپوشانی بیمه شدگان صندوق سایر اقشار با بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی جهت تعیین تکلیف به مؤسسه بیمه گزار اعلام و در صورت عدم حذف از سوی بیمه گذار، ظرف مدت یکماه، بیمه نامه صندوق سایر اقشار از سوی سازمان بیمه سلامت حذف می شود.

۳ . ۱ .۴پوشش همزمان بیمه شدگان صندوق کارکنان دولت با بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی

آ) رفع همپوشانی بیمه ای زن یا مردی که در دو سازمان بیمه سلامت و تامین اجتماعی، به عنوان بیمه شده حق بیمهپرداخت می نمایند. با حذف بیمه نامه سازمان تأمین اجتماعی صورت می پذیرد.

ب) رفع همپوشانی بیمه ای زن یا مردی که هر دو نفر به عنوان بیمه شده اصلی حق بیمه پرداخت می نمایند و علاوه بربیمه نامه درمان اجباری خویش، به عنوان فرد تبعی (تبعی۱ ، ۲ و ۳) از مزایای بیمه درمان سازمان دیگر استفاده می نمایند، با توجه به پرداخت حق بیمه، به عنوان بیمه شده اصلی، با حذف دفترچه بیمه به عنوان بیمه شده تبعی (تبعی ۱ ، ۲ و ۳) صورت می پذیرد.

مثال ۱: مرد بعنوان بیمهشده اصلی تامین اجتماعی دفترچه دارد و همسر ، کارمند دولت و بعلاوه از طریق شوهرخویش ، دارای دفترچه تبعی تأمین اجتماعی نیز است. در اینجا دفترچه تامین اجتماعی زن حذف می شود.

مثال ۲: مرد بعنوان بیمه شده اصلی ، دفترچه بیمه سلامت دارد و همسر، بیمه شده تأمین اجتماعی و علاوه از طریقشوهر خویش دارای دفترچه تبعی بیمه سلامت نیز است. در این جا دفترچه بیمه سلامت زن حذف می شود.

ج) رفع هم پوشانی بیمهی افرادی که (زن ، مرد ) هر یک به عنوان تبعی ۱ از سازمان بیمه سلامت با سازمان تامین اجتماعی

از دفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند. با حذف دفترچه بیمه سازمان بیمه سلامت صورت می پذیرد.

د) رفع همپوشانی بیمه ای افرادی که (زن، مرد) یکی از آنان به عنوان بیمه شده تبعی ۱ از سازمان بیمه سلامت و دیگری به عنوان بیمه شده تبعی ۲ از سازمان تامین اجتماعییا بالعکس، از دفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند ، با حذف دفترچه به عنوان بیمه شده تبعی ۲ صورت می پذیرد.

ه) رفع هم پوشانی بیمه ای زن یا مرد که یکی از آنها به عنوان تبعی ۱ از سازمان بیمه سلامت و دیگری بعنوان بیمه شده تبعی ۳ از سازمان تأمین اجتماعییا بلعکس از دفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند. با حذف دفترچه به عنوان بیمه شده تبعی ۳ صورت می پذیرد.

و) رفع همپوشانی بیمه ای بیمه شدگانی که هر دو به عنوان تبعی ۲ از سازمان بیمه سلامت یا سازمان تأمین اجتماعی، ازدفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند ، با حذف دفترچه بیمه غیر مرتبط با کفالت قانونی صورت می پذیرد.

ز) رفع همپوشانی بیمه ای بیمه شدگانی که یکی به عنوان تبعی ۲ از سازمان بیمه سلامت و دیگری بعنوان بیمه شده تبعی ۳ از سازمان تأمین اجتماعییا بالعکس ، از دفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند، با حذف دفترچه به عنوان بیمه شدهتبعی ۳ صورت می پذیرد.

