رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره ابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷
کلاسه پروندهه ع/۹۷/۳۳۸۱     
تاریخ رأیسه شنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۸
شماره دادنامه۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۳۰۸          

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی

شماره پرونده :ه ع/۹۷/۳۳۸۱ شماره دادنامه: ۹۸۰۹۹۷۰۹۰۶۰۱۰۳۰۸ تاریخ: ۲۵/۶/۹۸

شاکی :شرکت رایتل با وکالت آقای کورش عباسی

طرف شکایت :شورای اسلامی شهر ارومیه

موضوعشکایت و خواسته:ابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷

شاکی دادخواستی به طرفیت شورای اسلامی شهر ارومیه به خواسته ابطال ماده ۳۲ مصوب سال ۱۳۹۷ به دیوان عدالت اداری تقدیم کرده که به هیأت عمومی ارجاع شده است متن مقرره مورد شکایت به قرار زیر می باشد :

ماده ۳۲- سازمان فن آوری اطلاعات

(۱-۳۲) - بهای خدمات بهره برداری موقت در فضاهای غیر شهرداری از موجرین :

کلیه مالکین (موجرین) حقیقی و حقوقی املاک واقع در محدوده و حریم شهر ارومیه به غیر از شهرداری ارومیه ، سازمان ها و شرکت های تابعه که مبادرت به نصب انواع تجهیزات مخابراتی و ارتباطی اعم از دکل ، آنتنBTSو تکرار کننده و موارد مشابه می نمایند ، به منظور کاهش آلودگی های بصری و زیست محیطی در جهت ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان و برای ترغیب به نصب دکل در فضاهای عمومی و به دور از مناطق مسکونی ، برای املاک مورد اشاره به شرح ذیل به عنوان بهای خدمات بهره برداری موقت به صورت پایدار به صورت ماهانه و بر اساس رابطه ذیل محاسبه و مالک موظف به پرداخت می باشد. روش محاسبه عبارت است از :

[hb+hm] ×P×s=T

T= بهای خدمات بهره برداری موقت ماهانه به ریال

s= ضریب کاربری

ضریب کاربری ۳/۲ برای کاربری های مسکونی ، آموزشی و بهداشتی

ضریب کاربری ۸/۱ برای کاربری های اداری ، تجاری ، صنعتی ، فرهنگی ، ورزشی ، نظامی و انتظامی

Hb= ارتفاع ساختمان به متر

Hm= ارتفاع دکل به متر

P= آخرین ارزش معاملاتی اراضی روز

دکل : عبارت است از انواع سازه های فلزی و غیر فلزی که بر روی پشت و یا فضاهای شهری به صورت مهاری و یا غیر مهاری (خود ایستا) نصب شده و بر روی آن ها انواع آنتن و سایر تجهیزات مخابراتی و رادیویی نصب می شود.

تبصره : قبل از احداث هر دکل ، مالک باید از سازمان آمار و فناوری اطلاعات شهرداری ارومیه مجوز لازم را اخذ نماید در صورت گزارش و کشف دکل بدون مجوز ، مالک ملزم است علاوه بر عوارض متعلقه ، به میزان ۵۰% عوارض را به عنوان جریمه به سازمان بپردازد.

(۲-۳۲) اجاره بهاء اماکن و فضاهای شهری متعلق به شهرداری برای درخواست نصب آنتنBTS:

در فضاهای عمومی متعلق به شهرداری ارومی ( میادین ، خیابان ها ، پارک ها و ... ) اجاره بهای مربوط به استفاده از اماکن و فضاهای شهرداری توسط سازمان آمار و فناوری اطلاعات به شرح زیر محاسبه و از بهره برداران وصول خواهد شد :

A=S×[T+(P×H)÷C]

ثابت نوع دکل (T)

ضریب ثابت دکل (C)

مقدار

نوع دکل

مقدار

نوع دکل

۰۰۰/۵۰۰/۴

ماکرو

۵/۲

ماکرو

۰۰۰/۶۰۰/۱۶

میکرو

۳۵/۰

میکرو


A: اجاره بها سالانه به ریال

S: مساحت سایت

T: ثابت نوع سایت

P: آخرین ارزش معاملاتی اراضی

H: ارتفاع دکل ( در صورت پشت بامی : ارتفاع ساختمان + ارتفاع دکل )

C: ضریب ثابت دکل

تبصره ۱ : میزان اجاره بهای مذکور برای دکل های ماکرو برای هر متر مربع در سال حداقل ۳۷۵/۶۰۴/۷ ریال ( هفت میلیون و ششصد و چهار هزار و سیصد و هفتاد و پنج ریال ) و حداکثر ۰۰۰/۱۶۷/۱۲ ریال ( دوازده میلیون و یکصد و شصت و هفت هزار ریال ) و برای دکلهای میکرو برای هر متر مربع در سال حداقل ۷۵۰/۳۷۵/۲۷ ریال ( بیست و هفت میلیون و سیصد و هفتاد و پنج هزار و هفتصد و پنجاه ریال ) و حداکثر ۸۷۵/۰۲۱/۳۸ ریال ( سی و هشت میلیون و بیست و یک هزار و هشتصد و هفتاد و پنج ریال ) می باشد.