ح) رفع همپوشانی بیمه ای بیمه شدگانی که هر دو به عنوان تبعی ۳ از سازمان بیمه سلامت یا سازمان تامین اجتماعی، از دفترچه بیمه درمانی استفاده می نمایند، حذف دفترچه بیمه به انتخاب بیمه شده صورت می پذیرد.

تبصره ۱: در صورتی که مادر دارای حکم سرپرستی فرزندان باشد، دفاتر بیمه ای صادره به واسطه پدر حذف می شود. تبصره ۲: هم پوشانی افرادی که به عنوان بازماندگان بیمه شده متوفی مشمول تبصره ۱ ماده واحده قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی شخصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند ، مصوب ۱۷ مهر ۱۳۹۲ می باشند. و مشمول خدمات بیمه پایه درمان تأمین اجتماعی نیستند، با حذف بیمه نامه درمان تأمین اجتماعی مشمول یکی از بیمه هایصندوق روستائیان سازمان بیمه سلامت/ صندوق بیمه ایرانیان ( بیمه سلامت همگانی ) / صندوق سایر اقشار سازمان بیمه سلامت ایران می گردند.

۲.۳ پوشش همزمان صندوق های بیمه ای سازمان بیمه سلامت با سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح

آ)پوشش همزمان بیمهروستاییان با سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح

رفع هم پوشانی بیمه شدگان صندوق روستانیان به بیمه شدگان نیروهای مسلح از طریق حذف دفترچه بیمه روستائیانانجام می شود .

ب) پوشش همزمان بیمه سلامت همگانی و بیمه ایرانیان با سازمان خدمات درمانینیروهای مسلح

رفعهم پوشانی بیمه شدگان صندوق های بیمه سلامت همگانی و بیمهایرانیان با بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح از طریق حذف بیمه سلامت همگانی و بیمهایرانیان انجام می شود

ج) پوشش همزمان بیمه سایر اقشار به بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح

رفع هم پوشانی بیمه شادگان صندوق سایر اقشار با بیمه شدگان سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح، جهت تعیین تکلیف به مؤسسه بیمه گزار اعلام و در صورت عدم حذف از سوی بیمهگذار ظرف مدت یکماه،بیمه نامه صندوق سایر اقشار از سوی سازمان بیمه سلامت حذف می شود.

د) پوشش همزمان بیمه شدگان صدوقی کارکنان دولت و بیمه شدگان خدمات درمانی نیروهای مسلح

رفع همپوشانی بیمه ای زن و شوهری که هر دو به عنوان بیمه شده اصلی، حق بیمه پرداخت می نمایند و زن طبق قوانین مربوطه علاوه بر بیمه نامه درمان بیمه اجباری خویش، به عنوان فرد تبعی از مزایای بیمه درمان همسر خود نیز استفاده می نماید به موجب بند ۳ قسمت (الف) مصوبه شماره ۱۳۸۶۳/ت۵۵۳۰۳ ه مورخ ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ هیأت محترم وزیران به انتخاب بیمه شده صورت می گیرد.

تبصره ۱: فردی که به عنوان تبعی ۳ تحت پوشش هر دو صندوق (سازمان) قرار گرفته باشد یا در هر دو سازمان با شرایطیکسان تحت پوشش قرار گرفته باشد ، مخیر به انتخاب یکی از سازمانهای بیمه گر است.

تبصره ۲: در صورتی که فرد به عنوان بیمه شده اصلی تحت پوشش صندوق کارکنان دولت یا سایراقشار سازمان بیمه سلامت باشد و در سازمان بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح به عنوان بیمه شده تبعی ۳ یا تبعی ۱ با نسبت فرزند باشد، بیمه نامه سازمان بیمه سلامت ملاک عمل خواهد بود.

تبصره ۳: مطبق بند "د" تبصره ۱۷ قانون بودجه سال-۱۳۹۷ کل کشور سازمان خدمات درمانی نیروهایمسلح مکلف است با اخذ مجوزهای لازم از مراجع ذی صلاح نسبت به ورود اطلاعات خود در پایگاه اطلاعات بر خط اقدامنماید.

۳.۳ پوشش همزمان صندوق های بیمه ای سازمان بیمه سلامت با کمیته امداد امام خمینی (ره)

آ) پوشش همزمان بیمه روستائیان با کمیته امداد امام خمینی (ره)

رفع همپوشانی بیمه شدگان صندوق روستائیانبا بیمه شدگان کمیته امداد از طریق حذف بیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) انجام میشود.

ب) پوشش همزمان بیمه سلامت همگانی با کمیته امداد امام خمینی (ره)

رفع همپوشانی بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی با بیمه شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره) از طریق حذف بیمه سلامت همگانی انجام می شود.

ج) پوشش همزمان بیمه ایرانیان با کمیته امداد امام خمینی (ره)

رفع همپوشانیبیمه شدگان صندوق بیمه ایرانیان با بیمه شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره) از طریق حذف بیمه کمیته امداد امام خمینی (ره) انجام می شود.

د) پوشش همزمان بیمهسایر افشار با بیمه شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره)

رفع همپوشانی بیمه شدگان صندوق سایر اقشار با بیمه شدگان کمیته امداد امام خمینی (ره)، جهت تعیین تکلیف به مؤسسه بیمه گزار اعلام و در صورت عدم حذف از سوی بیمه گزار ظرف مدت یکماه، بیمه نامه صندوق سایر اقشار از سوی سازمان بیمه سلامت حذف می شود.

تبصره: مددجویان شهری (بالای بیست هزار نفر) مشمول بیمه خدمات درمانی کمیته امداد امام خمینی (ره) که با سایرصندوق های بیمه ای سازمان های بیمه گر همپوشانی داشته باشند در صورت ابطان آن می توانند از مزایای بیمه ای کمیته امداد امام خمینی (ره) استفاده نمایند.

۴.۳ پوشش همزمان صندوق های بیمه ای سازمان بیمه سلامت با سایر بیمه گران بیمه پایه

آ) رفع همپوشانی بیمه شدگان صندوق های بیمه روستائیان بیمه سلامت همگانی و بیمه ایرانیان سازمان بیمه سلامتبا مشمولین بیمه دستگاهها / مؤسسات / صندوق های مشمول ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده (۵) - قانون محاسبات عمومی کشور (مانند صدا و سیما،صندوق فولاد، شرکت نفت و سایر مصادیق)، از طریق حذفبیمه نامه سازمان بیمه سلامت صورت می پذیرد.

ب) رفع هم پوشانی بیمه شدگان صندوق سایر اقشار با سایر بیمه گر های پایه، جهت تعیین تکلیف به مؤسسه بیمه گزار اعلام

و در صورت عدم حذف از سوی بیمه گزار ظرف مدت یکماه بیمه نامه صندوق سایر اقشار از سوی سازمان بیمه سلامت حذف می شود.

۵.۳ همپوشانی بین سازمان تامین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح

برای رفع همپوشانی فیمابین سازمان تأمین اجتماعی و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح، همانند فرایند رفع همپوشانی بین سازمان بیمه سلامت ایران و سازمان خدمات درمانی نیروهای مسلح عمل خواهد شد.

۴ ماده چهار

بیمه شده ای که به عنوان تبعی ۳ با پرداخت حق بیمه از جانب یکی از سازمان های بیمه گر تحت پوشش قرار داشته و همزمان دارای بیمه نامه سایر اقشار باشد، جهت تعیین تکلیف به مؤسسه بیمه گزار اعلام و در صورت عدم حذف ظرف مدت یکماه از سوی مؤسسه مذکور، بیمه نامه صندوق سایر اقشار حذف می شود.

۵ ماده پنج

مشمولین این شیوه نامه در صورت داشتن اعتراض می توانند مراتب را به ادارات کل بیمه سلامت استان اعلام نمایند.