تبصره ۲ : برای نصب هر دکل در صورت عدم رعایت منظر شهری معادل ۳۰ درصد مازاد بر مبلغAاجاره بها تعلق می گیرد.

تبصره ۳ : میزان اجاره بهاء فوق برای بهره برداران به غیر از اپراتورهای تلفن همراه (همراه اول ، ایرانسل ، تالیا و رایتل) باضریب ۶۰% محاسبه و وصول خواهد شد.

تبصره ۴ : در صورت تأخیر بیش از دو ماه در پرداخت به موقع مبلغ اجاره بهاء ، به ازای هر ماه تأخیر ، ۵/۱ % مبلغ باقیمانده ، به عنوان وجه التزام تأخیر باید از سوی بهره بردار پرداخت گردد.

دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

با عنایت به اینکه به موجب ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده تکلیف پرداخت مالیات و عوارض مشمول خدمات مشخص گردیده و عوارض به استناد قانون یاد شده و بر اساس درآمد حاصل از آنتن های مخابراتی محاسبه و وصول می گردد لذا عوارض موضوع شکایت از جمله عوارض مجدد و مضاعف می باشد و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نیز به موجب آراء صادره متعدد از جمله رأی شماره ۳۲۱ مورخ ۱۳/۴/۹۶ حکم به ابطال مصوبات شوراهای اسلامی در موارد مشابه صادر نموده تقاضای رسیدگی و ابطال مصوبه مورد شکایت مورد استدعاست.

خلاصه مدافعات طرف شکایت

دفاعی ننموده است. /ت

هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری با حضور اعضاء تشکیل ، پس از ملاحظه پرونده و اسناد و مدارک موجود در آن و بعد از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی و انجام مشاوره با آراء بیش از سه چهارم اعضاء حاضر در جلسه به شرح ذیل مبادرت به صدور رأی می نماید.

رأی هیات تخصصی شوراهای اسلامی

به موجب بند ۱۶ ماده ۸۰ قانون تشکیلات ، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب سال ۱۳۷۵ با اصلاحات بعدی ، تصویب لوایح برقراری یا لغو عوارض شهر و همچنین تغییر نوع و میزان آن با در نظر گرفتن سیاستهای عمومی دولت که از سوی وزارت کشور اعلام می شود و نیز بند ۲۶ ماده مذکور ، تصویب نرخ خدمات ارائه شده توسط شهرداری و سازمانهای وابسته به آن با رعایت آیین نامه های مالی و معاملاتی شهرداریها با رعایت مقررات مربوط از جمله وظایف و مسئولیتهای شورای اسلامی شهرها است و مطابق تبصره یک ماده ۵۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۳۸۷ ، شوراهای اسلامی شهر و بخش جهت وضع هر یک از عوارض محلی جدید که تکلیف آن ها در این قانون مشخص نشده باشد ، تجویز شده است. از سوی دیگر در آراء متعدد هیأت عمومی از جمله رأی شماره ۱۲۱۳ – ۲۴/۱۱/۱۳۹۶ مصوبات شوراهای اسلامی در وضع عوارض برای دکل ، آنتن و تأسیسات مخابراتی و ارتباطی در شهر مغایر قانون یا خارج از حدود اختیارات تشخیص نگردیده است. بنابراین ماده ۳۲ از تعرفه سال ۹۷ شهرداری ارومیه مبنی بر اخذ اجاره بهاء و بهای خدمات بهره برداری موقت دکل های مخابراتی مصوب شورای اسلای شهر ارومیه مغایر قانون و خارج از حدود اختیارات قانونی نبوده و به استناد مواد ۱۲ و ۸۴ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری رأی به رد شکایت صادر می شود. این رأی ظرف بیست روز از تاریخ صدور از سوی رئیس محترم دیوان عدالت اداری و یا ده نفر از قضات محترم دیوان عدالت اداری قابل اعتراض است./ت

محمد حسن پیرزاده

نائب رئیس هیأت تخصصی شوراهای اسلامی دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 12329

مواد مرتبط