۶ ماده شش

دبیرخانه( کمیته ماده ۷ توافق نامه روسای سازمانهای بیمه گر پایه ) مرجع رفع ابهام و پاسخگویی به سوالات احتمالی است.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

وفق این شیوه نامه افرادی که دارای ۲ دفترچه بیمه می باشند فقط مجاز به استفاده از یکی از آن بوده و دیگری ابطال می شود والا باید مبلغ نسخه را به صورت آزاد پرداخت کنند. حال آنکه وفق اصول ۴۰ و ۴۷ قانون اساسی و مواد ۳۰ ، ۳۱ و ۳۲ قانون مدنی مالکیت خصوصی افراد محترم بوده و مالک نسبت به مایملک خود حق هرگونه تصرف و انتفاع را دارد. هیچ مالی را از تصرف صاحب آن نمی توان خارج کرد.

همچنین این شیوه نامه تکلیف نفقه همسر را نادیده گرفته است.

در پاسخ به شکایت مذکور ، سازمان بیمه سلامت به موجب لایحه شماره ۹۸-۴۸۲-۷ مورخ ۳۰/۴/۹۸ به طور خلاصه توضیح داده است که :

۱- بند (الف) ماده ۶ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی مصوب ۲۱/۱۲/۸۳ مقرر داشته : ساماندهی و هماهنگی فعالیت ها و خدمات در هر یک از حوزه های بیمه ای ، حمایتی و امدادی در جهت افزایش کارآمدی و پوشش کامل تر فعالیت دستگاهها به نحوی که از همپوشانی و تداخل فعالیت آنها جلوگیری گردد.

۲- مواد ۸۱ و بندهای (چ) و (ح) ماده ۷۰ برنامه ششم توسعه بر تشکیل پایگاه اطلاعات بر خط بیمه شدگان و ایجاد وحدت رویه بین صندوق و سازمان های بیمه ای تاکید کرده است.

۳- بند (د) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۹۷ نیز این سازمان را مکلف به حذف همپوشانی بیمه ای کرده است که در بند (ج) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ تکرار شده است.

۴- عدم پذیرش نسخ ارسالی و پرداخت به صورت آزاد در این شیوه نامه وجود ندارد.

سازمان تأمین اجتماعی چنین دفاع کرده است :

۱- بندهای اول تا سوم پاسخ خوانده اول در این لایحه تکرار شده است.

۲- همانگونه که در تبصره ۱ بند (ج) ماده ۴ قانون تأمین اجتماعی تصریح شده است. در حقیقت مستخدمین وزارت خانه ها و مؤسسات دولتی که اصولا حمایتهای بیمه ای جداگانه داشته باشند از شمول عمومیت بند (الف) این ماده استثنا شده اند چرا که پوشش بیمه ای مضاعف ضرورت ندارد.

۳- مالکیت یک حق عینی است ولی پرداخت حق بیمه یک حق دینی است و مواد استنادی شاکی خارج از موضوع است.

رای هیات تخصصی کار ، بیمه و تامین اجتماعی

اعضای محترم هیأت تخصصی به اتفاق آراء و با توجه به اینکه شیوه نامه مزبور مغایرتی با قوانین مورد استناد شاکی نداشته و حق بیمه جزو حقوق مالکیت نمی باشد و منصرف از اصول ۴۰ و ۴۷ قانون اساسی و مواد ۳۰ ، ۳۱ و ۳۲ قانون مدنی می باشد و بند (الف) ماده ۶۵ قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمین اجتماعی ( ۲۱/۱۲/۸۳ ) و مواد ۸۱ و بندهای (چ) و (ح) ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه و بند (ج) تبصره ۱۷ قانون بودجه سال ۱۳۹۸ نیز بر خلاف همپوشانی بیمه ای تصریح دارد فلذا عقیده به رد شکایت دارند. رأی صادره وفق بند (ب) ماده ۸۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان یا ده نفر از قضات معزز دیوان قابل اعتراض می باشد. /ت

رحیم باقری زیاری

رئیس هیات تخصصی کار ، بیمه و تامین اجتماعی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12638